Ο Τάκης Θεοδωρικάκος προχωρά δυναμικά σε κάθε γειτονιά του Β3 Νότιου Τομέα με την ευθύνη που απαιτείται

Άλιμος Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη Γλυφάδα Ελληνικό Αργυρούπολη Ηλιούπολη

Ισχυρό ρεύμα στήριξης συναντά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και υποψήφιος βουλευτής στον Νότιο Τομέα- Β3 Αθηνών Τάκης Θεοδωρικάκος στις γειτονιές του νότου που περιοδεύει.

Η δυναμική στο πρόσωπο του που έχει αναπτυχθεί στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, μόνο τυχαία δεν είναι. Οι κάτοικοι των νοτίων προαστίων αναγνωρίζουν το έργο που έχει προσφέρει και από τις δύο κυβερνητικές θέσεις που έχει υπηρετήσει.

Οι πρωτοβουλίες που έλαβε έχουν συμβάλει τόσο στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όσο και στην αύξηση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών. Δεκάδες έργα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης» υλοποιούνται με ταχύτατους ρυθμούς και φέρουν την υπογραφή του Τάκη Θεοδωρικάκου, αλλάζουν το status ζωής στα νότια προάστια.

Στις γειτονιές του Νότου στηρίζουν δυνατά τον Τάκη Θεοδωρικάκο

Παρά τις αυξημένες υποχρεώσεις που έχει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος έχει καταφέρει να βρίσκεται κοντά στον καθένα και στην καθεμία αποκτώντας προσωπική και δια ζώσης επικοινωνία μαζί τους. Οι πολίτες του Β3 Νότιου Τομέα Αθήνας, στην εκλογική περιφέρεια στην οποία ο Υπουργός είναι υποψήφιος με τη ΝΔ, υποδέχονται με θέρμη τον άνθρωπο τους, τον φίλο «Τάκη», όπως τον αποκαλούν και του εύχονται να συνεχίσει ακόμη πιο δυνατά και μετά την κάλπη της 21ης Μαΐου. Έχουν δει απτά και συγκρίσιμα αποτελέσματα από τη μέχρι σήμερα πολιτική του διαδρομή, έχουν αντιληφθεί ότι είναι ένας άνθρωπος που δεν αφήνει τίποτε στην τύχη και ότι βαδίζει με πρόγραμμα και στόχο.

Σημαντικά βήματα έχουν γίνει και στον τομέα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας. Αυξήθηκαν στο λεκανοπέδιο της Αττικής κατά 70 οι νυχτερινές περιπολίες και υπήρξε σημαντική ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων.

Το σύνθημα του Τάκη Θεοδωρικάκου από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ήταν: «Θέλουμε μια αστυνομία φιλική προς τον πολίτη και σκληρή και αποτελεσματική απέναντι στο έγκλημα». Στο πλαίσιο αυτό, επανεκπαιδεύτηκαν οι γυναίκες και οι άνδρες που υπηρετούν στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ, αυξήθηκαν οι τροχονομικοί έλεγχοι, απαλλάχθηκαν 1500 αστυνομικοί από γραφειοκρατικά πάρεργα και επέστρεψαν στους δρόμους, στις γειτονιές. Οι ενέργειες αυτές έφεραν αποτελέσματα. Η χαμηλή και μεσαία εγκληματικότητα σύμφωνα με στοιχεία του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ μειώθηκε κατά 25%.  

Όμως, ο Τάκης Θεοδωρικάκος γνωρίζει ότι η ασφάλεια των πολιτών ξεκινά από τα σύνορα της Ελλάδας που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία. Γιατί όποιος μπαίνει παράνομα στη χώρα πορεύεται σε αυτήν παράνομα.  Γι’ αυτό και κρίθηκε αναγκαία η θωράκισή τους.  Ο Υπουργός υπέγραψε το πολύ σημαντικό έργο της επέκτασης του φράχτη στον Έβρο κατά 35 χιλιόμετρα και ενίσχυσε τη δύναμη της συνοριοφυλακής. Το 2022 απετράπη να εισέλθουν στη χώρα μας 265.000 παράνομοι μετανάστες και συνελήφθησαν 1.500 διακινητές.                      

Παράλληλα κατά τη θητεία του Τάκη Θεοδωρικάκου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απελευθερώθηκαν χώροι που για πολλά χρόνια βρίσκονταν υπό κατάληψη, δημιουργήθηκαν 18 νέα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας και τέθηκαν σε εφαρμογή το panic button για γυναίκες που κινδυνεύουν και η τηλεφωνική γραμμή «10410» για καταγγελίες κακοποίησης ζώων.

Στο πλευρό του Τάκη Θεοδωρικάκου…

Ο Ταύρος

Σε μια ιστορική και λαϊκή γειτονιά του νότιου τομέα, τον Ταύρο, βρέθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Η υποδοχή που του επιφύλαξαν οι κάτοικοι της περιοχής ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Πάνω από 300 άτομα κάθε ηλικίας γέμισαν ασφυκτικά το χώρο που θα μιλούσε ο Υπουργός.  Άλλωστε, όλοι αναγνωρίζουν την προσφορά του Τάκη Θεοδωρικάκου στον Ταύρο. Η ανακατασκευή των παλαιών σφαγείων που είχαν καταστραφεί από πυρκαγιά, τα αντιπλημμυρικά έργα και  δεκάδες έργα ανάπλασης που βελτιώνουν το επίπεδο ζωής φέρουν την υπογραφή του. Σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη που  δείχνουν οι κάτοικοι του Ταύρου είναι και η αύξηση  της αστυνομική παρουσίας στην περιοχή που έχει συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της εγκληματικότητας.  

Ιδανικό ξεκίνημα στην προεκλογική περίοδο για τον Τάκη Θεοδωρικάκο. 

Το Παλαιό Φάληρο

Η πορεία στις γειτονιές του Νότιου Τομέα συνεχίστηκε στο Παλαιό Φάληρο. Ο υπουργός συγκινήθηκε από τη θερμή υποδοχή των πολιτών και τη μεγάλη συγκέντρωση εκατοντάδων ανθρώπων και μάλιστα μεσημέρι που ο κόσμος είναι στις δουλειές του.

Μίλησε με τους εργαζόμενους στον Δήμο, στα εμπορικά καταστήματα της πόλης, με ηλικιωμένους στα ΚΑΠΗ, με νέους ανθρώπους, φοιτητές και ανέργους.

Με τον αγαπημένο του συνάδελφο Διονύση Χατζηδάκη, τον Δήμαρχο Γιάννη Φωστηρόπουλο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκο Χρυσοβερίδη, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Εδμόνδο Κασιμάτη, τους αντιδημάρχους και άλλα στελέχη.

Νωρίς το πρωί, με την ηγεσία της ΓΑΔΑ, εξετάσανε στο Αστυνομικό Τμήμα Παλαιού Φαλήρου την ενίσχυση των μέτρων αστυνόμευσης στην περιοχή, για να ενισχυθεί η ασφάλεια των πολιτών.

Η Γλυφάδα

Η δυναμική πορεία συνεχίστηκε στη Γλυφάδα, όπου είχε πρωινή συζήτηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ.κ. Αντώνιο.

Στη συνέχεια συζήτησε με εκατοντάδες πολίτες κάθε ηλικίας, στο δημαρχείο, στο εμπορικό κέντρο, στο ΚΑΠΗ, στο λιμεναρχείο. Είχε επίσης μια πολύ ουσιαστική συζήτηση με τον Δήμαρχο Γιώργο Παπανικολαου και τα στελέχη της δημοτικής αρχής για τα θέματα της πόλης και τονίστηκαν τα νέα μέτρα για την ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας  στην περιοχή.

Ο Άγιος Δημήτριος

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, συνοδευμένος από τον πρόεδρο της  ΔΗΜΤΟ Αγίου Δημητρίου, Χρήστο Πρεκετέ και δημοτικούς συμβούλους, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και καταστηματάρχες για την ενίσχυση της ασφάλειας στις γειτονιές που επιτεύχθηκε χάρη στον υπερδιπλασιασμό των περιπολιών και την τοποθέτηση επιπλέον 3.600 αστυνομικών στην Αττική, αλλά και το μέλλον της οικονομίας της χώρας: «Δεν υπάρχει κανείς λογικός Έλληνας που να θέλει να γυρίσουμε στο χθες του ΣΥΡΙΖΑ, με 1 εκ. παράνομους μετανάστες, όταν ο κ. Τσίπρας μας έλεγε πως δεν υπάρχουν σύνορα ή όταν ο κ. Τόσκας μας συμβούλευε να κάνουμε πως κοιμόμαστε αν μπει διαρρήκτης στο σπίτι μας!  Έτσι αντιμετώπιζε ο ΣΥΡΙΖΑ την εγκληματικότητα», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος αποσπώντας τα θερμά χειροκροτήματα των παραβρισκόμενων.

Ο υπουργός αναφέρθηκε ακόμη στις συνεχείς επιθέσεις που δέχεται τόσο ο ίδιος όσο και η Ελληνική Αστυνομία από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, χαρακτηρίζοντας «τιμητικό παράσημο» τις συκοφαντίες του ΣΥΡΙΖΑ εναντίων του: «Τόσο η κυβέρνηση, όσο και η ΕΛ.ΑΣ. απαντάμε με πράξεις στις συκοφαντίες του ΣΥΡΙΖΑ. Προς πλήρη διάψευσή τους, συνελήφθησαν και οδηγούνται στην Δικαιοσύνη οι εμπλεκόμενοι στην άνανδρη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ», επισήμανε.

Η Ελλάδα δεν μπορεί α διακινδυνεύσει να γυρίσει στο χθες, είπε ο κ. Θεοδωρικάκος. Οι έλληνες θέλουν ασφάλεια στα σύνορα και στις γειτονιές, θέλουν μία Ελλάδα δυνατή και μία οικονομία που θα διασφαλίζει την ανάπτυξη και το μέλλον των νέων, είπε, δηλώνοντας βέβαιος πως στις εκλογές της 21ης Μαΐου, οι πολίτες θα επιλέξουν τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι της χώρας.

Ο Βύρωνας

Στις γειτονιές του Βύρωνα συζήτησε με με εκατοντάδες πολίτες στην αγορά, στο Κέντρο Υγείας, στα καφέ, τις πλατείες. Με ΟΛΑ τα άξια στελέχη της παράταξης. «Προχωράμε σε πρόσθετα μέτρα με περιπολίες για την ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή», δήλωσε ο Υπουργός.

Η διαχρονική ΟΝΝΕΔ

Το χθες και το σήμερα της ΟΝΝΕΔ συναντήθηκαν σε μια μεγάλη εκδήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και υποψήφιου βουλευτή στον Νότιο Τομέα Β3 Αθηνών Τάκη Θεοδωρικάκου στον Άλιμο. Εκατοντάδες εκπρόσωποι της γαλάζιας γενιάς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του και έστειλαν ισχυρό μήνυμα νίκης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές της 21ης Μαΐου.   

 «Με εμπροσθοφυλακή την ΟΝΝΕΔ θα δώσουμε και αυτή τη φορά μια μεγάλη μάχη για να είναι ξανά κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και να πάει την χώρα μπροστά» τόνισε στον χαιρετισμό του το ιστορικό στέλεχος Γιάννης Κουλιζάκος καλώντας τους παρευρισκόμενους να στηρίξουν τον Τάκη Θεοδωρικάκο σ’ αυτές τις εκλογές επισημαίνοντας: «Όσο πιο δυνατός είναι ο Τάκης, τόσο πιο δυνατοί θα είναι και οι φίλοι του». Και πρόσθεσε: «η νέα γενιά δεν πηγαίνει ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, ούτε πίσω. Πάει μόνο μπροστά με τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτακη»

Ο Δημήτρης Μαραβέλιας από την πλευρά μίλησε για τη φιλία, τους αγώνες και την κοινή τους καταγωγή που τον συνδέουν με το Τάκη Θεοδωρικάκο καλώντας τους νέους να τον εμπιστευθούν, ενώ το νεώτερο στέλεχος της ΟΝΝΕΔ  και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της νεολαίας της ΝΔ, Ραφαήλ Κανελλόπουλος ζήτησε από τη νεολαία να σταθεί δίπλα στην παράταξη που μπορεί να εγγυηθεί το μέλλον της νέας γενιάς στηρίζοντας πολιτικούς όπως ο Τακης Θεοδωρικακος

« Μια βραδιά ΟΝΝΕΔ προμήνυμα για μια μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις 21 Μαΐου» υπογράμμισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος ευχαριστώντας τους παρευρισκόμενους για τη συγκλονιστική συγκέντρωση. «Κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν ότι τα νέα παιδιά δεν πιστεύουν στην πολιτική ή δεν γουστάρουν την Νέα Δημοκρατία. Το αποδεικνύουν σήμερα με την παρουσία τους εδώ» τόνισε συμπληρώνοντας ότι οι νέοι θέλουν δουλειές καλοπληρωμένες, στηρίζουν την πατρίδα και την οικογένεια και θέλουν την συμμετοχή τους στην ισχυρή Ευρώπη.

«Η νέα γενιά θα βγει μπροστά στις 21 Μαΐου γιατί παίζεται το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας. Η παρέα που χρέωσε την Ελλάδα με 100 εκατ. ευρώ δεν πρέπει να επιστρέψει» επισήμανε ο Τάκης Θεοδωρικάκος απευθύνοντας κάλεσμα για να βγει η Νέα Δημοκρατία δυνατή στο νότιο τομέα επαναλαμβάνοντας το ποσοστό του 40% των εκλογών του 2019.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του στους παλαιούς και νέους Οννεδίτες ζήτησε την στήριξή τους: « όση δύναμη μου δώσετε θα σας την επιστρέψω με δημιουργικό έργο και σκληρή δουλειά. Όλοι μαζί στη μάχη για νίκη της Νέας Δημοκρατίας».

Το Ελληνικό και η Αργυρούπολη

Επίσκεψη στις γειτονιές της Αργυρούπολης και του Ελληνικού έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως κάνει πάντα επισκέφθηκε το ΑΤ της περιοχής, τον Δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο, τα ΚΑΠΗ και την Πυροσβεστική και βγήκε στην αγορά στα Σούρμενα όπου συζήτησε με επαγγελματίες και πολίτες.

Ο κ. Θεοδωρικάκος στάθηκε ιδιαίτερα στο Μουσείο της Ένωσης Ποντίων της περιοχής. Ξεναγήθηκε από τον πρόεδρό του κ. Γιώργο Σαραφίδη και συγκινήθηκε βλέποντας τα κειμήλια που έχουν διασωθεί από τον ελληνισμό του Πόντου. Έδωσε συγχαρητήρια στον πρόεδρο για το έργο που επιτελεί. Ο κ. Σαραφίδη έδειξε ικανοποιημένος γιατί ο κ. Θεοδωρικάκος γνωρίζει καλά την ιστορία του ποντιακού ελληνισμού και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκάλυψε το… μυστικό του, αφού η πηγή γνώσεων για την ιστορία του Πόντου είναι η σύζυγός του Ειρήνη Μαυρίδη, η οποία είναι ποντιακής καταγωγής.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 6 Μαΐου 2023]