Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Beach Cleaning: Δράση παράκτιου καθαρισμού στην Βούλα

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 5 Μαρτίου, ο πρώτος καθαρισμός παραλίας της χρονιάς για την Beach Cleaning στη Βούλα, που διοργανώθηκε στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος «Μπλε Σαρωνικός», με τη συμμετοχή 15 εθελοντών.

Μέσα σε μόλις δύο ώρες καταφέρανε να μαζέψουνε πάνω από 215 κιλά απορρίμματα, τα περισσότερα από τα οποία ήταν πλαστικά. Οι εθελοντές κινήθηκαν κατά μήκος της παραλίας, συλλέγοντας απορρίμματα κάθε είδους. Όμως το αποτέλεσμα δείχνει πόσο μεγάλη είναι ρύπανση από τα πλαστικά στις παραλίες μας. Ο καθαρισμός αυτός ήταν μια υπενθύμιση της σημασίας της συλλογικής προσπάθειας για τη διατήρηση του περιβάλλοντος μας.

Την δράση στήριξε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με τον Δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο να συμμετέχει ενεργά. Επιπλέον το πρόγραμμα υποστηρίζει τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Συγκεκριμένα τους στόχους #13 «Δράση για το κλίμα» και τον στόχο #14 «Ζωή στο νερό».

Το πρόγραμμα τελείται υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, της International Action Art, του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Μουσείου Χέλμη Φυσικής Ιστορίας.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 11 Μαρτίου 2023]

Scroll to Top