Κωνσταντία Φύκα, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Γλυφάδας «Ακούω και στηρίζω τους συμπολίτες μου στις ανάγκες τους»

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Συνέντευξη στον Παύλο Φιλιππόπουλο

Μια ευγενής φυσιογνωμία, μια ουσιαστική παρουσία που παράγει αθόρυβα έργο και αποτέλεσμα είναι η γυναίκα της διπλανής πόρτας, Κωνσταντίνα Φύκα. Σε όποια θέση ευθύνης και αν διετέλεσε κατάφερε να αφήσει το δικό της στίγμα με διακριτικότητα και πάντα με γνώμονα το κοινό καλό, το άρτιο αποτέλεσμα, μακριά από μικροπολιτική και έριδες. Η Κωνσταντίνα Φύκα στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου ζητά τη στήριξη των συμπολιτών της καθώς με την εκλογή της θα έχει περισσότερες δυνάμεις και θα είναι πιο αποτελεσματική σε κάθε ανάγκη και πρόβλημά τους.

[Π]: Πως θα παρουσιάζατε την κυρία Κωνσταντίνα Φύκα στους συμπολίτες μας;

ΦΥΚΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ: Ως μια σεμνή, έμπειρη γυναίκα με ειλικρινή αγάπη για τη Γλυφάδα. Βλέπετε μένω πλέον 45 χρόνια στην πόλη μας, ασχολούμαι με την τοπική αυτοδιοίκηση από το 2000 έχω γυρίσει σχεδόν κάθε γειτονιά της και ξέρω όλα τα προβλήματα της. Κι είμαι δίπλα σε έναν από τους πιο άξιους Δημάρχους που έζησε η πόλη μας τον Γιώργο Παπανικολάου ο οποίος με τιμά με την εμπιστοσύνη του. Αν θέλετε κάποια πιο προσωπικά στοιχεία κατάγομαι από την Χίο, με καταβολές από την Μ. Ασία. Είμαι παντρεμένη με τον Βαγγέλη Φύκα. Ο Θεός μας αξίωσε με δύο παιδιά, τη Σοφία και τον Κωνσταντίνο και τέσσερα εγγόνια.

[Π]: Έχετε λάβει θέσεις ευθύνης;

Φ.Κ.: Τιμώντας τις ρίζες μου και προσπαθώντας να αναδείξω τις αρετές του μικρασιατικού πολιτισμού, υπήρξα ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος του συλλόγου Μικρασιατών Γλυφάδας ‘’ΤΟ ΑΡΓΕΝΟΝ’’. Διετέλεσα γραμματέας στο πνευματικό – πολιτιστικό κέντρο και ΔΕΑΠ του δήμου Γλυφάδας. Ήμουν Διοικητικό στέλεχος του Γκολφ Γλυφάδας σε διάφορους τομείς (όπως για παράδειγμα στον προγραμματισμό τμήματος τένις, οργάνωση και επίβλεψη μυστηρίων στον ιερό ναό αγίου Δημητρίου που βρίσκεται στον ευρύτερο χώρο του γκολφ). Τέλος, ήμουν στέλεχος του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Θεωρώ σημαντικό πλεονέκτημα την εμπειρία μου και δεν σας κρύβω ότι επιθυμία του νυν Δημάρχου είναι η ομάδα του να έχει εκείνα τα χαρακτηριστικά που να συμπληρώνουν το ένα στέλεχος το άλλο. Η γνώση κι η εμπειρία είναι απ’ αυτά που γνωρίζω ότι ο Δήμαρχος μας επιζητεί.

[Π]: Τη θητεία που εκπνέει διατελέσατε διοικητικό στέλεχος στη Δημοτική Επιχείρηση γκολφ Γλυφάδας. Πόσο άλλαξε σε αυτό το διάστημα το γκολφ, σε υπηρεσίες και υποδομές, δεδομένου ότι μεσολάβησαν τα χρόνια της πανδημίας;

Φ.Κ.: Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν ιδιαίτερα δύσκολα για όλους μας. Η περίοδος της πανδημίας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις ζωές μας και άλλαξε την καθημερινότητά μας. Εντούτοις, το γκολφ της Γλυφάδας έχοντας στο «τιμόνι» τον Πρόεδρο Νίκο Λεβετσοβίτη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Στέλιο Δίβαρη και αρωγό σε κάθε προσπάθεια τον δήμαρχο της πόλης, Γιώργο Παπανικολάου, κατάφερε να αναβαθμίσει σε μεγάλο βαθμό τις υλικοτεχνικές υποδομές και τις δραστηριότητές του. Μια αλλαγή σελίδας στην ιστορία της Γκολφ Α.Ε. που διαπιστώνεται τόσο από την αύξηση του αριθμού των μελών, όσο και από τα έσοδα της δημοτικής επιχείρησης.

[Π]: Τι θα θέλατε να δείτε στη γειτονιά σας; Τι χρειάζεται να γίνει τα επόμενα χρόνια;

Φ.Κ.: Όσο υπάρχουν άνθρωποι, θα υπάρχουν και ανάγκες. Πάντα κάθε γειτονιά θα χρειάζεται και κάτι και σαφώς υπάρχουν πράγματα τα οποία μπορούν να γίνουν. Άλλωστε αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Έχουμε πολλά ακόμα να προσφέρουμε και σε καμία περίπτωση το έργο μας και η δυναμική που έχει αποκτήσει αυτή τη στιγμή η πόλη μας δεν πρέπει να ανακοπούν. Από εκεί και πέρα δεν θέλω άθελα μου να υποκαταστήσω το πρόγραμμα και τον Δήμαρχο. Με σεβασμό στην ερώτησή σας μπορώ μόνο να σας αναφέρω τρεις προσωπικές μου κατευθύνσεις: (1) το γεγονός ότι η Γλυφάδα ολοένα και περισσότερο αποκτά στοιχεία τουριστικής μεγαλούπολης δεν πρέπει να την απομακρύνει από τον παραδοσιακό της κοινωνικό ιστό (2) οι κάτοικοι της Γλυφάδας πρέπει να έχουν προνόμια απέναντι στις ομορφιές της πόλης μας (3) θα πρέπει οπωσδήποτε να βρούμε κοινό τόπο ανάμεσα στην πρόοδο της πόλης και τον σεβασμό των κατοίκων της. Πρέπει αυτά τα δύο να συμβαδίζουν χρονικά και να είναι παράλληλοι δρόμοι.

[Π]: Σε αυτές τις εκλογές είστε και πάλι υποψήφια με το συνδυασμό του Γιώργου Παπανικολάου. Τι σας ώθησε σε αυτή την απόφαση;

Φ.Κ.: Η αγάπη μου για την πόλη μας. Είναι διαχρονική και ουσιαστική, όπως και η επιθυμία μου να προσφέρω. Ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου, έχει αποδείξει έμπρακτα ότι κύριο μέλημά του είναι η βελτίωση της ζωής των δημοτών της Γλυφάδας και η επίλυση των καθημερινών αλλά και έκτακτων θεμάτων που παρουσιάζονται. Δεν θα μπορούσα παρά να αποδεχθώ την τιμητική του πρόταση-πρόσκληση, να είμαι ενεργό μέλος της συλλογικής προσπάθειας για το χτίσιμο της Γλυφάδας του μέλλοντος.

[Π]: Όταν ο ψηφοφόρος βρεθεί μπροστά στην κάλπη για ποιο λόγο θα πρέπει να βάλει σταυρό στο όνομα σας;

Φ.Κ.: Γιατί ο ψηφοφόρος ξέρει ότι όταν μου χτυπήσει την πόρτα για κάποιο πρόβλημα εγώ θα είμαι εκεί να τον ακούσω και να τον στηρίξω και πως θα συμβάλω με κάθε δύναμη που διαθέτω ώστε να βρούμε λύση στο πρόβλημά του. Γι’ αυτό και ζητώ να με ψηφίσουν. Γιατί με την εκλογή μου, θα έχω περισσότερες δυνάμεις για να μπορώ να είμαι πιο αποτελεσματική σε κάθε τους ανάγκη και σε κάθε τους πρόβλημα.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ, Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023]

Scroll to Top