Αναφορά για το Στεγαστικό Πρόβλημα του 7ου Γυμνασίου Γλυφάδας από Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νότιου Τομέα

Βουλή

Πέντε Βουλευτές του Νότιου Τομέα με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και συγκεκριμένα οι Μπαλάφας Ιωάννης, Μουζάλας Γιάννης, Παππάς Νικόλαος, Φωτίου Θεανώ και Χρηστίδου Ραλλία κατέθεσαν αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κεραμέως και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα, τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη, τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Καραμανλή στην οποία κάνουν λόγο για την από 28 Μαρτίου 2022 επιστολή της Διασχολικής Επιτροπής Συλλόγων Γονέων 7ου Γυμνασίου, 12ου & 7ου Δημοτικών Σχολείων Γλυφάδας, η οποία αφορά στην ανέγερση νέου κτιρίου για το 7ο Γυμνάσιο Γλυφάδας. Στην αναφορά τους έχουν επισυνάψει και την εκτενή επιστολή την οποία ο «ΠΑΛΜΟΣ» δημοσίευσε το υπ’ αριθμ. 1485/16.4.2022 φύλλο του.

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς Τους

κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

κ. Υπουργό Εσωτερικών

κ. Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών

Θέμα: «Στεγαστικό πρόβλημα 7ου Γυμνασίου Γλυφάδας»

Καταθέτουμε Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κεραμέως και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα, τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη, τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Καραμανλή την από 28 Μαρτίου 2022 επιστολή της Διασχολικής Επιτροπής Συλλόγων Γονέων 7ου Γυμνασίου, 12ου & 7ου Δημοτικών Σχολείων Γλυφάδας, η οποία αφορά στην ανέγερση νέου κτιρίου για το 7ο Γυμνάσιο Γλυφάδας.

Έχοντας παρέλθει 31 χρόνια  από τότε που ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (τώρα Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.) ενέκρινε με το από 18-7-1991 πρακτικό καταλληλότητας, την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου για το 7ο Γυμνάσιο επί οικοπέδου σε εκτός σχεδίου περιοχή στην Τερψιθέα Δήμου Γλυφάδας και μη έχοντας ακόμα υλοποιηθεί αυτή η απόφαση, η Διασχολική Επιτροπή με την επιστολή της απευθυνόμενη προς τους αρμόδιους φορείς ρωτά:

  • Γιατί τα παιδιά μας φοιτούν σε ακατάλληλο και ανεπαρκές κτίριο (σύμφωνα και με την απόφαση με αριθμ.93/2020 του Δ. Γλυφάδας) και με ποια κριτήρια εγκρίνεται διαχρονικά η καταλληλότητα λειτουργίας της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας;
  • Για ποιο λόγο τα παιδιά μας να στερούνται τις αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, εργαστηρίου τεχνολογίας και φυσικοχημείας και άλλων υποδομών που προβλέπονται σε ένα σύγχρονο σχολικό κτίριο;
  • Πως δικαιολογείται η μη τήρηση του ελάχιστου αριθμού κλιμάκων (2 κύριες σκάλες) για την έξοδο των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (σεισμός, πυρκαγιά);

Τέλος, διερωτάται αν προκύπτουν αστικές ή και πειθαρχικές ευθύνες για την επί τριανταένα χρόνια καθυστέρηση και καλεί τους συναρμόδιους φορείς να απαντήσουν άμεσα στα ερωτήματα.

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή.

Λαμβάνοντας υπόψη πρωτίστως την επικινδυνότητα που συνεπάγεται η χρήση ακατάλληλου κτιρίου για τα παιδιά και το διδακτικό προσωπικό, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε αν προτίθεστε να προχωρήσετε άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες αναφορικά με το εν λόγω αίτημα.

Αθήνα, 15/04/2022

Οι καταθέτοντες Βουλευτές

Μπαλάφας Ιωάννης

Μουζάλας Γιάννης

Παππάς Νικόλαος

Φωτίου Θεανώ

Χρηστίδου Ραλλία

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 30 Απριλίου 2022]