Ροταριανός Όμιλος Γλυφάδας: Προλαμβάνοντας και Αντιμετωπίζοντας τον Διαβήτη

Γλυφάδα

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη – που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου – έδωσε το έναυσμα για την ομιλία στην πανηγυρική συνεστίαση του Ροταριανού Ομίλου Γλυφάδας που έγινε το βράδυ της Πέμπτης 17 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο OASIS στη Γλυφάδα.

Ομιλήτρια ήταν η Καθηγήτρια Παθολογίας – Μεταβολικών Νοσημάτων της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κα Εριφύλη Χατζηαγγελάκη η οποία αναφέρθηκε στην πρόληψη και την αντιμετώπιση του Διαβήτη.

Παρόλο που το ίδιο το θέμα της συζήτησης δεν ήταν εκ φύσεως ευχάριστο, η ομιλίτρια κατάφερε να παρουσιάσει την αισιόδοξη πλευρά εστιάζοντας στην πρόληψη και σε ενέργειες που μπορούμε ατομικά να εφαρμόσουμε καθημερινά προκειμένου να κλείσουμε την πόρτα σε αυτή την ασθένεια.

Οι αριθμοί, οι μελέτες και οι στατιστικές δεν ήταν πολύ ευοίωνες αφού εκτιμάται ότι μέχρι το 2050 μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της γης θα πάσχει από διαβήτη. Επίσης, έγινε με απλούς και κατανοητούς όρους η φύση της ασθένειας αναλύοντας τον Διαβήτη Τύπου 1 και 2.

Οι συμμετέχοντες έδειξαν ενθουσιασμένοι από την ομιλία της κ. Χατζηαγγελάκη και ως συνέπεια αυτού εξέφρασαν και πλήθος αποριών και ερωτήσεων, τις οποίες η ίδια επεξήγησε με χαμόγελο.

Στο κλείσιμο της βραδιάς εκ μέρους του Ροταριανού Ομίλου Γλυφάδας ο Πρόεδρος Γρηγόρης Μιχταριάν παρέδωσε στην ομιλήτρια το αναμνηστικό του Ομίλου. Ενώ ο επιχειρηματίας και πολιτευτής με την Ελληνική Λύση στο Νότιο Τομέα Νίκος Παπάζογλου προσέφερε καλλυντικά δώρα.

Στην ίδια συνεστίαση ο Ροταριανός Όμιλος Γλυφάδας αυξήθηκε και κατά ένα μέλος, με τον κ. Κωνσταντίνο Ασλάνογλου να εντάσσεται στο δυναμικό του.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 26 Νοεμβρίου 2022]