Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Ρέμα Ευρυάλης: Τελικά το Ρέμα μένει στη θέση του

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό
  • Ως «Απαράδεκτη» απορρίπτεται η αγωγή του Δήμου Γλυφάδας από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών

Εξελίξεις στην υπόθεση της διεκδίκησης των ορίων για το Ρέμα της Ευρυάλης μεταξύ των Δήμων Γλυφάδας και Ελληνικού – Αργυρούπολης φέρνει η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Σύμφωνα με αυτή απορρίπτεται ως απαράδεκτη η αγωγή του Δήμου Γλυφάδας με την οποία διεκδικούσε εκτάσεις εντός του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, μεταξύ των οποίων και το ιστορικό γήπεδο των Σουρμένων.

Η ανακοίνωση του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης και της Διαπαραταξιακής Επιτροπής που έφερε στην δημοσιότητα το αποτέλεσμα της δικαστικής διένεξης κάνει λόγο για «δικαίωση» και χαρακτηρίζει και με πολιτικούς όρους ως «απαράδεκτη» την αγωγή που κατέθεσε τότε ο Δήμος Γλυφάδας, τονίζοντας ότι έχει τίτλους ιδιοκτησίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει δημόσια τοποθετηθεί για την δικαστική εξέλιξη ο Δήμος Γλυφάδας.


Δικαίωση του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης και της Διαπαραταξιακής Επιτροπής από την απόφαση του Δικαστηρίου του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στις διεκδικήσεις του Δήμου Γλυφάδας.

Ως απαράδεκτη απέρριψε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών – την όντως απαράδεκτη- αγωγή του Δήμου Γλυφάδας και προσωπικά του Δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου, με την οποία διεκδικούσε εκτάσεις του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης εντός του πρώην αεροδρομίου, ανάμεσα στις οποίες και το ιστορικό γήπεδο των Σουρμένων.

Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή και η Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένη και συγχαίρει τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης για την άψογη διεκπεραίωση της υπόθεσης και την απόκρουση της αγωγής.

Ο Δήμος Γλυφάδας – όπως και ο Δήμος Αλίμου (το 2017) – επεδίωξε αλλαγή των ορίων των δύο Δήμων και απέτυχε, όπως απέτυχαν και στην προσφυγή που έκαναν κατά του Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά στο ΣτΕ.

Πρέπει κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσουν οι Δήμαρχοι των όμορων Δήμων, Αλίμου και Γλυφάδας, ότι οι προκάτοχοί τους εδώ και 80 χρόνια, ουδέποτε είχαν ανάλογες αξιώσεις ή διεκδικήσεις εις βάρος του Δήμου μας, απλούστατα γιατί το δίκαιο και το νόμιμο είναι από την πλευρά του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης.

Πρέπει να καταστεί σαφές σε όλους τους φιλόδοξους δημάρχους των όμορων Δήμων, πως κάθε φορά που θα επιχειρούν να υφαρπάξουν εκτάσεις ή να αλλάξουν τα διοικητικά μας όρια θα έχουν τα ίδια αποτελέσματα. Πόσες χιλιάδες ευρώ θα ξοδέψουν ακόμα οι δημότες τους, κι εμείς, για να αποδεικνύουμε κάθε φορά το αυτονόητο;

Σεβαστείτε επιτέλους τα όρια του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης όπως τα είχαν σεβαστεί και οι προκάτοχοί σας και ελάτε από κοινού να εργαστούμε για τα συμφέροντα των τοπικών μας κοινωνιών και την ευρύτερη ανάπτυξη και όχι την απώλεια κεκτημένων δικαιωμάτων του λαού του Ελληνικού και της Αργυρούπολης.

Η Διαπαραταξιακή Επιτροπή

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 2 Ιουλίου 2022]

Scroll to Top