Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Τι μέλλει γενέσθαι με τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Αλίμου;

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Αυτό το ερώτημα έθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Άλιμος Όλοι μαζί» Νίκος Τσαμπαρλής στις προ ημερησίας ερωτήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Αλίμου. Ζήτησε από το Δήμαρχο να τηρηθούν οι διαδικασίες που ορίζονται ώστε το δημοτικό συμβούλιο να πάρει την απόφαση σε ποια τράπεζα θα βρίσκονται. Επεσήμανε πως έχουν παρέλθει τρεις μήνες από τότε που έληξε η σύμβαση του ενός έτους όπου με απόφαση του Δ.Σ. είχαν μεταφερθεί τα ταμειακά διαθέσιμα στην AttikaBank. Και τόνισε πως στο διάστημα αυτό των τριών μηνών που τα χρήματα του δήμου παραμένουν στην Alpha Bank ο Δήμος και η Υπηρεσία είναι καλυμμένοι αφού υπήρχε σχετική απόφαση Δ.Σ., ίσως όμως ο Δήμος να χάνει χρήματα από πιθανό υψηλό επιτόκιο άλλης τράπεζας.
«Χρειαζόμαστε χρόνο» απάντησε ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης και εξήγησε πως «μόλις είμαστε έτοιμοι θα το φέρουμε στο συμβούλιο». Έθεσε ζήτημα ασφάλεις στην επιλογή του τραπεζικού ιδρύματος καθώς μπορεί κάποια τράπεζα να δώσει μεγάλο επιτόκιο και να είναι όμως επισφαλής. «Τι να το κάνω το μεγάλο επιτόκιο αν γίνει κούρεμα των καταθέσεων»; Ενώ εξήγησε επίσης πως η νομοθεσία λέει ότι τα χρήματα πρέπει να είναι στην Τράπεζα της Ελλάδος. «Αυτή η διάταξη ισχύει και είναι νόμος του κράτους», είπε.
Στη συνέχεια πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας πως «δεν είδα τόσο καιρό πριν να λέγατε κάτι. Και όταν φέραμε την πρόταση να πάνε στην AttikaBank πολλοί από την αντιπολίτευση δεν το ψήφισαν».

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 7 Ιανουαρίου 2017]

Scroll to Top