Ο αγώνας για τον ΕΝΦΙΑ καλά κρατεί…Συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη είχε ο Αντιδήμαρχος Μάριος Κασσέρης

Γλυφάδα

Το μείζον ζήτημα του ΕΝΦΙΑ, η καταβολή του οποίου απασχολεί χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων κάθε χρόνο, επανέφερε στην επικαιρότητα ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Γλυφάδας, Μάριος Κασσέρης. Πιστός στον αγώνα που ξεκίνησε ο ίδιος, περίπου πριν από ένα έτος, οπότε και σημειώθηκαν οι τεράστιες αυξήσεις στα ποσά που κλήθηκαν να πληρώσουν οι έχοντες ακίνητη περιουσία, ιδίως στο Δήμο Γλυφάδας, βρέθηκε την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στο Υπουργείο Οικονομικών.

Εκεί, σε συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Θεοχάρη Χάρη, με ίδια πρωτοβουλία, σε συνέχεια και των ενεργειών για το καλό των Γλυφαδιωτών, είχε την ευκαιρία να συζητήσει, μεταξύ άλλων, το θέμα του ΕΝΦΙΑ και να του υπενθυμίσει όλες τις στρεβλώσεις του νόμου για την περίπτωση της Γλυφάδας.

Στη συνέχεια συζήτησε με τη νομική σύμβουλο του Υφυπουργού, η οποία επεξεργάζεται τα ζητήματα του ΕΝΦΙΑ για να διατυπώσει προτάσεις τροποποίησης προς την αρμόδια επιτροπή που αναμένεται να συγκροτηθεί σύντομα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Παλμού» εξετάζεται και μια πιθανή συμμετοχή και του Μάριου Κασσέρη στην επιτροπή προκειμένου να ενημερώσει εκ νέου διεξοδικά για την φιλοσοφία του ΕΝΦΙΑ.

Ο Μάριος Κασσέρης κατέθεσε εκτενώς όλα τα προβλήματα τα οποία καταγράφηκαν, καθώς τις απόψεις του για πιθανές ρεαλιστικές λύσεις.

«Το κλίμα ήταν θετικό, υπήρξε κατανόηση και αναμένεται ουσιαστική παρέμβαση για την επίλυση των προβλημάτων του ΕΝΦΙΑ. Κρατάμε μικρό καλάθι με την προσμονή ευχάριστων εκπλήξεων, μια που η υπομονή των θιγεντων – αδικημενων έχει εξαντληθεί!», δήλωσε ο ίδιος με το πέρας της συνάντησής τους.

Η πρόταση του Μάριου Κασσέρη επικεντρώθηκε στο να γίνει άμεσα ουσιαστική και αισθητή μείωση είτε στις αντικειμενικές αξίες, βάσει των οποίων εστάλησαν και τα ειδοποιητήρια, είτε να επανέλθουν οι χρεώσεις στις πρότερες τιμολογήσεις και άμεσα να συσταθεί μια επιτροπή η οποία θα αναθεωρήσει και θα ανασυντάξει όλη τη φιλοσοφία του ΕΝΦΙΑ σε ορθές και λογικές βάσεις.

Οι συμπολίτες μας που είχαν παρακολουθήσει από την αρχή τις ενέργειες του Αντιδημάρχου, τον συνεχάρησαν για τον αγώνα και την προσπάθειά του και νιώθουν σίγουροι έχοντας στο πλευρό του το δημοτικό σύμβουλο Μάριο Κασσέρη πως κάθε ζήτημα θα τύχει της πρέπουσας διαχείρισης προς όφελός τους.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 18 Νοεμβρίου 2023]