Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Ετοιμοπόλεμη η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης (ΕΟΔΠΕΑ)

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Εξοπλισμό για να είναι ετοιμοπόλεμα και ασφαλή στις περιπολίες τους παρέλαβαν τα νέα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης (ΕΟΔΠΕΑ) σε μια συγκινητική και λιτή εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Κέντρο Διαχείρισης – Πυροφυλάκιο Αργυρούπολης.

Μια μέρα πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος παρέδωσε αυτοπροσώπως στους εθελοντές τα Μέσα Ατομικής Προστασίας, όπως αντιπυρικές στολές, άρβυλα και μάσκες, ενώ τιμής ένεκεν τους έδωσε και το έμβλημα της Εθελοντικής Ομάδας.

Συγκινησιακή φόρτιση έφερε η ιστορική αναδρομή για το πως ξεκίνησε την πορεία της η Εθελοντική Ομάδα. «Η ομάδα αυτή ιδρύθηκε το 2015 από την διοίκηση μας, αριθμεί  πλέον δεκάδες πιστοποιημένους και εκπαιδευμένους εθελοντές και έχει συμμετάσχει σε πολλές αποστολές εντός και εκτός Αττικής ενώ έχουν κερδίσει πανελλήνια βραβεία και αναγνώριση για το έργο της!» τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος και επεσήμανε ότι «Είναι οι άγρυπνοι φρουροί του βουνού μας που σε λίγο θα ενισχυθούν με δύο ακόμα πυροσβεστικά οχήματα και τους αξίζουν μόνο τα καλύτερα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΟΔΠΕΑ ξεκίνησε από τέσσερα άτομα, το 2015 μετά την ανάγκη που πρόεκυψε από την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε εκείνη τη χρονιά. Σήμερα αποτελεί πρότυπο Ομάδας προς μίμηση τόσο ως προς τη λειτουργίας της όσο και ως προς την παροχή του έργου εθελοντικής προσφοράς.

«Καταφέρατε την παρέα, να την κάνετε ομάδα πρότυπο και να πρωταγωνιστεί όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, αλλά και ευρύτερα συνδράμοντας όπου και όποτε χρειαστεί», ακούστηκε από τα χείλη του Δημάρχου γεμίζοντας με υπερηφάνεια και ικανοποίηση κάθε μέλος της.

Η Ομάδα αυτή δρα όχι μόνο κατά την Αντιπυρική Περίοδο αλλά καθόλη τη διάρκεια του έτους αφού συμβάλλει και στην αντιμετώπιση φαινομένων όπως οι πλημμύρες και τα χιόνια. Ο Δήμαρχος για μια ακόμη φορά τόνισε ότι αποτελεί η δημιουργία αυτής της ομάδας το κορυφαίο έργο στη Διοίκησή του. Ως ένδειξη αναγνώρισης ο Δήμος τιμητικά προσπαθεί να ενισχύσει το έργο των εθελοντών δίδοντας τους τα μέσα εκείνα που θα τους κάνουν να προστατεύουν καλύτερα τον άνθρωπο και το βουνό μας.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 7 Μαΐου 2022]

Scroll to Top