Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Σοφία Κομηνέα, Υποψήφια Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Β3 Νότιο Τομέα Αθήνας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει τις λύσεις για να βγάλει την κοινωνία από την ανέχεια»

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Mια φρέσκια παρουσία για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο Β3 Νότιο Τομέα Αθήνας είναι η υποψήφια Βουλευτής Σοφία Κομηνέα. Έχει άποψη και όραμα και το μοιράζεται με τους αναγνώστες μας, μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στον «Π».

[Π]: Γιατί οι πολίτες να ψηφίσουν Σύριζα;
ΣΟΦΙΑ ΚΟΜΗΝΕΑ:
Μια σύντομη απάντηση θα ήταν… γιατί μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την πρόταση του για κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας δίνει πραγματική ελπίδα σε ένα λαό που έχει ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ τα τελευταία τέσσερα χρόνια από τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Θα σας πω όμως, ακόμα, πως οι πολίτες θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόσο για τις ξεκάθαρες προτάσεις που κατέθεσε με το πρόγραμμα του, όσο και γιατί ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, φροντίζει μέχρι και την τελευταία στιγμή να τους θυμίζει πόσο μακριά βρίσκεται από το σφυγμό της κοινωνίας και πόσο αδίστακτος μπορεί να γίνει μπροστά στον κίνδυνο να χάσει την εξουσία… Χαρακτηριστική -όσο και απίστευτη!- ήταν η στάση του απέναντι στους συγγενείς και φίλους των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, τους οποίους κατηγόρησε ότι δήθεν εργαλειοποιούν το δράμα τους με τη μήνυση που κατέθεσαν εναντίον του.
Όμως, οι πολίτες θα επιλέξουν τον Αλέξη Τσίπρα για Πρωθυπουργό, επίσης, γιατί έχει τις λύσεις για να βγάλει την κοινωνία από την οικονομική ανέχεια. Η δέσμευση για αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος δίπλα στον πολίτη είναι αυτή που βλέπει ως λύτρωση κάθε Έλληνας. Οι προτάσεις για την δημόσια Υγεία, την δημόσια Παιδεία, τη Δικαιοσύνη, τις επενδύσεις στις δημόσιες μεταφορές και η λύση για τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς είναι μερικοί μόνο από τους λόγους για τους οποίους οι πολίτες θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

[Π]: Γιατί να ψηφίσουν τη Σοφία Κομηνέα στο Νότιο Τομέα;
Σ.Κ.:
Είναι αλήθεια ότι το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Νότιο Τομέα της Αθήνας είναι από τα πιο «δυνατά» σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Είναι γεμάτο με άξια στελέχη, με πολύ μεγάλη εμπειρία, κάποια από τα οποία έχουν διατελέσει υπουργοί ή σε άλλες θέσεις διοίκησης και έχουν μεγάλη αναγνωσιμότητα. Πλάι τους, ως νέα υποψήφια, θέλω από την πλευρά μου να προσθέσω τη μεγάλη διάθεσή μου να συμμετέχω ενεργά στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσει η κυβέρνηση μας, τις ιδέες μου, τις γνώσεις μου, την ενέργεια και τη δημιουργικότητά μου. Επιθυμώ, μαζί με άλλους νέους βουλευτές -σε ηλικία ή σε ιδέες- να συμβάλω στην ανανέωση του πολιτικού δυναμικού μας, φέρνοντας μια διαφορετική νοοτροπία στη Βουλή. Μεγάλο μου πάθος είναι να συμβάλω στην εφαρμογή πολιτικών που θα δώσουν ώθηση στον Πολιτισμό μας, αλλά και να προωθήσω παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν τη θέση των γυναικών σε όλες τις κοινωνικές δράσεις. Ζητώ μια από τις τέσσερις επιλογές των πολιτών, έναν από τους τέσσερις σταυρούς στο Νότιο Τομέα, ώστε να μου δώσουν τη δυνατότητα να προωθήσω λύσεις στα πολλά και ιδιαίτερα κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν τις γειτονιές του Νότιου Τομέα της Αθήνας.

[Π]: Ποια πρόταση/προτάσεις έχετε για τον τομέα του πολιτισμού;
Σ.Κ.:
Δυστυχώς, ο Πολιτισμός και οι τέχνες ήταν ακόμη ένα θύμα της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Με επιλογές που δείχνουν ουσιαστική αδιαφορία για τον Πολιτισμό, αλλά και με πρόθεση να ευνοήσουν συγκεκριμένα «φιλικά συμφέροντα» πλήγωσαν τον Πολιτισμό μας και υποβίβασαν τους καλλιτέχνες.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της αδιανόητης απόφασης να εξισώσουν το πτυχίο των δραματικών σχολών με αυτό του απολυτηρίου Λυκείου, «εξαφανίζοντας» χρόνια, κόπο και δημιουργία από τις ζωές των καλλιτεχνών.
Στόχος μου είναι να αποκατασταθούν όλες οι αδικίες προς τους ανθρώπους των Τεχνών και να βοηθήσω ώστε να υλοποιηθεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ανάπτυξη του σύγχρονου πολιτισμού. Άμεσα θα δημιουργηθεί Εθνικό Συμβούλιο Τεχνών, με στρατηγικό και ρυθμιστικό ρόλο, ενώ θα υποστηρίξουμε την ανάπτυξη της κινηματογραφίας και το βιβλίο. Θα ιδρύσουμε μία τουλάχιστον εθνική σκηνή στην περιφέρεια και περιφερειακά θέατρα σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Με την προοδευτική κυβέρνηση θα μπει τέλος σε κάθε έμμεση ή άμεση μορφή ιδιωτικοποίησης που προώθησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στον Πολιτισμό και θα ενισχυθούν με κάθε τρόπο όλες οι καλλιτεχνικές δράσεις.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 19 Μαΐου 2023]

Scroll to Top