Με κομπρεσέρ βάζει τέλος στην κατάληψη δημόσιου χώρου ο Δήμαρχος Αλίμου

Άλιμος

Αναγκάστηκε να πιάσει ο ίδιος ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης το κομπρεσέρ και να αρχίσει να ξηλώνει τις εγκαταστάσεις παραλιακής επιχείρησης καθώς ο χώρος που είχε αυτή εκταθεί είναι ιδιοκτησία του Δήμου Αλίμου. Γνωστό all day bar, έχει καταπατήσει χώρο του δήμου και με τραπεζοκαθίσματα και με χώρο πάρκινγκ, σύμφωνα με καταγγελία του δημάρχου.

Ο Ανδρέας Κονδύλης, δήμαρχος Αλίμου, προσπαθεί να επαναφέρει στους δημότες τους χώρους αυτούς και μάλιστα έχει κερδίσει και ασφαλιστικά μέτρα.

«Πραγματικά, ζούμε το θέατρο που παραλόγου. Δεν νοείται στην Αθηναϊκή Ριβιέρα το 2023 να υπάρχουν καταπατημένες κοινόχρηστες εκτάσεις πρασίνου και να προσπαθούν κάποιοι αυθαίρετα να τις μετατρέψουν σε δικό τους χώρο. Δεν νοείται, βεβαίως, να κάνουμε νόμιμες εργασίες ως δήμος για να αποκαταστήσουμε την μορφή κοινόχρηστων χώρων και ο επιχειρηματίας με ένα τρόπο πολύ καταχρηστικό και κακόπιστο να φωνάζει την Αστυνομία και να κάνει μηνύσεις, ώστε να εμποδίσει τις νόμιμες διεργασίες», κατήγγειλε μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Κονδύλης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο δήμαρχος τόνισε ότι έχει τις νόμιμες πολεοδομικές άδειες και βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του επιχειρηματία σε κοινόχρηστο χώρο.

Και πρόσθεσε: «Έρχεται κάθε μέρα η αστυνομία, δεν σταματάει τις ενέργειες γιατί είναι νόμιμες, επειδή όμως επιθυμεί ο επιχειρηματίας να υποβάλει μηνύσεις, παίρνει κάθε μέρα στο αστυνομικό τμήμα τους εργάτες του δήμου Αλίμου, δεν τους κρατάει αυτόφωρο, αλλά μέχρι να γίνουν οι ανταλλαγές μηνύσεων κι όλες οι διατυπώσεις περνάει η εργάσιμη μέρα».

«Με την τακτική του αυτή ο επιχειρηματίας έχει εργαλειοποιήσει πλήρως την αστυνομία και τελικά η αστυνομία αντί να προστατεύσει εμάς, έχει καταλήξει να εξυπηρετεί τις στοχεύσεις του επιχειρηματία», υπογράμμισε ο δήμαρχος Αλίμου.

Μάλιστα, πρόσφατα σε ένα ίδιο συμβάν, οι εργάτες τράπηκαν σε φυγή από την αστυνομία κι έτσι οι εργασίες ξηλώματος συνεχίστηκαν από αιρετούς υπαλλήλους του δήμου αλλά και από άλλους υπάλληλους του δήμου.

«Δεν θα περάσει αυτή η καταχρηστική συμπεριφορά της επιχείρησης που εργαλειοποιεί την αστυνομία, συνεχίσουμε οι αιρετοί και κάποιοι άλλοι υπάλληλοι τις εργασίες», είπε αγανακτισμένος ο δήμαρχος.

Συνολικά ο χώρος που είναι καταπατημένος, σύμφωνα με τον κ. Κονδύλη είναι πάνω από ένα στρέμμα.

Καταλήγοντας, σημείωσε ο δήμαρχος Αλίμου: «Θα συνεχίσουμε κανονικά τις εργασίες, δεν θα φύγουν τα συνεργεία μας από εδώ, ακόμα κι αν μας κάνει κάθε μέρα μήνυση ο επιχειρηματίας».

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 18 Μαρτίου 2023]