ΤΟ ΥΠΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ

Γλυφάδα

Από την Αττική ξεκίνησε το μεγάλο πρόγραμμα κατεδαφίσεων αυθαιρέτων

Ένα μεγάλο πρόγραμμα εκτέλεσης των πρωτόκολλων κατεδάφισης, που είναι τελεσίδικα, με στόχο την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης ξεκίνησε την Τετάρτη, 1η Νοεμβρίου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το εν λόγω πρόγραμμα εκκινεί πιλοτικά από την Αττική με την κατεδάφιση 16 ακινήτων που βρίσκονται σε αιγιαλούς, παραλίες και δασικές εκτάσεις και πρόκειται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές της χώρας.

Οι κατεδαφίσεις που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, ολοκληρώνονται σε ένα διάστημα από 1 έως 11 ημέρες ανάλογα με τις ανάγκες που απαιτούνται. Η δέκατη κατεδάφιση έχει προγραμματιστεί στο Δήμο Γλυφάδας, στην περιοχή Γύρισμα Τερψιθέας με έναρξη κατεδάφισης την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου και ολοκλήρωση την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου (Με Αρ. Πρωτοκόλλου κατεδάφισης αυθαιρέτου: 530/00/19-10-2001, 2262/2000/30-10-2001).

Σημειώνεται πως το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και υλοποιείται από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις.

Η αρχή έγινε με την κατεδάφιση ακινήτου -εντός του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας στη θέση «Καλαμαρά», Περιφέρειας Δήμου Φυλής- συνεχίστηκε στην περιοχή Σταμάτα και ακολούθησε η Πεντέλη. Έπονται οι περιοχές: Στρογγύλι, Ρέθι Δράκου, Μπαρμπουτσάνα Ντράπο, Σκαλοπάτι Άγιος Χαράλαμπος, Ιπίτη, Χαμολιά Βραυρώνα, Αγία Τριάδα Βουρκαρίου, Λόρδου Βγένα Βαρελά, Αγία Κυριακή, Βορινέζα και Χαρβάτι Πόρτο Ράφτη.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσε: «Προϋπόθεση για την ορθή εφαρμογή της πολεοδομικής νομοθεσίας και για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στην πολεοδομική νομοθεσία είναι η αρχή της νομιμότητας».

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 4 Νοεμβρίου 2023]