Κίνδυνοι και Σχέδια Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών στη Δημαρχιακή θητεία του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη

Στο Divani Caravel στο Καβούρι διεξήχθη την Τετάρτη 6 Ιουλίου το 2nd ANNUAL CONFERENCE – Operating in a Risk Environment. Το συνέδριο διοργάνωσε o Πανελλήνιος Σύνδεσμος Στελεχών Διαχείρισης Κινδύνου (ΠΑ.ΣΥ.Σ.ΔΙ.Κ.) μέλος των FERMA, FECMA και ICA, σε συνεργασία με την CLEON Conferences & Communications.

Το συνέδριο διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομικών, της Περιφέρειας Αττικής, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας  (ΕΑΔ) και του Ελληνικού Συνδέσμου Προμηθευτών Ενέργειας  (ΕΣΠΕΝ).

Μεταξύ των ομιλητών και ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ο οποίος τοποθετήθηκε για τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσει στη διάρκεια της θητείας του ένας δήμαρχος.

Αναφέρθηκε στη δική του εμπειρία, στις κρίσεις που αντιμετώπισε στην έως τώρα θητεία του και στα Σχέδια Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών που δημιούργησε για το Δήμο. «Πρόσφατα, για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς της 4ης Ιουνίου στο Πανόραμα της Βούλας ενεργοποιήσαμε το σχέδιο ΙΟΛΑΟΣ, ενώ το χειμώνα με το σχέδιο ΒΟΡΕΑΣ αντιμετωπίσαμε με επιτυχία της έντονες χιονοπτώσεις διατηρώντας το οδικό μας δίκτυο ανοιχτό», όπως ανέφερε.

Το πλαίσιο της προετοιμασίας και πρόληψης διευρύνεται με την εγκατάσταση και χρήση προηγμένων τεχνικών μέσων όπως τα μεγάλα drones και οι θερμικές κάμερες για την ανίχνευση πυρκαγιών κ.ά. 

«Το στοίχημα της δημιουργίας μιας πόλης του μέλλοντος με οδηγό τη βιώσιμη ανθρωποκεντρική ανάπτυξη απαιτεί συλλογικότητα, γνώσεις και δεξιότητες υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες. Έχει δε ως βασικό απαιτούμενο για την επίτευξη αυτού του στόχου τη μέγιστη αξιοποίηση των βασικών συστατικών που διαθέτουμε, του οράματος του ανθρώπινου δυναμικού και των διαθέσιμων πόρων.

Ο Δήμος μας αγκαλιάζει το μέλλον και αντιμετωπίζει κάθε νέα πρόκληση ως ευκαιρία για να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, τους πολίτες της επόμενης γενιάς», τόνισε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 9 Ιουλίου 2022]