Προγράμματα κατάρτισης για την καλύτερη προστασία του Υμηττού στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη Γλυφάδα Ελληνικό Αργυρούπολη Ηλιούπολη

Την εκκίνηση της συνεργασίας του ΣΠΑΥ και του Πανεπιστημίου Πειραιά για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση όλων των στελεχών και των εμπλεκόμενων στην προσπάθεια της προστασίας του Υμηττού, σηματοδότησε η εκδήλωση παρουσίασης που διοργανώθηκε στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πειραιά.

spay_papei (1)Τόσο ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Βασίλης Βαλασόπουλος και ο Αντιπρόεδρος Δημοτικός Σύμβουλος επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Ζωγράφου, κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος, όσο και ο καθηγητής κ. Σωτήριος Καρκαλάκος, τόνισαν την ιδιαίτερη σημασία που έχει η κατάρτιση και η γνώση του συντονισμού, στην αποτελεσματικότητα της κοινής προσπάθειες που καταβάλουν ο ΣΠΑΥ, οι εθελοντικές οργανώσεις και οι Δήμοι για το βουνό.

Στον πρώτο κύκλο των μαθημάτων που ήδη έχει ξεκινήσει 150 περίπου στελέχη διοικήσεων και πολίτες παρακολουθούν μαθήματα Διοίκησης και Αποφάσεων, Περιβαλλοντικής Διαχείρισης στην πράξη και Πολιτικής Προστασίας και Οικονομικής Διαχείρισης.
Το κόστος των μαθημάτων έχει αναλάβει ο ΣΠΑΥ.
Εδώ μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες για τα μαθήματα
http://elearning.ec.unipi.gr/elearni…/…/business-management/
http://elearning.ec.unipi.gr/…/pr…/environment-and-policies/
http://elearning.ec.unipi.gr/…/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF…/

Τον Ιανουάριο θα ανοίξει νέος κύκλος μαθημάτων με το σύστημα e-learning και όποιος επιθυμεί να παρακολουθήσει κάποιο από τα μαθήματα που προσφέρει το πρόγραμμά, χρειάζεται να υποβάλλει την αίτησή του ηλεκτρονικά, στην διεύθυνση http://elearning.ec.unipi.gr/elearning/
και να καταθέσει το ποσό που αντιστοιχεί στα δίδακτρά του.

Όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές, η ηγεσία του ΣΠΑΥ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην κατάρτιση των ανθρώπων που εμπλέκονται στην προστασία του Υμηττού έτσι ώστε να υπάρξει βελτίωση των υπηρεσιών και αποτελεσματικότητα στο έργο.
Ανάλογες δράσεις προγραμματίζει να αναπτύξει ο ΣΠΑΥ σε όλα τα επίπεδα με την συνεργασία των δήμων και των εθελοντικών οργανώσεων.