Εγγραφείτε στο Newsletter μας

#ΦΩΤΙΑ: Από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ ξεκίνησε η πυρκαγιά στη Γλυφάδα – Η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Γλυφάδας

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Στις 22:37 το βράδυ του Σαββάτου 4 Ιουνίου, στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Γλυφάδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκε εκτενής ενημέρωση για την εκδήλωση της πυρκαγιάς. Ο Δήμος ξεκινούσε με το εφησυχαστικό μήνυμα ότι «Υπό έλεγχο τέθηκε νωρίς το απόγευμα η πυρκαγιά στην πλευρά της Γλυφάδας, χωρίς να κινδυνεύσουν ζωές και περιουσίες, ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν ισχυρές δυνάμεις πυροσβεστών και εθελοντών».
Αξίζει βέβαια να αναφερθεί εδώ κάτι που τονίστηκε και στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΠΑΥ από τον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, ότι τη στιγμή που εκείνοι καίγονταν και εκκένωναν την περιοχή για να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές ο Δήμαρχος της Γλυφάδας ανακοίνωνε ότι είναι σε ύφεση η φωτιά στο Δήμο του. Κάτι που πληροφορήθηκε από τους δημοσιογράφους που τον καλούσαν για να κάνει δηλώσεις για τη φωτιά που σβήνει…
Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση του Δήμου Γλυφάδας:
«Η πυρκαγιά ξεκίνησε στη 1 μ.μ. από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στο τέρμα της οδού Μετσόβου, λόγω υψηλών θερμοκρασιών και ισχυρών ανέμων και γρήγορα πέρασε την κορυφογραμμή του Υμηττού και κατευθύνθηκε προς Βούλα. Όλη η δύναμη του Δήμου Γλυφάδας μαζί με τρεις υδροφόρες και δύο πυροσβεστικά οχήματα α΄ τύπου έσπευσε αυτοστιγμεί στο σημείο, μαζί με ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εθελοντικές ομάδες όμορων δήμων. Τέσσερα εναέρια μέσα (δύο canadair και δύο ελικόπτερα τύπου ericson), 20 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 72 πυροσβέστες και τους διοικητές και αξιωματικούς από το Αρχηγείο και από τον 8ο Πυροσβεστικό Σταθμό, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της ΕΜΑΚ, μαζί με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Γλυφάδας και την Ομάδα Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (Ο.ΑΝ.Ε.ΑΝ.) Γλυφάδας, καθώς και εθελοντικές ομάδες και υδροφόρα οχήματα από πολλούς δήμους ρίχτηκαν στη «μάχη» με τις φλόγες, κατορθώνοντας όλοι μαζί να περιορίσουν το μέτωπο της Γλυφάδας. Οι ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι οδήγησαν το μέτωπο της φωτιάς προς τα πάνω και στη συνέχεια κατευθύνθηκε από την πίσω πλευρά στο Πανόραμα της Βούλας εισχωρώντας στον αστικό ιστό με ολέθρια αποτελέσματα. Η δύναμη της Γλυφάδας έσπευσε στη Βούλα να συνδράμει το έργο της Πυροσβεστικής, ενώ το ανθρώπινο δυναμικό της Πολιτικής Προστασίας με υδροφόρα οχήματα παρέμεινε όλο το βράδυ σε επιφυλακή και έκανε περιπολίες στο βουνό για τυχόν αναζωπυρώσεις».
«Από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ (πρώτη και δεύτερη φωτογραφία) ξεκίνησε σήμερα πυρκαγιά στη Γλυφάδα μας, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των δυνατών ανέμων, στους πρόποδες του Υμηττού, μετά το τέρμα της οδού Μετσόβου. Άμεσα κινητοποιηθήκαμε η Πυροσβεστική, η πολιτική μας προστασία και οι εθελοντές μας και συνδράμαμε με όλα τα επίγεια μέσα που διαθέτουμε. Πολύ σύντομα έσβησε χαμηλά στις παρυφές του Υμηττού στη Γλυφάδα η φωτιά και δεν κινδύνευσε κανένας συμπολίτης μας και καμία κατοικία. Δυστυχώς ο αέρας είναι πολύ δυνατός και η μάχη συνεχίζεται τώρα στην κορυφογραμμή και στην πλευρά του Υμηττού προς Βούλα με τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής, τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς για την ασταμάτητη προσπάθεια. Παραμένουμε σε πλήρη επιφυλακή στην πλευρά της Γλυφάδας και ήδη στείλαμε δυνάμεις – υδροφόρες και οχήματα – στην πλευρά της Βούλας», δήλωσε νωρίτερα ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, που ήταν συνεχώς παρών.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 11 Ιουνίου 2022]

Scroll to Top