Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Παναγιώτης Γεωργιάδης: «Η Ελληνική Λύση με τις θέσης της ταρακουνάει το πολιτικό σύστημα του χθες που καταρρέει»

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Συνέντευξη στον «Π» του Υποψηφίου Βουλευτή Β3 Νότιου Τομέα

[Π]: Γιατί επιλέξατε την Ελληνική Λύση του κ. Βελόπουλου και όχι κάποιο άλλο πολιτικό κόμμα;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Οι πολιτικές θέσεις της Ελληνικής Λύσης και του Προέδρου της γκρεμίζουν την έως σήμερα τετριμμένη κάλπικη γλώσσα του πολιτικού συστήματος του χτες, που δημιούργησαν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων, για ίδια προσωπικά οφέλη καθ’ υπόδειξης των εντολοδόχων τους, δίνοντας φαιδρές υποσχέσεις και υφαρπάζοντας την ψήφο του Έλληνα πολίτη, γράφοντας τις επιταγές των καιρών στα υποδήματά τους, δουλεύοντας για τους ημέτερους, καλλιεργώντας άμεσα και έμμεσα το παλαιό καθεστώς της πολιτικής σκηνής που όλοι ζήσαμε.

Κατά δεύτερον η Ελληνική Λύση σπάει το μοντέλο αυτό με τις θέσης της, κουνώντας το πολιτικό σύστημα του χθες που καταρρέει.

[Π]: Ποιος ο ρόλος των πολιτικών σήμερα σε σχέση με τα παλαιά κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) και με τα νεοεισαχθέντα;

Π.Γ.: Και τα 4 κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) έφεραν την Ελλάδα στη σημερινή οικονομική πτωτική κατάσταση, ώστε ο Έλληνας να μην μπορεί να αποπληρώσει και να διαβιώσει την επόμενη ημέρα, λόγω των αυξήσεων και μειώσεων μισθών, ώστε τα κόμματα μέσα από τις υποσχόμενες διαφορές τους, να ψαρεύουν ψήφους και ψηφοφόρους.

Η τριανδρία ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ είναι τα κόμματα της αριστεράς που έβλαψαν άμεσα την Ελλάδα και τους Έλληνες, αλλά και τους ψηφοφόρους τους. Δεν είναι τυχαίο ότι το ΚΚΕ ως σύντροφοι αν θυμάστε υπέγραφε όλα τα νομοσχέδια μαζί με το ΠΑΣΟΚ για 20 χρόνια plus. Άρα και αυτοί φέρουν ευθύνη για το σημερινό κατάντημα της χώρας, άσχετα αν κρύβονται πίσω από την καραμέλα για τον λαό. Όταν τα ψήφιζαν παρέα, ζημιά στον λαό δεν έκαναν;

Τόσο ο κ. Τσίπρας στον ΟΗΕ που δημόσια ζήτησε έλεος, δηλώνοντας ότι πραγματοποίησε για αυτούς ό,τι του ζήτησαν, όσο και ο κ. Μητσοτάκης – παιδιά των Αμερικανών – με προεξοφλημένες πολιτικές επιταγές, πιστεύετε ότι θα βοηθήσουν την Ελλάδα; Σαφώς όχι.

Αυτό που δεν μας είπε ο κ. Μητσοτάκης πόσο τοις 100% κράτησε η χώρα από τον ορυκτό και φυσικό πλούτο της;

Γιατί με 400 δισεκατομμύρια χρέος από 200 δις που ήτανε, με μια Τρόικα έτοιμη να επέμβει αν άλλαζε τη ρότα, πέρα από αυτά που συμφωνήθηκαν, εάν και εφόσον δεν έχουμε ακούσει λέξη. Εξίσου και από κάποια δημοσιογραφικά κολεγιόπαιδα υποψήφιοι της ΝΔ που συναινούν με τις τράπεζες και την αρπαγή των σπιτιών των Ελλήνων και έχουν το θράσος να πολιτεύονται π.χ. Παπαδημητρίου (δημοσιογράφος).

[Π]: Αν κερδίσει η ΝΔ θα αλλάξει η κατάσταση;

Π.Γ.: Καμία κατάσταση δεν θα αλλάξει όσο ανεβαίνουν οι τιμές των προϊόντων και των αγαθών, όταν δεν υπάρχει παραγωγή και ανάπτυξη πρωτογενούς τομέα και αύξηση ξανά της μεσαίας τάξης, που κατάφεραν να την εξαφανίσουν.

[Π]: Ποια η διαφορά πολιτικών και πολιτικής σήμερα μεταξύ Μητσοτάκη, Τσίπρα, Ανδρουλάκη, ΚΚΕ;

Π.Γ.: Η σχολή του κ. Μητσοτάκη δεν διαφέρει από του κ. Τσίπρα στη βάση της. Έχουν τους ίδιους χορηγούς Bitelberg USA, άρα η οποιαδήποτε θετική οικονομική πορεία της χώρας μας χειραγωγείται και μπορεί να αλλάξει άρδην κατά των Ελλήνων. Άρα είναι φανταστική.

Εκτός από την περίπτωση των υδρογονανθράκων και φυσικού πλούτου της Ελλάδος και αφού λάβουν άπαντες τα ποσοστά τους επί του πλούτου της χώρας. Ίσως τότε δούμε ανάκαμψη, αλλά επί της ουσίας θα εξαρτηθεί και θα κριθεί από τους επικεφαλής των κομμάτων και αρχής γενομένης για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδος κοινή εξωτερική πολιτική από όλα τα κόμματα, με σταθερές κοινές θέσεις υπέρ της χώρας, αποκλειστικά και μόνον.

Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης κλείνει τις δουλειές για αυτούς, αυτούς που χρήζουν θετικό για την αμοιβαία συνεργασία, δηλαδή τα δικά τους οφέλη, χωρίς εμείς να γνωρίζουμε τα δικά μας.

Αποτέλεσμα αυτών ενώ πουλήσανε τα πάντα οι μεν και οι δε (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) το χρέος από 200 δις πήγε στα 400 δις. Αυτά ως προς την οικονομική πολιτική.

Ως προς την κοινωνική πολιτική έχουμε:

Ένα πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη, που ανάγκαζε τους Έλληνες να μπολιαστούν πρώτα ως πολίτες, δήλωση που έκανε ο ίδιος όταν βγήκε πρωθυπουργός και δεύτερον όταν ήρθε ο κορονοϊός που ανάγκασε έμμεσα και άμεσα τους πολίτες να τρυπηθούν και να πεθαίνουν, σήμερα ή να έχουν καρδιακά νοσήματα μη αναστρέψιμα. Για τις νομικές ευθύνες των πράξεών του δεν ακούσαμε κουβέντα καμία.

Στην ίδια γραμμή και ο ΣΥΡΙΖΑ που ήθελε μπολιασμένους τους Έλληνες, αλλά το έθετε πιο διπλωματικά, δηλαδή πρόσφυγες που πρέπει να εγκολπιστούν στη χώρα λόγω εισαγόμενων ψήφων.

Ίδιες πολιτικές με άλλον μανδύα και πολιτικές ίντριγκες για τα μάτια του κόσμου!!!

Ο κ. Ανδρουλάκης με το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ ψάχνει διαμέσου του πρέταντορ να κρατηθεί και να κρατήσει το 10% υπό όρους. Φτωχό το αρνί πλατιά η ουρά. Θα λέγαμε ό,τι πιο εσφαλμένο πολιτικά πέρασε από το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια.

[Π]: Ποια η θέση σας για τα δάνεια και τις κατασχέσεις ακινήτων;

Π.Γ.: Πλήρης διαγραφή των χρεών κατά 90%, όπως αναφέρει στο πρόγραμμά μας ο Πρόεδρός μας. Όπως είπε ο κ. Ντάισεμπλουμ, η Ελλάδα με τις θυσίες της έσωσε τις τράπεζες της Ευρώπης και ότι αυτοί το παράκαναν. Άρα τώρα πρέπει να στηρίξουν αυτοί την Ελλάδα, ειδάλλως ποιος ο λόγος να βρισκόμαστε στο στόμα του λύκου.

Είναι ανούσιο. Η πρώτη κατοικία προστατεύεται και από το ελληνικό σύνταγμα, άρθρο 21. Άρα εδώ παίζεται το μεγάλο πολιτικό παιχνίδι, που δεν ξέρουν πώς θα το περάσουν οι πολιτικοί μας υπόδουλοι των έξω.

Θα ισχύσει το σύνταγμα της Ελλάδος ή το ευρωπαϊκό και αν το δεύτερο πώς προστατεύεται η χώρα μας αν καταστρατηγείται το σύνταγμά της.

Κατά τη δική μου θέση και άποψη προστασία της δεύτερης κατοικίας με κούρεμα επί τοις εκατό 50% ή 60% και το εναπομείναν ποσό με χρονοδιάγραμμα δόσεων του εναπομείναντος ποσού επί τοις εκατό και τέλος.

Χρωστάω 100 ευρώ, κούρεμα 50% το υπόλοιπο 50% σε 150-200 δόσεις των 100-150 ευρώ και τέλος.

[Π]: Ποια η θέση σας για την δικαιοσύνη και τον θεσμό της;

 Π.Γ.: Ούτε δικαιοσύνη υπάρχει, ούτε δικαίωση, ούτε θεσμός, πλην κάποιων εξαιρέσεων που βλέπουμε με τους ανήλικους και κάποιους καραμπινάτους φόνους που δεν μπορούν να κρύψουν. Ο θεσμός πέφτει, από το θεσμικό πλαίσιο της βουλής που λειτουργεί ως τροχοπέδη για να καλύψουν οι πολιτικοί της βουλής τα ποινικά αδικήματα που όλοι ξέρουμε. Άρα δικαιοσύνη δύο ταχυτήτων ως θεσμός, ρίχνει και τον ρόλο και την θέση και το λειτούργημα των δικαστών, που πρέπει να ανάγεται σε κακούργημα, αφού το γνωρίζουν, σιωπούν και συνηγορούν σε αυτό, ακολουθώντας έκνομο δρόμο, ακούσια ή εκούσια. Πόσο μάλλον όταν οι Αρειοπαγίτες εκτελούν μια διατεταγμένη πολιτική εντολή από την εκάστοτε κυβέρνηση. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Νόμος είναι ο δικαστής και ο δικαστής ο νόμος. Αρκεί να λειτουργεί στην μείζονα ηθική και έννομη σκέψη με σκοπό και στόχο αποτέλεσμα υπέρ των πολιτών.

Ούτε φυλακίσεις είδαμε με τα εμβόλια, ούτε προανακριτικές, γιατί;

Αντιθέτως παροτρύνσεις, όπως δόσεις placebo-μαϊμού και τα συναφή, απειλές και νέους να καταστρέφονται, χωρίς την επέμβαση των δικαστών αυτοβούλως για τα μελλούμενα δείχνει πόσο καταστροφική γίνεται μια κυβέρνηση και πόσο ανίκανη.

Είναι η δικαιοσύνη στο να προστατέψει τα νόμιμα, δηλαδή τους πολίτες της, σε σχέση με τα άνομα-έκνομα, δηλαδή την θεσμική εκτροπή, από την θεσμοθέτηση νόμων προστασίας των ιθυνόντων, που μας τελειώνουν σαν έθνος με νόμους καρμανιόλες, δίνοντας άπλετο χρόνο για να φθάσουν στους στόχους τους και στο επιθυμητό αποτέλεσμα. 

[Π]: Η θέση σας για την παιδεία;

Π.Γ.: Η παιδεία καταλύεται εδώ και χρόνια από τις τάξεις του δημοτικού με τραγελαφικά αποτελέσματα στο γυμνάσιο και μετά. Η πρώτη ξένη γλώσσα από τα νήπια και όχι τα ελληνικά, μαζί με τις άλλες δύο γλώσσες στο δημοτικό και γυμνάσιο, θα είναι ταφόπλακα την ώρα που η ελληνική γλώσσα ανάγεται στην καλύτερη παγκοσμίως.

Πρώτα η ελληνική και μετά οι υπόλοιπες, ως ήταν μέχρι σήμερα.

Φροντιστηριακά μαθήματα στα σχολεία για τους αδύναμους μαθητές και με παράλληλη στήριξη.

Εισαγωγή σε όποιο πανεπιστήμιο θέλουν οι ,μαθητές με μέσο όρο 16 και σε όποια σχολή επιθυμούν. Αυτό θα αναγκάσει τον μαθητή να μορφωθεί σε όλη την βαθμίδα εκπαίδευσης χωρίς επιλογές μου αρέσει δεν μου αρέσει. Φροντιστηριακά μαθήματα σε φροντιστήρια της επιλογής τους (φοιτητές) στις ειδικότητες που χρειάζεται για να αποφοιτήσουν επιτυχώς. Το δε γνωστό καθεστώς των φροντιστηρίων όπως το γνωρίζαμε, αλλάζοντας μπορεί να λειτουργεί κατά βούληση και μόνον.

[Π]: Θα θέλατε να προσθέσετε κάτι;

Π.Γ.: Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι Τέμπη και Μάτι δεικνύουν ότι οι πολιτικοί και οι πολιτικές με γνώμονα το προσωπικό κέρδος, ένθεν και είνθεν, αγνοούν τον ρόλο τους, το θεσμικό και τον κοινωνικό που απορρέει από την νομοθεσία, και οδηγεί την χώρα στην ανομία, στη θλίψη και στη νέμεση.

Επίσης ότι τόσο οι Πρωθυπουργοί που διετέλεσαν και οι Υπουργοί τους ενδιαφέρονται μόνο για το προσωπικό και όχι για το κοινωνικό έργο και λειτούργημα που τους αναλογεί και πρέπει να είναι ο αυτοσκοπός τους.

*Ο Παναγιώτης Γεωργιάδης είναι Εκπαιδευτικός και Υποψήφιος Βουλευτής στον Β3 Νότιο Τομέα με την «Ελληνική Λύση»

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 1 Απριλίου 2023]

Scroll to Top