Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Πιο ανανεωμένα τα σχολεία του Δήμου Αλίμου μετά το Πάσχα

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Τα σχολεία του Αλίμου άνοιξαν ακόμη πιο ανανεωμένα μετά τις διακοπές του Πάσχα. Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μαθητές σε αρκετά από τα νηπιαγωγεία της πόλης… Ο λόγος, για τους ξύλινους πίνακες δραστηριοτήτων λεπτής κινητικότητας και προγραφής ή αλλιώς Μοντεσσόρι busy board, τροχήλατους με στοπ, ώστε να μπορούν να μεταφερθούν εντός του σχολείου.

Ο εν λόγω πίνακας βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, τη φαντασία τους, τη λογική σκέψη και τους μαθαίνει απλές και χρήσιμες δεξιότητες της ζωής.

Εξάπτει τη φαντασία τους μέσα από μαγνητικούς πίνακες με επαγγέλματα & πόλεις ή φάρμες, λαβύρινθους με μελίσσια, παζλ, μουσικά όργανα, κλειδαριές, κουμπώματα, δέσιμο κορδονιών κ.ά. Επίσης, εξοικειώνει τα παιδιά με τα σχήματα, ενώ ταυτόχρονα μαθαίνουν τις ημέρες, τις ώρες, τις εποχές και τον καιρό!

Παράλληλα, ανανεώθηκαν οι αντιολισθητικές ταινίες στα σκαλοπάτια των σχολείων, πραγματοποιήθηκαν ελαιοχρωματισμοί εσωτερικών/εξωτερικών χώρων και κιγκλιδωμάτων, συντήρηση εξοπλισμού και ηλεκτρολογικές εργασίες. Τοποθετήθηκαν ξύλινοι φράκτες, ευπρεπίστηκαν τα προαύλια και επιδιορθώθηκαν προβλήματα υγρασίας, μάντρες, τοιχία, κράσπεδα και μπασκέτες.

Και οι εργασίες συνεχίζονται…

Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 14 Μαΐου 2022]

Scroll to Top