Αναστασία Σιμητροπούλου, υποψήφια Δήμαρχος Αλίμου: «Επαναφέρουμε τον Άλιμο στο προσκήνιο»

Άλιμος

Αποκαλύψεις και δυναμική στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «Άλιμος για Όλους»

Σε μια συγκλονιστική συγκέντρωση με αισιοδοξία και δυναμική, μετατράπηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «Άλιμος για Όλους» με υποψήφια Δήμαρχο Αλίμου την Αναστασία Σιμητροπούλου.

Πλήθος πολιτών παραβρέθηκε από νωρίς το βράδυ της Δευτέρας, 4 Σεπτεμβρίου, παρά τα προγνωστικά για δυσμενείς καιρικές συνθήκες, στο εκλογικό κέντρο που βρίσκεται επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 7, στην καρδιά του Άνω Καλαμακίου, και κατέκλυσε τον περιβάλλοντα χώρο στέλνοντας μήνυμα στήριξης και νίκης στο πρόσωπο της Αναστασίας Σιμητροπούλου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον αγιασμό τον οποίο τέλεσε ο πατήρ Ανδρέας από τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα.

Στη συνέχεια, η υποψήφια Δήμαρχος Αλίμου με αυθορμητισμό, απλότητα και αμεσότητα, παρουσίασε τους βασικούς πυλώνες του προγράμματος της και στάθηκε σε καίρια σημεία που ταλανίζουν ακόμη και σήμερα τους συνδημότες της.

Άσκησε δριμεία κριτική στη σημερινή δημοτική αρχή για την πολιτική εγκατάλειψης που ακολούθησε και για την εσωστρέφεια της πόλης, όπως τόνισε, σε όλα τα επίπεδα την τετραετία που πέρασε, τονίζοντας ότι το όραμα του 2014, έδωσε τη θέση του σε αλαζονεία, έλλειψη διαλόγου και κλειστές ομάδες συμφερόντων. Γι’ αυτό και όσοι έμειναν πιστοί στις αξίες και στο όραμα έχουν συστρατευθεί στη νέα δημοτική κίνηση.

«Εμείς θα επαναφέρουμε τον Άλιμο στο προσκήνιο και θα λύσουμε καίρια ζητήματα που μας ταλανίζουν για χρόνια. Ο Δήμος μας έχει ανάγκη από εξωστρέφεια. Βάζουμε πάνω από το προσωπικό μας Εγώ, το καλό του τόπου μας και συνεργαζόμαστε για να πετύχουμε», είπε η Αναστασία Σιμητροπούλου κάνοντας την αποκάλυψη ότι ο Άλιμος θα αποκτήσει επιτέλους κοιμητήριο!

«Συνεργαζόμαστε με το γειτονικό Δήμο και στην επέκταση του σημερινού κοιμητηρίου του, θα  παραχωρηθεί χώρος για τον Άλιμο. Με μνημόνιο συνεργασίας, με διαφανείς διαδικασίες, εξασφαλίζουμε την αξιοπρέπεια που οφείλουμε στην τελευταία κατοικία και στα προσφιλή μας πρόσωπα», τόνισε και καταχειροκροτήθηκε.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος που έδωσε το παρών και στο χαιρετισμό του τόνισε πως ο Άλιμος με το Ελληνικό και την Αργυρούπολη πρέπει να ενωθούν ξανά. «Στο σημερινό κοιμητήριο της Αργυρούπολης, στην επέκταση που θα κάνουμε, θα διαθέσουμε ένα μεγάλο τμήμα για το Δήμο Αλίμου προκειμένου να θάβει με αξιοπρέπεια και τιμές τους ανθρώπους του. Εύχομαι να είναι αχρείαστο».

Η υποψήφια Δήμαρχος Αναστασία Σιμητροπούλου απέδειξε ότι γνωρίζει πολύ καλά κάθε σπιθαμή του Αλίμου και ότι πραγματικά δίνει φωνή σε κάθε Αλιμιώτισσα και Αλιμιώτη, αφού το διάστημα που προηγήθηκε πραγματοποίησε περιοδεία στις γειτονιές για να καταγράψει ρεαλιστικές ανάγκες και ελλείψεις.

«Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε, σε αυτόν τον ωραίο αγώνα που δίνουμε για την πόλη μας και σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να πετύχουμε όσα έχουμε ονειρευτεί», τόνισε η Αναστασία Σιμητροπούλου κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου.

Οι 60 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι άνθρωποι με εμπειρία, με διάθεση προσφοράς, με ήθος, αξιοπρέπεια, με καθαρά πρόσωπα και οικονομικά ανεξάρτητοι. Άνθρωποι που ζουν στις γειτονιές, ζουν στον Άλιμο και θέλουν το καλύτερο για την πόλη.

 Κλείνοντας, κάλεσε τους πολίτες να συμπαραταχθούν με την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Άλιμος για Όλους».

Η εκδήλωσε ολοκληρώθηκε με ένα ποίημα πρόσχαρο, που δεν προωθεί σεξιστικά πρότυπα -όπως αυτό που γράφτηκε σε βάρος της και αναρτήθηκε μετά από έγκριση του τωρινού δημάρχου στην σελίδα της παράταξης του στο facebook –  αλλά και τραγούδια από τους παριστάμενους.

Παρά τις λίγες ψιχάλες που έπεσαν σποραδικά, όλοι έμειναν μέχρι και το πέρας της εκδήλωσης και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την υποψήφια Δήμαρχο, την δική τους Αναστασία καθώς και τους υποψηφίους του συνδυασμού καθώς το αύριο είναι κοντά! Στις 8 Οκτωβρίου!

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ, Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023]