Εξασφαλίστηκε η δημιουργία θεματικού πάρκου ΑμεΑ στο Ελληνικό

Ελληνικό Αργυρούπολη

Ένα προσωπικό στοίχημα, όραμα και προεκλογική δέσμευση της Διοίκησης Κωνσταντάτου ήταν η δημιουργία ενός εμβληματικού πάρκου ΑμεΑ που θα ενσωματωθεί στο σημερινό οικογενειακό Πάρκο στην Αγία Παρασκευή. Το πάρκο βρίσκεται δίπλα από το κτιριακό συγκρότημα των ΑμεΑ 9.000 τετραγωνικών μέτρων στο παλαιό αεροδρόμιο Ελληνικού.

Κατόπιν συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, τον ενημέρωσε για τη σχετική πρόταση και τη μελέτη η οποία έχει καταρτιστεί και ο Περιφερειάρχης με τη σειρά του δεσμεύτηκε να συμβάλει η Περιφέρεια στην ανέγερση του Πάρκου και την εξασφάλιση του εξειδικευμένου εξοπλισμού ο οποίος απαιτείται για να μπορεί να αξιοποιηθεί, τόσο από άτομα με ειδικές ανάγκες, όσο και από το σύνολο των πολιτών. Μάλιστα, με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται κοντά σε σταθμό του Μετρό, θα μπορεί να αξιοποιηθεί από ενδιαφερομένους όλης της Αττικής.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Χρήστος Θεοδωρόπουλος και ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Α. Καλογερόπουλος. Ο Γιώργος Πατούλης ζήτησε να συνεργαστούν με το Δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο και τα στελέχη των υπηρεσιών του δήμου προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το κόστος του έργου θα ανέλθει περίπου στα 2 εκατ. ευρώ.

Ο Γ. Πατούλης αφού υπογράμμισε την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει σε θέματα που αφορούν άτομα με ειδικές ανάγκες ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πάρκο εμβληματικού χαρακτήρα που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ΑμεΑ όλης της Αττικής. Στην συνέχεια επισήμανε ότι οφείλουμε να αποκτήσουμε συνείδηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ και να συμβάλουμε έμπρακτα στην βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Οφείλουμε να διασφαλίζουμε καθημερινά την αυτόνομη, ισότιμη και ασφαλή πρόσβαση και συμμετοχή τους σε κάθε έκφανση της ζωής. Κοινό μας στοίχημα, λοιπόν, είναι κανένα άτομο με αναπηρία ή χρόνια νόσο να μην μείνει στο περιθώριο της ζωής».

«Ο σχεδιασμός που έχει γίνει από τον Γιάννη τον Κωνσταντάτο δείχνει ότι πρόκειται για μια ολοκληρωμένη και ώριμη πρόταση. Με ευαισθησία και ιδιαίτερη μέριμνα, δρομολογήσαμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μπορέσει να πραγματοποιηθεί αυτό το σχέδιο που έλειπε από την Αττική μας και γι’ αυτό και το στηρίζουμε και το χρηματοδοτούμε. Σύντομα θα είμαστε στη θέση να ανοίξουμε τις πύλες του σημαντικού αυτού έργου για τα παιδιά μας. Θέλω να συγχαρώ τον δήμαρχο, που συμβάλλει συνεχώς και καθοριστικά στο να σχεδιάζει, να διαμορφώνει και να αλλάζει το δήμο του. Μια περιοχή της Αττικής που είχε ανάγκη για να αλλάξει εδώ και δεκαετίες», τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γ. Κωνστατάτος, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την άμεση ανταπόκριση επισημαίνοντας ότι οι γνώσεις του στα αυτοδιοικητικά ζητήματα συμβάλλουν καθοριστικά προκειμένου να αντιμετωπιστούν σημαντικά ζητήματα στην Αττική.

«Το όνειρο θα γίνει πράξη σε λίγους μήνες με χρηματοδότηση που εξασφαλίσαμε στην πρόταση μας από την Περιφέρειας Αττικής. Ο Δήμος μας κατέθεσε ώριμη μελέτη για τη δημιουργία του πάρκου με πολιτιστικές, ψυχαγωγικές και αθλητικές δομές, το οποίο θα βρίσκεται δίπλα στο κτίριο τους, στο σημερινό πάρκο της Αγίας Παρασκευής το οποίο αναβαθμίζεται και επεκτείνεται.

Είμαι πολύ χαρούμενος καθώς μια προσωπική μου δέσμευση από το 2019 δρομολογήθηκε και θα υλοποιηθεί ταχύτατα τους επόμενους μήνες, εγκαινιάζοντας ένα λιμάνι ψυχαγωγίας, άθλησης και χαράς για όλα τα παιδιά της Αττικής και όχι μόνο του Δήμου μας.

Στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης, που είναι πρωταγωνιστής και σε αυτό το κοινωνικό επίπεδο, κανένας δε θα νιώθει και δε θα είναι αποκλεισμένος καθώς δίνει ίσες ευκαιρίες προς όλους τους συμπολίτες μας.

Ευχαριστώ προσωπικά τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και τον Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Θεοδωρόπουλο για την άμεση ανταπόκριση τους στο αίτημα μας που σε λίγους μήνες θα γίνει έργο ζωής για όλα τα παιδιά ΑμεΑ», δήλωσε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος με το πέρας της συνάντησης.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 18 Φεβρουαρίου 2023]