Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτά ανελκυστήρα το Δημαρχείο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Της Μαρίας Βήκου.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού-Αργυρούπολης που συντελέστηκε στις 20 Ιουλίου συζητήθηκαν αρκετά θέματα που αφορούν την βελτιστοποίηση της πόλης. Ένα από αυτά, αφορά την έγκριση των όρων της προγραμματικής σύμβασης σχετικά με την κατασκευή ανελκυστήρα στο δημαρχείο του δήμου, καθώς και αναδιπλούμενου αναβατορίου για ΑΜΕΑ, στο φανάρι του κλιμακοστασίου του κτηρίου. Με τον τρόπο αυτό – όπως ειπώθηκε – θα εξυπηρετούνται και άτομα με κινητικά προβλήματα και ο χώρος θα καταστεί πιο προσβάσιμος και ανοιχτός για τους δημότες. Το θέμα της προσθήκης ανελκυστήρα στο κτήριο τοποθετήθηκε στο συμβούλιο ως έκτακτο λόγω της αύξησης του ΦΠΑ από 23% σε 24%.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 100.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, των απολογιστικών δαπανών και του εργολαβικού οφέλους, της εκτιμώμενης δαπάνης αναθεώρησης και των απρόβλεπτων δαπανών. Η χρηματοδότηση προέρχεται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, και συγκεκριμένα από την Διεύθυνση Οικονομικών, ύστερα από έκδοση χρηματικού εντάλματος. Μετά την οριστική παραλαβή του έργου, ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης αναλαμβάνει την ευθύνη για την συντήρηση του έργου. Η απόφαση της κατασκευής έγινε κατά την 39η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Το χρονικό όριο της σύμβασης διαρκεί έως και 56 μήνες από την υπογραφή της.
Το έργο, εν γένει, ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο δήμαρχος εξουσιοδοτήθηκε να υπογράψει την σύμβαση και ως υπεύθυνος παρακολούθησης του έργου προτάθηκε να είναι ο κος Εφραιμίδης με την συμμετοχή του γενικού γραμματέα του Δήμου. Η κατασκευή του ανελκυστήρα υπήρξε πάγιο αίτημα των δημοτών και των υπαλλήλων, σύμφωνα με τον κ. Κωσταντάτο, οι οποίοι, λόγω κινητικών προβλημάτων δεν μπορούν να ανέβουν στον 1ο όροφο του κτηρίου. Μάλιστα αναφέρθηκε ότι το έργο αυτό θα είναι μέρος μιας επικείμενης συνολικής ανακαίνισης κατά την οποία ήδη έχουν αξιοποιηθεί χώροι του υπογείου και του ισογείου.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 30 Ιουλίου 2016]

Scroll to Top