Σε Πύργου και Θεμιστοκλέους οι δύο νέοι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Γλυφάδας

Γλυφάδα

Κατά την διάρκεια του Αυγούστου, ο Δήμος Γλυφάδας πραγματοποίησε ενέργειες που έχουν στόχο την αναβάθμιση και την δημιουργία νέων παιδικών σταθμών, κάτι το οποίο αποτελούσε δέσμευση και από την προεκλογική περίοδο. Οι παιδικοί σταθμοί είναι αναγκαίοι καθώς εξυπηρετούνται πολλές οικογένειες από την φύλαξη των παιδιών, καθώς οι υποχρεώσεις ωθούν τα μέλη της οικογένειας να εργάζονται για πολλές ώρες, εκτός σπιτιού. Στην Γλυφάδα υπήρχε μεγάλο πρόβλημα όσον αφορά τις ελεύθερες θέσεις στους παιδικούς σταθμούς, καθώς λιγότερες από μια στις δύο αιτήσεις εισαγωγής σε αυτούς γινόταν δεκτή.

glyfada paidikoi stathmoi (20)
Έτσι, στα πλαίσια υλοποίησης της δέσμευσης αυτής, ενισχύθηκε το ανθρώπινο δυναμικό των σταθμών, με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων. Επιπλέον, σχεδιάζεται η αναδιαμόρφωση και η κατασκευή δύο νέων παιδικών σταθμών με σύγχρονες προδιαγραφές, οι οποίοι θα είναι έτοιμοι το αργότερο μέχρι 15 Σεπτεμβρίου στην οδό Θεμιστοκλέους, και μέσα στον Οκτώβριο στην οδό Πύργου, αντίστοιχα. Τον επόμενο χρόνο δρομολογείται και η ετοιμασία δύο επιπλέον παιδικών σταθμών, με αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων. Τα έργα αυτά αποσκοπούν στην αύξηση του αριθμού των παιδιών που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς, στον αποκλεισμό των ακατάλληλων χώρων που χρησιμοποιούνται ως παιδικοί σταθμοί, στην ανταπόκριση των αναγκών της σύγχρονης εποχής και στην δημιουργική απασχόληση όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών.

glyfada paidikos themistokleous1
Μάλιστα, ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, δήλωσε: «Όλοι όσοι παραμένουμε στην πόλη τον Αύγουστο, προκειμένου να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες, είμαι βέβαιος ότι θα γνωρίσουμε τη μεγαλύτερη ανταμοιβή στα χαμόγελα των παιδιών και των γονιών τους στα εγκαίνια των καινούργιων προσχολικών μας μονάδων. Πιστέψτε με, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανταμοιβή για ό, τι κάνουμε από την ανιδιοτελή αγάπη, το χαμόγελο και την αγκαλιά των παιδιών μας, τα οποία θέλουμε να υποδεχόμαστε στους πρότυπους παιδικούς σταθμούς της Γλυφάδας μας. Σύντομα θα σας ενημερώσουμε για τις ακριβείς ημερομηνίες έναρξης λειτουργίας των νέων παιδικών σταθμών και των εγγραφών σε αυτούς. Συνεχίζουμε.»

glyfada paidikos themistokleous2

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 27 Αυγούστου 2016]

1 σκέψη στο “Σε Πύργου και Θεμιστοκλέους οι δύο νέοι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Γλυφάδας

Τα σχόλια είναι κλειστά.