Εγγραφείτε στο Newsletter μας

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2017

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Δώδεκα παρά δέκα και η παγωμένη νύχτα δεν ήταν ικανή να με κάνει να μην πάω στο ετήσιο ραντεβού. Έτσι βρεθήκαμε εγώ και το 2017 Σάββατο βράδυ να τα λέμε με μεγάλο ενδιαφέρον. Η Ν.Δ. δεν επιτρέπει ούτε γράμμα στην γκόμενα να στείλεις. Το θεωρεί καταστροφή για τη χώρα. Όταν μάλιστα ο Πρόεδρος της κ. Μητσοτάκης είπε να στείλει ταχυδρομικώς ευχές σε Έλληνες του εξωτερικού, τα στελέχη της ξεσηκώθηκαν και είπαν «τι κάνεις εκεί Πρόεδρε; Μιμείσαι τους Τσίπρα και Τσακαλώτο; Εμείς σαν Νεοδημοκράτες δεν κάνουμε τέτοια πράγματα» και του μάζεψαν τα λουριά. Έτσι μετά από αυτά μπήκαμε στην ουσία του θέματος και το 2017 άρχισε να ξεδιπλώνει όλα τα μελλούμενα με τόση ευχέρεια που νόμιζες ότι τα ζούσες.


Ιανουάριος


Ο Ήλιος στον Αιγόκερω.
…και ο Πρόεδρος της Ν.Δ. πιστός στις αρχές του ζήτησε και πάλι εκλογές εδώ και τώρα. Δεν μπορεί όλη η Ευρώπη κι εμείς να μην ψηφίζουμε. Μ’ αυτά και άλλα περνάει ο μήνας και μπαίνουμε στον Φεβρουάριο.

 


Φεβρουάριος


Ο Ήλιος στον Υδροχόο.
…και καρναβάλι. Οι βουλευτές όλων των κομμάτων μετακομίζουν στην Πάτρα και εκεί στο γνώριμό τους περιβάλλον δίδουν ρεσιτάλ αμφίεσης και τηρήσεως λόγων και έργων. Το καρναβάλι καλά κρατεί κι όλοι ξαφνιάζονται βλέποντας ένα κύριο σε αναπηρικό καροτσάκι να επιμένει «τι βασιλιάς καρνάβαλος και κουραφέξαλα. Εγώ είμαι τα πάντα». Όταν όμως τον ενημερώνουν ότι στο τέλος τον καρνάβαλο τον καίνε αλλάζει γνώμη καθώς η ιδέα αυτή δεν του αρέσει καθόλου.
Στην περιοχή μας η κόντρα Παπανικολάου – Κωνσταντάτου καλά κρατεί κι έτσι μας βρίσκει και ο Μάρτιος.

 


Μάρτιος


Ο Ήλιος στους Ιχθείς.
Αρχή της άνοιξης και οι πρώτες εκλογές στην Ευρώπη στην Ολλανδία. Τρέμουν όλοι που σήμερα κυριαρχούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μήπως έχουν την τύχη της Χίλαρι. Άλλοι φωνάζουν «καλή αρχή» και άλλοι φωνάζουν «καλή ψυχή». Στην Ελλάδα έχουν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Εκεί γίνεται μεγάλο πανηγύρι όπου η Ν.Δ. δηλώνει παρούσα διότι ναι μεν δεν συμφωνεί αλλά δεν μπορεί να πει και όχι.

 


Απρίλιος


Ο Ήλιος στον Κριό.
Ο Απρίλιος βρίσκει τον ήλιο στον Κριό και εκλογές στη Γαλλία. Η κ. Μαρί Λεπέν πιστεύει ότι θα είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος στη Γαλλία. Ούτε ο Καζαμίας γνωρίζει το αποτέλεσμα των εκλογών. Ελπίζει ότι ο Γαλλικός λαός θα ξέρει τι ψηφίζει. Ο κ. Σόιμπλε δηλώνει ότι όποιος δεν ψηφίζει τους φίλους πρέπει να τιμωρείται, διότι μόνο αυτός και οι φίλοι του πρέπει να διοικούν.
Στην Ελλάδα η Ν.Δ. ζητάει πάλι εκλογές και ζητάει από τον κ. Τσίπρα ακολουθώντας το παράδειγμα του Ολάντ να αποσυρθεί γιατί κακό μπελά έχει βρει μ’ αυτόνε. Ο Τσίπρας δηλώνει: «κε. Μητσοτάκη εμένα δε με πιάνουνε ούτε μάγια ούτε διάφορες μαγγανείες, με τη δύναμη του λαού εγώ θα είμαι Πρωθυπουργός και εσείς θα δείτε την εξουσία με τα κιάλια». Με τούτα και με τ’ άλλα κάνουμε και Πάσχα.

 


Μάιος


Ο Ήλιος στον Ταύρο.
Μετά την Ανάσταση του Κυρίου έρχεται ο Μάιος και ο ήλιος στον Ταύρο. Ο Παλμός μπαίνει σε νέο έτος δημιουργικής προσφοράς για τους κατοίκους των Νοτίων Προαστίων, μακριά από προκαταλήψεις, δεσμεύσεις και μόνο γνώμονα την ενημέρωση του λαού. Στέλνουν συγχαρητήρια επιστολή οι Δήμαρχοι της περιοχής στην εφημερίδα μας και εύχονται να είναι πάντα ο ίδιος ανεξάρτητα από πατέρες και κόρες, διότι ο «Παλμός» είναι ένας και μοναδικός. Όλοι οι φίλοι της εφημερίδας μας, μας εύχονται με την ευκαιρία αυτή μακριά από ορισμένα επαγγέλματα π.χ. υδραυλικούς και κοντά στους σκεπτόμενους ανθρώπους.

 


Ιούνιος


Ο Ήλιος στους Διδύμους.
Τα σχολεία τέλος, διακοπές. Τέλος οι κοπάνες και τ’ άλλα μεταρρυθμιστικά συστήματα, τώρα μπάνια και χαβαλές. Η ΝΔ κάνει σφυγμομέτρηση στις παραλίες και βγαίνει με μεγάλη πλειοψηφία η μαρίδα, ο γαύρος και η σαρδέλα. Σε μεταγραφές στο ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός αποκτά τον Lionel Messi με το αστρονομικό ποσό των 50 ευρώ, σε αντιπερισπασμό ο Παναθηναϊκός αποκτά το Neymar, λίγο ακριβότερα βέβαια αλλά αξίζει τον κόπο, στα 58 ευρώ, που δαπανά. Η ΑΕΚ ψάχνει να βρει και αυτή κάποιον να πάρει και βρίσκει τον Σουηδό άσσο Ibrahimovic γιατί η τιμή του είναι συμφέρουσα, 82 ευρώ και 5 κιλά πετρέλαιο.
Ο φίλαθλος κόσμος της Ελλάδας πανηγυρίζει και πιστεύει ότι αυτή τη φορά το Champions League δεν θα φύγει από την χώρα. Θα το κατακτήσουμε πανηγυρικά αρκεί να παίξουνε οι ομάδες στο πρωτάθλημα αυτό.
Οι σύλλογοι της υπόλοιπης Ευρώπης, κάνουν έκτακτη σύσκεψη με θέμα πως θα αντιμετωπίσουνε την δημιουργηθείσα κατάσταση.

 


Ιούλιος


Ο Ήλιος στον Καρκίνο.
Λιοντάρια όλου του κόσμου ενωθείτε, κινδυνεύετε. Ο κ. Σόιμπλε θα πάει για σαφάρι στην Αφρική. Πήρε καινούργιο καροτσάκι για να τρέχει μέσα στην ζούγκλα πιο γρήγορα από τα λιοντάρια. Θα επιβάλει λιτότητα σ’ όλα τα άγρια θηρία. Θα πρέπει λέει και στην ζούγκλα να μπει μια τάξη. Δεν μπορεί το κάθε λιοντάρι να τρώει όσο θέλει. Η Γερμανία το απαγορεύει αυτό.
Ο βασιλιάς των λιονταριών ο Σίμπα, του έδωσε προθεσμία αν δεν φύγει σε 24 ώρες από τη ζούγκλα θα τον κάνει μια χαψιά. Ο Σόιμπλε βάζει όπισθεν και επιστρέφει άρον-άρον στο Βερολίνο. Εκεί δεν παίζουνε. Οι νόμοι της ζούγκλας δεν είναι φτιαγμένοι για εμάς.

 


Αύγουστος


Ο Ήλιος στον Λέοντα.
Και τα σταφύλια στο πατητήρι. Αρχίζει ο τρύγος. Πρώτα έρχεται ο μούστος και μετά το κρασί. Έτσι και στο Ελληνικό πρόβλημα. Πρώτα έρχονται τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους και μετά η έξοδος από την κρίση. Οι λαοί της Ευρώπης πανηγυρίζουν από τώρα για τις εκλογές της Γερμανίας που θα γίνουν τον Οκτώβριο με την ελπίδα να φύγει ο Σόιμπλε από τη μέση. Άγνωστοι κλέψανε μια ρόδα από το καρότσι του Σόιμπλε στο Βερολίνο. Ο κ. Σόιμπλε έχει βάλει σύστημα αντικλεπτικό και τον ανακαλύπτει. Είναι ένας ανάπηρος από τη Γερμανία που δεν είχε ρόδα το καροτσάκι του. Η κα. Μέρκελ χαρίζει στον κ. Σόιμπλε καινούργια ρόδα αλλά του κ. Σόιμπλε δεν του φταίνε οι ρόδες, οι γνώμες που κουβαλάει, αυτές του φταίνε. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι στα τελευταία της και σε αποχαιρετιστήριο πάρτυ στις Βρυξέλλες, ζητάει ο ένας από τον άλλο συγνώμη, «Βρε παιδιά και να πούμε καμιά κουβέντα δεν πειράζει». Στην Ελλάδα ο κ. Μητσοτάκης ξέχασε να ζητήσει εκλογές, τον παρασύρανε οι πολύ καλές γι’ αυτόν σφυγμομετρήσεις, τον δείχνανε ότι είναι πρώτος στις εκλογές στην Ελλάδα και ο καλύτερος θα τη διαλύσει. Τα ποσοστά είναι εντυπωσιακά, βγαίνει με 120%. Ο Τσίπρας επικεντρώνεται στον Λευκό Οίκο και βάζει σε νέες βάσεις τις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Μετά επισκέπτεται το Κρεμλίνο και βάζει τις ίδιες βάσεις στις Ελληνορωσικές σχέσεις, μετά επισκέπτεται και την Άρτα όπου το ρίχνει στο χορό. Η επιστροφή του στο Μαξίμου συνδέεται με δώρα που πήρε από τα ταξίδια αυτά, που είναι ένα μπουκάλι ουίσκι, ένα μπουκάλι βότκα και ένα κεφαλάκι φέτα Ηπείρου.

 


Σεπτέμβριος


Ο Ήλιος στην Παρθένο.
Ο Σεπτέμβριος μας επιφυλάσσει εκπλήξεις. Έχουμε, άνοιγμα των σχολείων με εκπαιδευτικούς, βιβλία και Η/Υ προσφορά γνωστής εταιρείας. Η εκκλησία ρωτάει να μάθει, τι θα γίνει με τα θρησκευτικά; Ο Υπουργός ζητάει να μάθει, τι θα γίνει με τις πανελλήνιες εξετάσεις και οι μαθητές ζητάνε να μάθουνε, τι θα γίνει μ’ αυτούς; Όλοι μαζί καταλήγουν στον γνωστό Αστρολόγο, Χορταρέα ο οποίος τους εξηγεί ότι μετά την σύνοδο των πλανητών θα ξέρει να τους πει. Τώρα… ένας Θεός ξέρει.

 


Οκτώβριος


Ο Ήλιος στο Ζυγό.
Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, έχει τιμώμενο πρόσωπο τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή αλλιώς πρόεδρος Κομισιόν. Σε συνέντευξη τύπου, Έλληνες δημοσιογράφοι τον ρωτάνε τι θα γίνει με την Ελλάδα; Απαντά: «Αφού σας διαλύσαμε καιρός είναι να σας ξαναφτιάξουμε. Κάθε πρωί, μεσημέρι και βράδυ θα λέτε από μια φορά τον ύμνο της Γερμανίας και την Κυριακή μετά τον Εκκλησιασμό. Νομίζετε ότι κερδίσατε το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά δεν ξέρετε ότι πίσω έχει η αχλάδα την ουρά». Η απάντηση των Ελλήνων είναι για μια ακόμη φορά «ΟΧΙ» και όλοι οι Έλληνες βγαίνουν σε πλατείες και δρόμους και ψέλνουν τον Εθνικό Ύμνο. Τότε ο πρόεδρος της ΝΔ ζητάει δημοψήφισμα. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ζητάει μείωση του ΕΝΦΙΑ διότι με τα πολλά ακίνητα που έχει δεν σταματάει να πληρώνει. Το θέμα πάει στη Βουλή και η Βουλή ψηφίζει φορολογικές απαλλαγές για τους Βουλευτές διότι δεν μπορούνε να πληρώνουν συνέχεια αυτοί. Από κάτω στην πλατεία Συντάγματος οι διαδηλωτές φωνάζουν πάλι το παλιό σύνθημα «Να καεί να καεί το μπουρδέλο η Βουλή». Τότε ο Τσίπρας κάνει πρόεδρο της Βουλής τον Γιάνη Βαρουφάκη, όπου μόλις βγει στο μπαλκόνι ο κόσμος από κάτω χειροκροτάει με ενθουσιασμό, φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του.

 


Νοέμβριος


Ο Ήλιος στον Σκορπιό.
Βροχές, χιόνια και άσχημες καιρικές συνθήκες σ’ όλη τη χώρα. Οι οπαδοί της ΕΕ λένε είναι δείγμα από το Θεό, ότι η Ελλάδα σιγά-σιγά γίνεται Γερμανία. Τότε ξαφνικά σταματάνε όλα αυτά και βγαίνει ο ήλιος υπέρλαμπρος εις όλη τη χώρα. Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι πάντα η ίδια και δεν θα μοιάσει σε κανένα. Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, κ. Αμβρόσιος βάζει τις καμπάνες των εκκλησιών να χτυπήσουν χαρούμενα, ακολουθεί ο Άνθιμος από την Θεσσαλονίκη και συνέχεια ο Μητροπολίτης μας και όλοι οι Μητροπολίτες της χώρας. Οι Έλληνες διαπιστώνουν ότι ο ήχος από τις καμπάνες είναι κάπως παράξενος. Ακούγεται σα να τραγουδάνε ένα τραγούδι του Θεοδωράκη, το γνωστό «Σώπα όπου νά ‘ναι θα σημάνουν οι καμπάνες…». Ο Μητσοτάκης λέει ότι η Κυβέρνηση τα κάνει επίτηδες ενώ ο λαός θέλει Μητσοτάκη, η κυβέρνηση λέει ότι είναι θέλημα Θεού, γι’ αυτό ο Σύριζα θα είναι πάντοτε κυβέρνηση. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος γράφει ένα βιβλίο με τίτλο «Πως θα πάρετε ένα κόμμα του 48% και θα το κάνετε ένα κόμμα του 3%». Στην παρουσίαση του βιβλίου δεν πατάει κανείς, ούτε καν το 3%.

 


Δεκέμβριος


Ο Ήλιος στον Τοξότη.
Θυελλώδη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας. Ο Δήμαρχος κ. Παπανικολάου θέλει να πάρει και φέτος τον στολισμό της πόλης από τη Βουλγαρία. Άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι θέλουν από την Ουκρανία, άλλοι από την Ρουμανία, άλλοι από την Σερβία, άλλοι από την Πολωνία και δυο-τρεις από την Τσεχία. Σε ερώτηση του «ΠΑΛΜΟΥ» γιατί όχι από την Ελλάδα, η απάντηση είναι: «Μα στην Ελλάδα, στις επιχειρήσεις δουλεύουνε άνθρωποι από τη Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Τσεχία, Γεωργία κλπ. Δεν δουλεύει κανένας Έλληνας και οι Έλληνες είναι στο εξωτερικό ή άνεργοι». Ζητάνε την γνώμη του Τάσου Ταστάνη ο οποίος λέει: «κορόιδο είμαι να μιλήσω; Να μου κάψουν πάλι το αυτοκίνητο;». Η πόλη μπαίνει σε προεκλογική περίοδο.

Λοιπόν αυτά είναι τα μελλούμενα για το 2017 και όποιος δεν τα πιστεύει να μας γράψει.
Μπελάδα
Οδός Γλυφάδας
Αριθμός 000
Υπ’ όψιν κ. ΚΑΖΑΜΙΑ

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 31 Δεκεμβρίου 2016]

Scroll to Top