Πρώτες βοήθειες σε βρέφη και παιδιά – Δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο για γονείς και φροντιστές

Γλυφάδα

Βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών για τα συχνότερα περιστατικά που απασχολούν τους γονείς και τους φροντιστές βρεφών και μικρών παιδιών θα παρουσιαστούν στο εκπαιδευτικό σεμινάριο που θα γίνει την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι, στο Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Ανατ. Ρωμυλίας 123, Άνω Γλυφάδα).

Πρόκειται για εξαιρετικά χρήσιμο και εκπαιδευτικό σεμινάριο, δίωρης διάρκειας, το οποίο διοργανώνει δωρεάν ο Δήμος Γλυφάδας (Κοινωνική Μέριμνα, Κέντρο Κοινότητας) σε συνεργασία με το Κέντρο Προγεννητικής Φροντίδας – Εναλλακτικής και Ολιστικής Ιατρικής «Κύκλος» (Ορφέως 21, Ηλιούπολη).

Εισηγήτριες είναι οι:

  • Αφροδίτη Κονδύλη, Parent Coach PCI Certified, Σύμβουλος γονεϊκότητας Εκπαιδεύτρια Γονέων AATH, Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC, Φαρμακοποιός,MSc Παιδιατρικής.
  • Σοφία Δούμα, Μαία, Εκπαιδευτικός, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος IBCLC, Certified Birthlight™ Perinatal Yoga Instructor.

Μερικά από τα θέματα που θα παρουσιαστούν είναι τα εξής: Περιποίηση τραύματος και αιμορραγίας, Χτυπήματα στο κεφάλι, Ρινορραγία, Πνιγμονή, Εγκαύματα, Πνιγμός, Πυρετός κ.ά.

Από τους ειδικούς θα απαντηθούν οι ερωτήσεις των συμμετεχόντων. Η συνάντηση απευθύνεται σε γονείς και φροντιστές που θέλουν να αισθάνονται σίγουροι πως μπορούν να αντιμετωπίσουν σωστά και έγκαιρα, σύμφωνα με τα τελευταία παγκόσμια πρωτόκολλα πρώτων βοηθειών, κάποιο επείγον περιστατικό το οποίο μπορεί να συμβεί στο βρέφος – μικρό παιδί.

Τον συντονισμό της δράσης έχει η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Γλυφάδας, ψυχολόγος Λένα Δεναξά.

Για δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο τηλ. της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γλυφάδας 210 9647021 καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.  

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 21 Ιανουαρίου 2023]