Έφυγε ο Νίκος Σούγελας

Ελληνικό Αργυρούπολη

Έφυγε από κοντά μας το πρωί της 17ης Σεπτεμβρίου, ο Νίκος Σούγελας, μετά από μάχη με την ασθένειά του, όπως ανακοίνωσε η «Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού Αργυρούπολης», της οποίας ήταν μέλος.

Γεννήθηκε το 1959 στα Τριπόταμα Αχαΐας.

Ήρθε στο Ελληνικό με την οικογένειά του το 1976 όπου σχεδόν αμέσως ο ίδιος και τα αδέλφια του, ο Άρης, η Τούλα και η Δέσποινα, γνωρίστηκαν με την ΚΝΕ και το ΚΚΕ και τη δημοτική μας παράταξη και εντάχθηκαν σε μια μεγάλη παρέα νέων ανθρώπων που ξεκινούσαν τότε τα πρώτα τους βήματα στο κίνημα και στη ζωή.

Για κάποια χρόνια δραστηριοποιήθηκε στο παναθηναϊκό νεολαιίστικο κίνημα για τη διεθνή ύφεση και Ειρήνη.

Το 1988 παντρεύτηκε με την Ελένη Αποστολοπούλου και απέκτησαν δύο παιδιά, τη Δανάη και τον Κωνσταντίνο.

Το 1991 ξεκίνησε την επαγγελματική του δραστηριότητα στην περιοχή ως λογιστής/φοροτεχνικός, δημιουργώντας ένα αξιόλογο γραφείο που τώρα συνεχίζουν τα παιδιά του.

Πρωτοεκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος με τον αείμνηστο δήμαρχο Κώστα Κορτζίδη και στη συνέχεια το 2006 με τον Χρήστο Κορτζίδη οπότε διετέλεσε και αντιδήμαρχος.

Ο Νίκος Σούγελας ήταν ένας αγωνιστής/κομμουνιστής με μεγάλη προσφορά, με ικανότητες και ευρύτητα σκέψης, που θα μπορούσε να δώσει πολλά ακόμη, αν δεν έφευγε νωρίς.

Η εξόδιος ακολουθία έγινε παρουσία εκατοντάδων συμπολιτών μας τη Δευτέρα 19/9 στις 5:30 μμ στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα Σούρμενα και η ταφή την επόμενη μέρα το μεσημέρι στο χωριό του.

Επιθυμία της οικογένειας ήταν, αντί στεφάνου το αντίτιμο να δοθεί στο σύλλογο “ΠΙΣΤΗ” που φροντίζει παιδιά με καρκίνο.

Ο «ΠΑΛΜΟΣ» συλλυπείται τους οικείους του και εύχεται να είναι ελαφρύ το χώμα.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 24 Σεπτεμβρίου 2022]