Υψηλός αριθμός προσέλευσης στη δράση για την Οστεοπόρωση

Γλυφάδα

Δεκάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν, παρά τη βροχή, στο κάλεσμα του Δήμου Γλυφάδας για προληπτικό έλεγχο οστικής πυκνότητας, που πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό Δημαρχείο, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για μια σπουδαία εξέταση, την οποία προσφέρει δωρεάν ο Δήμος Γλυφάδας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, με στόχο την ενημέρωση γύρω από την Οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπισή της.

Το ενδιαφέρον του κόσμου είναι μεγάλο, γι αυτό και η διοργάνωση αυτή επαναλήφθηκε σε διάστημα έξι μηνών από την προηγούμενη, η οποία είχε πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο στις 4 Ιουνίου. Οι εξετάσεις ολοκληρώθηκαν και αυτή τη φορά με επιτυχία, υπό την ιατρική επίβλεψη του χειρουργού ορθοπεδικού Ιωάννη Οκταπόδα.

«Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπουμε ότι πρωτοβουλίες μας όπως αυτή τυγχάνουν τόσο ευρείας αποδοχής. Η εξέταση είναι εντελώς ανώδυνη και γρήγορη, οι συμμετέχοντες ενημερώνονται αναλυτικά και είναι στις προθέσεις μας να καθιερωθεί η δράση αυτή στην πόλη μας», τόνισε η συντονίστρια Λένα Δεναξά, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 3 Δεκεμβρίου 2022]