Συνέδριο: «Ο Υμηττός αύριο: Προστασία, Διαχείριση και Διασύνδεση με την Κοινωνία»

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

To Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), διοργανώνει Συνέδριο με θέμα: «Ο Υμηττός αύριο: Προστασία, Διαχείριση και Διασύνδεση με την Κοινωνία». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Ηλιούπολη, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηλιούπολης «Μίκης Θεοδωράκης» στις 2 και 3 Μαρτίου 2024, ημέρες Σάββατο 9:00 π.μ. και Κυριακή 10:30 π.μ..
Το συνέδριο έχει σκοπό την ανάδειξη του Υμηττού ως πόλου περιβαλλοντικής σταθερότητας, αναψυχής και οικοσυστημικών υπηρεσιών για τους κατοίκους των πόλεων που έχουν αναπτυχθεί στης παρυφές του, καθώς και την ανάγκη αποτελεσματικής προστασίας του.
Στο πλαίσιο αυτό θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο φυσικό περιβάλλον (χλωρίδα και πανίδα) του Υμηττού, το οποίο συγκροτεί ένα ιδιαίτερο γεωμορφολογικό χώρο – τοπίο που συνδέεται ενεργά και άμεσα με τις τοπικές κοινωνίες, με στόχο τη διατύπωση προτάσεων που θα αφορούν στη βιώσιμη διαχείριση και προστασία του, υπό το πρίσμα των ασφυκτικών ανθρωπογενών, κυρίως, πιέσεων που υφίσταται.
Επίσης στην εκδήλωση θα αναλυθεί το υφιστάμενο νομικό και θεσμικό πλαίσιο προστασίας και διαχείρισης του Υμηττού, θα προσδιοριστούν οι φυσικοί και ανθρωπογενείς παράγοντες που αποτελούν ενεργούς κινδύνους για τον ορεινό όγκο και τη φυσική του λειτουργία και θα διατυπωθούν θεσμικά, τεκμηριωμένες επιστημονικά προτάσεις, για την αποτελεσματική του διαχείριση, αλλά και την
δυνατότητα συνεισφοράς της κοινωνίας των πολιτών στη προσπάθεια αυτή, η οποία εκτιμάται ότι συνδέεται άμεσα με τη ζωή και την υγεία των κατοίκων των δήμων που τον περιβάλλουν.
Οι ομιλητές είναι επιστήμονες αναγνωρισμένου κύρους, υπηρεσιακοί παράγοντες συναρμόδιων Υπουργείων, καθώς και πολιτικά στελέχη της Κεντρικής Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, ενώ οι σύνεδροι που θα χρησιμοποιήσουν Μετρό για την προσέλευσή τους μπορούν να μεταφερθούν με λεωφορείο του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες», που θα αναχωρήσει από το Μετρό Αλίμου κατεύθυνσης προς Αθήνα, Σάββατο 8:45 π.μ. και Κυριακή 10:15 π.μ..

Scroll to Top