Παρέμβαση για τον Άγιο Κοσμά – Ερώτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Όπως προκύπτει από την απάντηση που έδωσε το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού σε σχετική ερώτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παύλου Χρηστίδη και Τάσου Νικολαΐδη, δεν υπάρχει κανένα δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την περάτωση των έργων στις εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά και οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας δεν έχουν ληφθεί και ούτε αναμένεται να ληφθούν υπ’ όψιν στον όλον σχεδιασμό.

Οι Βουλευτές, σε Ερώτηση που είχαν καταθέσει στις αρχές Δεκεμβρίου 2023, τόνιζαν την ανάγκη εξασφάλισης κατάλληλων χώρων άθλησης και φιλοξενίας για τους αθλητές, τα σωματεία και τους πολίτες, που έως τώρα εξυπηρετούνταν στο αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά.

Όπως επισήμαιναν, «η κατάργηση του Αθλητικού Κέντρου του Αγίου Κοσμά έχει στερήσει από τις τοπικές κοινωνίες των όμορων Δήμων τη σημαντικότερη διέξοδο αθλητικών δραστηριοτήτων και, δυστυχώς, δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι».

Παράλληλα, αθλητές και αθλήτριες των εθνικών μας ομάδων στερούνται κατάλληλων συνθηκών και εγκαταστάσεων προπόνησης, εν όψει, μάλιστα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024.

Σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργείου, ο βουλευτής του Νοτίου Τομέα Παύλος Χρηστίδης, δήλωσε: «Όσο η Νότια Αθήνα παραμένει παραμένει χωρίς αθλητικούς χώρους, ο εμπαιγμός προς τους αθλητές και την κοινότητα συνεχίζεται. Απάντηση χωρίς χρονοδιάγραμμα και χωρίς σχεδιασμό για την τοπική κοινωνία, δεν αποτελεί απάντηση και, σε καμία περίπτωση, δεν θα σταματήσουμε να ρωτάμε για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Θα επανέλθω με νέα κοινοβουλευτική πρωτοβουλία».

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 20 Ιανουαρίου 2024]

Scroll to Top