Αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Κέντρου Εκπαίδευσης και Σκοπευτηρίου στο Μαρκόπουλο χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» 

Βουλή Επικαιρότητα

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Καθοριστική η προσφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην Ελληνική Αστυνομία»

Στο Κέντρο Εκπαίδευσης και το Σκοπευτήριο της Ελληνικής Αστυνομίας στο Μαρκόπουλο Αττικής βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης 31 Αυγούστου, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μαζί με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», Ανδρέα Δρακόπουλο. Παρουσία του Υφυπουργού Ελευθέριου Οικονόμου, του Γενικού Γραμματέα Κωνσταντίνου Τσουβάλα και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα, ο Υπουργός ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών αναβάθμισης των εγκαταστάσεων που πραγματοποιούνται με δωρεά άνω του 1,5 εκ. ευρώ του Ιδρύματος.          
«Ο εκσυγχρονισμός του Σκοπευτηρίου ενίσχυσε σημαντικά το επίπεδο αποτελεσματικότητας  των προσφερόμενων υπηρεσιών αστυνόμευσης και ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε: «Πρόκειται για μία δωρεά που επιτρέπει σε όλους μας να αισθανόμαστε περισσότερη ασφάλεια. Πρώτα απ’ όλα στους ίδιους τους αστυνομικούς μας, που απέκτησαν ένα σύγχρονο σκοπευτήριο, έναν σύγχρονο χώρο ασκήσεων και εκπαίδευσης. Για να είναι πάντα έτοιμοι να αντιμετωπίσουν το έγκλημα, να σταθούν δίπλα στον πολίτη, προσφέροντας εν τέλει, περισσότερη ασφάλεια στην κοινωνία μας».
Ο Υπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέα Δρακόπουλο, για την προσφορά του στην Αστυνομία: «Πιστεύω ότι το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” έχει μοναδική συμβολή στη διαμόρφωση μιας σύγχρονης και δυναμικής ταυτότητας της Ελλάδας του 21ου αιώνα. Είναι ένα πρότυπο κοινωνικής προσφοράς, αγάπης για την Ελλάδα, σύμβολο ενός υγιούς, αυθεντικού πατριωτισμού, τον οποίο έχουμε ανάγκη στις ημέρες της παγκοσμιοποίησης για να σταθούμε όρθιοι ως χώρα» υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Χαίρομαι πάρα πολύ που έχετε ενσωματώσει στο δικό σας όραμα τη μέγιστη κατά τη γνώμη μου αξία της ασφάλειας, η οποία είναι προϋπόθεση της ελευθερίας. Κανένας άνθρωπος δεν είναι ελεύθερος αν δεν αισθάνεται ασφαλής και κανένα κράτος δεν είναι ισχυρό και σταθερό αν δεν παρέχει ασφάλεια στα σύνορα του και στο εσωτερικό του».
«Η συμβολή σας στην Ελληνική Αστυνομία, είναι καθοριστική. Αυτό εδώ το κέντρο είναι λειτουργικό χάρη στη δική σας προσφορά. Ένα διεθνές κέντρο αστυνομικής εκπαίδευσης, ένα σύμβολο που δείχνει ότι η Ελλάδα έχει στρατηγικό ρόλο στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, ότι είναι ένα κράτος σταθερότητας για ολόκληρη την περιοχή με τις καλύτερες δυνατές προοπτικές για τους Έλληνες και για όλους τους πολίτες που επισκέπτονται την πατρίδα μας», κατέληξε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 3 Σεπτεμβρίου 2022]