Νέο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο ΟΤ Επαμεινώνδα – Ηφαίστου – Δημελά και Ποσειδώνος

Γλυφάδα

Σε υπερσύγχρονο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, με φωτεινούς σηματοδότες και τα βασικά σήματα της Τροχαίας, για να διδαχθούν βιωματικά τα παιδιά ασφαλή οδηγική συμπεριφορά, μεταμορφώθηκε το αναξιοποίητο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Επαμεινώνδα, Ηφαίστου, Δημελά και Ποσειδώνος.

Ένας ακόμα πρότυπος χώρος, με ποιότητα κατασκευής από άκρη σε άκρη και τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές. Με εκατοντάδες νέα δέντρα και φυτά, ποιοτικό και ασφαλή παιδότοπο, φωτισμό τελευταίας γενιάς, πεζοδρόμια μεγάλα και επιφάνειες με βιοκλιματικά υλικά και με ένα δίκτυο δρόμων, σημάνσεων, διαβάσεων, κλπ. ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά.

Άνοιξε ήδη τις πύλες του υποδεχόμενο μικρούς και μεγάλους και περί τα τέλη Μαΐου αναμένεται να αρχίσουν τα μαθήματα, τα οποία θα διενεργούνται κατά τις απογευματινές ώρες. Σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις, τα μαθήματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής θα γίνονται δωρεάν, στα παιδιά, με ηλεκτρονική προκράτηση, χωρίς καμία απολύτως χρέωση. Τις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση από το Δήμο Γλυφάδας σχετικά για το πώς θα γίνονται τα μαθήματα ανά ομάδες παιδιών και η διαδικτυακή κράτηση παιδικού αυτοκινήτου από τους ενδιαφερόμενους. Με τη νέα δε σχολική χρονιά, σε συνεργασία με τα σχολεία, θα γίνονται και ξεχωριστές ενότητες τις καθημερινές στους μαθητές.

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής έρχεται να λύσει ένα βασικό ζήτημα που απασχολεί πολλούς γονείς όπως το «Πού θα κάνει το παιδί μου ποδήλατο ή πατίνι με ασφάλεια;», «Πού θα παίξει με ασφάλεια με το παιδικό αυτοκινητάκι;» και «Πώς μπορεί να μάθει από μικρή ηλικία σωστή και ασφαλή οδηγική συμπεριφορά και κυκλοφοριακή αγωγή;».

Ευχαριστίες προς όλους απηύθυνε ο Δήμαρχος Γλυφάδας και συγκεκριμένα: «στη δημοτική μας αρχή και τους εργαζομένους στο Δήμο, στο Πράσινο Ταμείο που συγχρηματοδότησε το έργο και στον πρόεδρό του Στάθη Σταθόπουλο, στην ανάδοχο εταιρεία του έργου ΖΙΤΑΚΑΤ και προσωπικά στον επικεφαλής της Διονύση Ζαφειρόπουλο και στον υπεύθυνο μηχανικό του έργου Βαγγέλη Σπηλιόπουλο, στην εταιρεία ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ που επιμελήθηκε την υπέροχη παιδική χαρά και τον αστικό εξοπλισμό και στον επικεφαλής Αντώνη Παπακυριάκη.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 27 Μαΐου 2023]