Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Άσκηση Ετοιμότητας Δασοπροστασίας «Ταξιάρχης 2022» από την Εθελοντική Ομάδα του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Η μεγάλη ετήσια άσκηση Πολιτικής Προστασίας με την ονομασία «Ταξιάρχης 2022» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2022 με ορμητήριο το Πυροφυλάκιο Ελληνικού Αργυρούπολης.

Στην άσκηση συμμετείχε η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ελληνικού Αργυρούπολης (ΕΟΔΠΕΑ), υπό την αιγίδα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης και τη συμμετοχή του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.), με την τιμητική παρουσία του Διοικητή του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών κ. Δημήτρη Τζαμάλη.

Η ετήσια άσκηση πραγματοποιήθηκε στον Υμηττό μας, στην περιοχή της Αργυρούπολης, και το σενάριο της προέβλεπε διαχείριση δασικού συμβάντος στον τομέα διοικητικών ορίων του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης.

Παρά τη συνεχή βροχή, τα περίπου 80 άτομα – νέοι εθελοντές – που συμμετείχαν, έδειξαν απαράμιλλο ζήλο και δραστηριότητα και θερμή ανταπόκριση στο κάλεσμα συμμετοχής που τους απευθύνθηκε.

Στον απολογισμό της δράσης σημειώθηκε ότι αξιοποιήθηκαν όλα τα διαθέσιμα μέσα, τα οποία λειτούργησαν στο ακέραιο – όπως το πυροσβεστικό όχημα «Αργυρούπολη 1», η υδροφόρα του Δήμου, φορτηγά και οχήματα της Πολιτικής Προστασίας, οι θερμικοί ανιχνευτές έγκαιρης προειδοποίησης φωτιάς, ενεργήθηκε το κέντρο ψηφιακών επικοινωνιών, χρησιμοποιήθηκαν οι δεξαμενές και οι κρουνοί πλήρωσης, ενεργοποιήθηκαν τα υδροβόλα διαβροχής κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια της άσκησης εστάλη δοκιμαστικό μήνυμα ενεργοποίησης και άμεσης ενημέρωσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων, εθελοντών και υπηρεσιακών, καθώς και των εμπλεκομένων του μηχανισμού του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού.

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας και επικεφαλής της Εθελοντικής Ομάδας (ΕΟΔΠΕΑ) Βασίλης Κρητικός εξέφρασε την ικανοποίησή του από την επιτυχία της άσκησης και συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες για το άρτιο αποτέλεσμα.

Παρόντες στη δράση ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Συντήρησης Πόλης Λάζαρος Τογρίδης, και Δημοτικής Αστυνομίας Θανάσης Καλύβας, οι αρμοδιότητες των οποίων είναι αλληλένδετες με την Πολιτική Προστασία. Παρών επίσης και ο Συνεργάτης σε θέματα Πυροπροστασίας του ΣΠΑΥ και Αρχιπύραρχος ΠΣ ε.α. Φώτης Δημαρέσης.

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης χαιρέτισε αυτή την προσπάθεια που σκοπό έχει τον έλεγχο ετοιμότητας, την ανάπτυξη της συνεργασίας και της επικοινωνίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την βελτίωση της αντιμετώπισης αντιπυρικών φαινομένων. «Νιώθουμε ιδιαίτερα ευτυχείς που η ετήσια άσκηση στέφθηκε με επιτυχία, τόσο από την ανταπόκριση συμμετοχής όλων των εμπλεκομένων και κυρίως των εθελοντών μας, όσο και από την λειτουργία στο ακέραιο όλων των διαθέσιμων μέσων πυροπροστασίας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος ευχόμενος «Καλή Αντιπυρική Περίοδο 2022 με όσο το δυνατόν λιγότερα συμβάντα».

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 7 Μαΐου 2022]

Scroll to Top