Εγγραφείτε στο Newsletter μας

#ΦΩΤΙΑ: Έκτακτη ενημέρωση από την Πυροσβεστική

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης < 1 λεπτό

Στις 12:56 το μεσημέρι του Σαββάτου 4 Ιουνίου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή της Γλυφάδας, με σημείο έναρξης ακριβώς στα όρια των τελευταίων κατοικιών με την δασική έκταση, όπως ενημέρωσε με επίσημη έκτακτη ανακοίνωσή του το Πυροσβεστικό Σώμα. Το απόγευμα του Σαββάτου, περί τις 19:10 υπήρχαν ακόμη αρκετές ενεργές διάσπαρτες εστίες.
Εξαιτίας των βόρειων, βορειοανατολικών ισχυρών ανέμων, που οι ριπές τους έφτασαν τα 8 μποφόρ, η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και κατευθύνθηκε προς τον αστικό ιστό. Γι’ αυτό, μέσω του το 112 η Πυροσβεστική απέστειλε μήνυμα στις 16:20 στους κατοίκους του Πανοράματος Βούλας προκειμένου να απομακρυνθούν προς ασφαλές σημείο.
Παράλληλα, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ενημέρωναν τους πολίτες αξιοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις γραμμές του Δήμου προκειμένου να κατευθύνουν προς το σημείο συγκέντρωσης τους ανθρώπους και να διασφαλίσουν την ομαλή έκβαση της επιχείρησης εκκένωσης.
Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση και ενισχύθηκαν κατά την εξέλιξη της πυρκαγιάς. Το απόγευμα του Σαββάτου, 4 Ιουνίου, επιχειρούσαν 102 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 30 οχήματα. Οι επίγειες δυνάμεις ενισχύθηκαν με οχήματα, πυροσβέστες και πεζοπόρα τμήματα από την Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα και την Στερεά Ελλάδα.
Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα συνέχιζαν να επιχειρούν αδιάλειπτα σε διαδοχικά κύματα και επιχειρούσαν μέχρι και το τελευταίο φώς. Είχαν διατεθεί 6 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 ελικόπτερο ως συντονιστικό.
Στο έργο της πυρόσβεσης είχαν την συνδρομή του Στρατού που διέθεσε ένα ελικόπτερο, της Ελληνικής Αστυνομίας που διέθεσε 250 αστυνομικούς με 25 μοτοσυκλέτες και 10 περιπολικά οχήματα, την συνδρομή μεγάλου αριθμού εθελοντών πυροσβεστών, αλλά και υδροφόρων της Περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 11 Ιουνίου 2022]

Scroll to Top