Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Και η Βόρεια Εύβοια ενώνει τις δυνάμεις της με τον Υμηττό. SOS εκπέμπουν τα πανέμορφα χωριά της.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Στη Βόρεια Εύβοια συνεχίστηκε το οδοιπορικό των επισκέψεων του ΣΠΑΥ μετά από πρόσκληση των Δήμων Λίμνης Μαντουδίου Αγίας Άννας και Ιστιαίας Αιδηψού, προκειμένου να αναδειχτούν τα οφέλη της από κοινού πανελλαδικής συνεργασίας για την προστασία του Δασικού Πλούτου της χώρας μας και να παρουσιαστεί το μοντέλο τεχνογνωσίας που εφαρμόζει με επιτυχία ήδη ο ΣΠΑΥ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Λίμνη και την αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Λίμνης Μαντουδίου Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης και ο Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννης Κοτζιάς με τοπικούς φορείς και συλλόγους. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναδείχτηκαν τα προβλήματα της περιοχής και συζητήθηκε η συνεργασία με τον ΣΠΑΥ, ενώ ο Πρόεδρος προέβη σε αναλυτική παρουσίαση του Δεκάλογου Σωτηρίας των Δασών καθώς και των συμπερασμάτων από το 2ο επιτυχημένο διήμερο FORUM ΣΠΑΥ 2023.

Η Βόρεια Εύβοια με την πλούσια βιοποικιλότητα και τη μεγάλη οικολογική καταστροφή που υπέστη από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021 βγάζει κραυγή αγωνίας. Τα όσα ειπώθηκαν από τους φορείς και τα ελάχιστα νέα παιδιά που κρατάνε Θερμοπύλες στα χωριά της περιοχής που μαραζώνουν, ήταν ένας γρόνθος στο στομάχι.

«Η Πολιτεία οφείλει άμεσα να χαράξει πολιτικές ενίσχυσης τους γιατί αν κάτι αποκόμισα απ’ όλα αυτά τα ταξίδια μου στους Δήμους της επαρχίας είναι πως η Ελλάδα και κυρίως η ορεινή Ελλάδα και τα χωριά της αργοσβήνουν.

Στους αγωνιστές Δημάρχους της περιοχής, που είναι πραγματικά πανέμορφη και οφείλουμε όλοι να την επισκεφτούμε αλλά και στους φορείς τους, δεσμευτήκαμε ότι η μεγάλη οικογένεια του ΣΠΑΥ με τους 12 Δήμους μας, θα τους αγκαλιάσουμε μέσα από το μνημόνιο συνεργασίας μας με όλες μας τις δυνάμεις», τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 11 Μαρτίου 2023]

Scroll to Top