Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Το περιβάλλον πρωταγωνιστής των διακρίσεων στα Best City Awards 2023 για το Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Το περιβάλλον ήταν ο πρωταγωνιστής των διακρίσεων για το Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης στα φετινά Best City Awards 2023 καθώς οι πρακτικές που εφαρμόζει έτυχαν για μια ακόμη φορά αναγνώρισης σε πανελλαδικό επίπεδο.

Η Τελετή Απονομής των Best City Awards 2023 πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 στο Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Το «Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Βιοαποβλήτων» απέσπασε το Silver βραβείο στην κατηγορία «Ανακύκλωση & επαναχρησιμοποίηση» και η Περιβαλλοντική δράση «Κινήσου ελεύθερα!!! Δράσε Οικολογικά!!!» απέσπασε το BRONZE στην κατηγορία «Κλιματική Αλλαγή».

Τις τιμητικές διακρίσεις παρέλαβαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κρητικός και η Αντιδήμαρχος Οικολογίας και Κλιματικής Αλλαγής Ελίνα Αλεξίου, αντίστοιχα.

«Η διαχείριση της καθαριότητας είναι μια δύσκολη υπόθεση! Μέσα από μεθοδικές κινήσεις και σχέδιο έχουμε καταφέρει να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους συμπολίτες καθώς αξιοποιούμε όλα τα εφόδια και πετυχαίνουμε τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτύπωματος του Δήμου μας προς όφελος όλων. Είμαστε ευτυχείς που αυτές οι πρακτικές επιβραβεύονται και αναδεικνύονται σε πανελλαδικό επίπεδο», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κρητικός.

«Προωθούμε βιώσιμους τρόπους μεταφοράς, ευαισθητοποιούμε τους πολίτες στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη και ενεργοποιούμε την οικολογική συνείδηση μέσα από δράσεις που εκπαιδεύουν και ψυχαγωγούν κάνοντας τη μείωση του οικολογικού μας αποτυπώματος έναν νέο τρόπο ζωής», τόνισε η Αντιδήμαρχος Οικολογίας και Κλιματικής Αλλαγής Ελίνα Αλεξίου.

Στην αντιπροσωπεία του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Αντώνης Αντωνόπουλος και η Υπεύθυνη Βραβείων Ελίνα Πέππα.

«Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους εκείνους που έτρεξαν και τρέχουν καθημερινά ώστε αυτά τα βραβεία να αποτυπώνονται στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας», ανέφερε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος τονίζοντας ότι οι προσπάθειες θα ενταθούν γιατί οι συμπολίτες μας αξίζουν τα καλύτερα.

Τα ετήσια βραβεία «Best City Awards» απονέμονται από την εταιρεία Boussias Communications και φέτος τελούνται υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, με τη συμμετοχή των Περιφερειών Αττικής και Θεσσαλίας, για να επιβραβεύσουν την καινοτομία και την ποιότητα ζωής στις ελληνικές πόλεις.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 21 Ιανουαρίου 2023]

Scroll to Top