Και ο Δήμος Αθηναίων στην μεγάλη οικογένεια του ΣΠΑΥ με ομόφωνη απόφασή του

Επικαιρότητα ΣΠΑΥ

Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού διευρύνεται και υποδέχεται στο Διοικητικό του Συμβούλιο το Δήμο Αθηναίων. Έτσι συνολικά μετρά 12 Δήμους – Μέλη!

Η πρωτεύουσα με την υπ’ αριθμ. 52/30.1.2023 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού της Συμβουλίου, ενέκρινε την ένταξη του Δήμου Αθηναίων στο Σύνδεσμο Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού – Σ.Π.Α.Υ. για την υποστήριξη της περιβαλλοντικής, ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Υμηττού.

Με προσωπική επιστολή του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του ΣΠΑΥ και Δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο ενημερώνει επίσημα για την ένταξη του Δήμου Αθηναίων στον ΣΠΑΥ τονίζοντας ότι «τα ζητήματα περιβαλλοντικής προστασίας είναι ιδιαίτερα σύνθετα και απαιτούν πολυεπίπεδη συνεργασία. Γι’ αυτό, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως η πρώτη γραμμή αντιμετώπισης προβλημάτων του δημότη, καλείται να διαδραματίσει ένα πολύ σημαντικό ρόλο».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων βεβαιώνει ότι «θα έχουμε μια γόνιμη συνεργασία με το σύνολο των Δήμων – μελών του Συνδέσμου και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού».

«Με μεγάλη χαρά το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού διευρύνεται με την ένταξη του Δήμου Αθηναίων στο Σύνδεσμό μας, με ομόφωνη μάλιστα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πρωτεύουσας. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά και την ένταξη του Δήμου Δάφνης Υμηττού για να δείξει τη δυναμική του Συνδέσμου, το έργο που παράγει και πως πλέον αποτελεί πρότυπο για όλους τους Δήμους της χώρας προκειμένου να συνεργαστούν μαζί του. Καλωσορίζουμε λοιπόν το Δήμο Αθηναίων που με την ένταξή του αυξάνει τους Δήμους – Μέλη του ΣΠΑΥ, από 11 σε 12!!!», τονίζει ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.