Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Έπεσαν οι υπογραφές για μελέτη και κατασκευή του 1ου ΕΠΑΛ και 2ου Εργαστηριακού Κέντρου Αργυρούπολης

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Προχωρά η διαδικασία μελέτης και κατασκευής του 1ου ΕΠΑΛ και του 2ου Εργαστηριακού  Κέντρου Αργυρούπολης. Την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου, υπεγράφη στα γραφεία της ΚτΥπ Α.Ε. η σύμβαση ανάθεσης εκπόνησης μελέτης προϋπολογισμού περίπου 955.000 ευρώ, η οποία χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Οι αποφάσεις υπεγράφησαν από τον  Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚτΥπ Α.Ε.  Θ. Γιάνναρη, το Δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτο και εκπροσώπους των αναδόχων. Παρόντες στην υπογραφή ήταν επίσης ο Πρόεδρος των Κτιριακών Υποδομών (ΚτΥπ Α.Ε) Τ. Κατσίπος, οι Αντιπεριφερειάρχες Νοτίου Τομέα Δ. Νάνου και Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκος, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης, Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και ΕΣΔΙΤ Θ. Κυριαζόπουλος και υπηρεσιακά στελέχη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ημέρα υπεγράφη και η μελέτη του 11ου Δημοτικού και του 11ου Νηπιαγωγείου Αιγάλεω προϋπολογισμού 470.000€ περίπου γι’ αυτό και παρέστη και ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γ. Γκίκας.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Συμβούλου των Κτιριακών Υποδομών  Α.Ε. κ. Θ. Γιάνναρης με αφορμή την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων ανάθεσης εκπόνησης μελετών επισήμανε: Είμαστε χαρούμενοι γιατί το χτύπημα του κουδουνιού της νέας σχολικής χρονιάς, βρήκε 1.500 μαθητές και μαθήτριες σε καινούρια σχολεία, που κατασκευάστηκαν από την Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής. Με τη συνεχή στήριξη και καθοδήγηση του Υπουργού μας Κώστα Καραμανλή και την άριστη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη, υλοποιούμε ένα μεγαλόπνοο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει δεκάδες νέες σχολικές μονάδες σε όλη την Αττική. Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. υπήρχαν και χθες. Ακίνητη Περιουσία στην Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. υπήρχε και χθες. Απαλλοτριώσεις σε ακίνητα που έχουν χαρακτηρισθεί σχολικοί χώροι. Περιφέρεια Αττικής υπήρχε και χθες. ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής υπήρχε και χθες. Σήμερα εμείς κάνουμε το καθήκον μας για τα νέα τα παιδιά, που είναι η δύναμη μας, το μέλλον μας. Υπογράφουμε τη σύμβαση εκπόνησης μελέτης σε δύο νέα σχολικά συγκροτήματα: το 11° 9θέσιο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω και το 11ο ολοήμερο Νηπιαγωγείο Αιγάλεω, καθώς και το 1ο ΕΠΑΛ και το 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Αργυρούπολης, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. Νέες, σύγχρονες, βιοκλιματικές σχολικές μονάδες, που θα στεγάσουν 900 μαθητές και μαθήτριες. Συνεχίζουμε δυνατά ενισχύοντας τις δημόσιες υποδομές, όπου και όταν υπάρχει ανάγκη.

Αντίστοιχα ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΚτΥπ Α.Ε. Τ. Κατσίπος αναφέρθηκε στη σημαντική συνεργασία που υπάρχει τόσο με τον Περιφερειάρχη, όσο και με τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής, ενώ υπογράμμισε ότι μετά από πολλά χρόνια στασιμότητας με επιμονή και σκληρή δουλειά έχουν αρχίσει να φαίνονται έμπρακτα τα αποτελέσματα της προσπάθειας που καταβάλλεται.

Από την πλευρά τους οι Δήμαρχοι  Γ. Γκίκας και Γ. Κωνσταντάτος εξέφρασαν την ικανοποίησή τους επισημαίνοντας ότι μπαίνει στην τελική ευθεία η επίλυση αιτημάτων τα οποία ήταν σε εκκρεμότητα εδώ και χρόνια.

Την ικανοποίησή τους για τη δρομολόγηση της ανέγερσης των σχολικών κτιρίων εξέφρασαν και οι Αντιπεριφερειάρχες Δ. Νάνου και Α. Λεωτσάκος, επισημαίνοντας με τέτοιες πρωτοβουλίες ενδυναμώνει ότι το όραμα της διοίκησης της Περιφέρειας για η δημιουργία σύγχρονων κτιριακών σχολικών εγκαταστάσεων που θα είναι ασφαλείς για τα παιδιά μας. 

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 8 Οκτωβρίου 2022]

Scroll to Top