Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Φορέας Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά: Ο Φορέας κατά των αποφάσεων των Δήμων Γλυφάδας και Αλίμου

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Με μια εκτενή ανακοίνωση – δελτίο τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου ο Φορέας Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά κάνει γνωστό ότι ένας νέος κύκλος αντιπαραθέσεων έχει ξεκινήσει από την πλευρά των Δήμων Γλυφάδας και Αλίμου, με τους δύο τελευταίους να διεκδικούν την εκ νέου εισδοχή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα. Είναι γνωστό πως οι δύο Δήμοι είχαν αποχωρήσει οικειοθελώς από το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα συστήνοντας έναν δικό τους σύνδεσμο, όμως σήμερα επανέρχονται στα θέλω και τις διεκδικήσεις των προηγούμενων ετών.

Η ανακοίνωση του Φορέα θέτει το ερώτημα «Τι θέλουν τελικά οι Δήμαρχοι Γλυφάδας και Αλίμου;» και κάνει γνωστά τα εξής:

«Με την παρούσα Ανακοίνωσή μας, θα θέλαμε να κάνουμε γνωστά τα εξής:

Ο Δήμος Γλυφάδας με πρόσφατη απόφαση της οικονομικής επιτροπής του,  ανέθεσε σε δικηγόρο την άσκηση Αίτησης Ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία ανανεώθηκε για ακόμα μία τετραετία η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα μας, καθώς και του Προέδρου του κ. Γιάννη Κωνσταντάτου, Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης. Ακολουθώντας κατά πόδας τον Δήμο Γλυφάδας, πράγμα που πλέον δεν προξενεί καμία απολύτως εντύπωση, ο Δήμος Αλίμου αποφάσισε και αυτός με την σειρά του να προσφύγει δικαστικώς κατά της ανανέωσης αυτής της θητείας του Δ.Σ. του Φορέα μας και του Προέδρου του, η οποία αν μην τι άλλο καταδεικνύει την έμπρακτη εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει η Ελληνική Πολιτεία τους ανθρώπους στους οποίους εδώ και χρόνια έχει αναθέσει την διαφύλαξη των συμφερόντων της στην μεγαλόπνοη και εμβληματική επένδυση του Ελληνικού.

Ωστόσο, οφείλουμε να επισημάνουμε πως οι δύο αυτοί Δήμοι (Γλυφάδας και Αλίμου), οι οποίοι τώρα επιδιώκουν να συμμετάσχουν εκ νέου με εκπροσώπους τους στην σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα μας, είναι εκείνοι που αποχώρησαν αυτοβούλως από το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα ήδη από το έτος 2019,  χωρίς να εκπροσωπούνται έκτοτε στον Φορέα ούτε καν τυπικά. Μάλιστα, την αυτόβουλη αυτή αποχώρησή τους από τον Φορέα μας γνωστοποίησαν οι ίδιοι  στο εποπτεύον Υπουργείο Εσωτερικών, προχωρώντας εν συνεχεία στην σύσταση κάποιου παρακολουθηματικού, εξ απόψεως σκοπών, Συνδέσμου, με άγνωστες – σε εμάς τουλάχιστον – δραστηριότητες.

Προφανώς για τους δημάρχους Γλυφάδας και Αλίμου να μην ήταν αρκετή η δικαστική πανωλεθρία του Δήμου Αλίμου, ο οποίος λίαν προσφάτως είδε να απορρίπτεται από το Συμβούλιο της Επικρατείας αντίστοιχη Αίτηση Ακύρωσης που είχε υποβάλει κατά προηγούμενης ανάλογης ΚΥΑ του Φορέα μας, το οποίο μάλιστα επέβαλε σε βάρος του Δήμου Αλίμου την πληρωμή της δικαστικής δαπάνης του Δημοσίου.

Μετά ταύτα, καλούμε τους Δήμους Γλυφάδας και Αλίμου να διαφυλάξουν τα χρήματα των δημοτών τους από περιττές δικαστικές δαπάνες και δικαστικά έξοδα, όπως άλλωστε είναι υποχρεωμένοι εκ του νόμου να πράττουν, και έτσι  να ανακαλέσουν άμεσα τις αποφάσεις που έλαβαν περί ασκήσεως Αιτήσεων Ακυρώσεως κατά της νόμιμης Κοινής Υπουργικής Απόφασης που ανανέωσε την επιτυχή θητεία του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα μας για άλλα τέσσερα χρόνια. Αντί δε τέτοιων περιττών και καταδικασμένων εν τη γενέσει τους απέλπιδων δικαστικών ενεργειών, καλούμε τους Δήμους και τους Δημάρχους Γλυφάδας και Αλίμου να συνεργαστούν – επιτέλους! – με τον Φορέα μας, τον μοναδικό επίσημο αρμόδιο Φορέα για τους κοινόχρηστους, κοινόκτητους και κοινωνικής ανταποδοτικότητας χώρους της επένδυσης του Ελληνικού, προς όφελος των  κατοίκων των Νοτίων Προαστίων, αλλά και όλης της Αττικής.

Τελικά θα μας εξηγήσουν οι δύο Δήμαρχοι τι θέλουν; Αφενός αποχωρούν από το Φορέα, αφετέρου πάνε και καταγγέλλουν τη σύνδεση του Διοικητικού του Συμβουλίου ζητώντας τι;»

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 21 Ιανουαρίου 2023]

Scroll to Top