Πρωτότυπα «Παγκάκια της Φιλίας» στα Δημοτικά Σχολεία Αλίμου

Άλιμος

Παγκάκια με πρωτότυπο και καλαίσθητο σχεδιασμό κοσμούν τα προαύλια των δημοτικών σχολείων του Αλίμου. Αυτό που τα καθιστά πρωτότυπα είναι ότι κάθε παγκάκι αποτελείται από μεγάλες, χρωματιστές «ξυλομπογιές», αλλά και ο συμβολισμός τους καθώς πρόκειται για «παγκάκια της φιλίας».

Όταν ένα παιδί νιώθει μόνο του στο διάλειμμα, χωρίς παρέα και φίλους να παίζουν μαζί του, ή όταν είναι στενοχωρημένο από κάτι που του έχει συμβεί, κάθεται στο παγκάκι αυτό. Με τον τρόπο αυτό, ειδοποιεί τα άλλα παιδιά να παίξουν μαζί του, ειδοποιεί ότι θέλει παρέα.

Έτσι, το «παγκάκι της φιλίας» βοηθάει τα πιο συνεσταλμένα παιδιά να γνωριστούν με τα υπόλοιπα, να αλληλεπιδράσουν και να ξεκινήσουν νέες φιλίες, ενισχύει τους δεσμούς ανάμεσα στα παιδιά και λειτουργεί ως μέσο πρόληψης κατά της μοναξιάς, της απομόνωσης, ακόμα και του bullying.

Με το σύνθημα «Νοιάζομαι – Εκφράζομαι – Επικοινωνώ», δημιουργήθηκαν αυτές οι πολύχρωμες γωνιές στα 2ο & 7ο, 5ο και 6ο Δημοτικά Σχολεία, ενώ συνεχίζεται και στα υπόλοιπα Δημοτικά της πόλης, μέχρι το καθένα να αποκτήσει το δικό του, πολύχρωμο και πρωτότυπο, «παγκάκι της φιλίας»!

Τα παιδιά εκφράζονται, επικοινωνούν, νοιάζονται, γίνονται μια παρέα! Χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς απομόνωση και πάντα υπό το άγρυπνο, στοργικό βλέμμα των δασκάλων τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παγκάκια παραγγέλθηκαν και κατασκευάστηκαν ειδικά για τον Δήμο Αλίμου.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 3 Δεκεμβρίου 2022]