Συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο Γλυφάδας για το στεγαστικό πρόβλημα του 7ου Γυμνασίου είχε ο Γιάννης Μπαλάφας

Βουλή Γλυφάδα

Το σημαντικό ζήτημα του 7ου Γυμνασίου Γλυφάδας συζητήθηκε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου σε συνάντηση εργασίας που είχαν ο βουλευτής Γιάννης Μπαλάφας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Β3 Νότιο Τομέα Αθήνας με τον δήμαρχο Γλυφάδας κ. Γ. Παπανικολάου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανατροπή στη  Γλυφάδα» Τ. Ταστάνης και ο δημοτικός σύμβουλος και γραμματέας του ΔΣ Στ. Σκαμπαρδώνης, καθώς και ο συντονιστής της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γλυφάδας Δημ. Κωτσόβολος.

Το κτίριο που στεγάζεται το Γυμνάσιο (πολυκατοικία) θεωρείται ακατάλληλο για τη λειτουργία σχολείου, γεγονός που απαιτεί εξεύρεση άμεσης λύσης.

Από τη συζήτηση προέκυψαν πιθανές λύσεις που απαιτούν συγκεκριμένη πολιτική βούληση από την πλευρά της Πολιτείας.

Υπενθυμίζουμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν ο Γιάννη Μπαλάφας είχε καταθέσει αναφορά στη Βουλή, με τη συνυπογραφή βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με θέμα: «ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ 7ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ». Αφορμή υπήρξε η επιστολή της Διασχολικής Επιτροπής Συλλόγων Γονέων 7ου Γυμνασίου, 12ου & 7ου Δημοτικών Σχολείων Γλυφάδας, στην οποία αναλύονταν τα προβλήματα και οι προτάσεις της επιτροπής.

Το ζήτημα της στέγασης του 7ου Γυμνασίου απασχολεί πολλά χρόνια την τοπική κοινωνία και τις οικογένειες που τα παιδιά τους φοιτούν σε αυτό. Ο Γιάννης Μπαλάφας δεσμεύτηκε, σε συνεργασία με την παράταξη, για την αδιάλειπτη προσπάθεια μέχρι την επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 17 Σεπτεμβρίου 2022]