Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) του Δήμου Ηλιούπολης με χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο»

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Ο Δήμος Ηλιούπολης αξιοποιώντας τη δυνατότητα χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο  και συγκεκριμένα στην με αριθμ. πρωτ. 7970/16-11-2020 Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2020» στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) υπέβαλε αίτηση χρηματοδότησης η οποία εγκρίθηκε.

Ο Δήμος προχώρησε στις διαδικασίες και ανέθεσε (μετά από ανοιχτό διαγωνισμό) την εκπόνηση του Σ.Φ.Η.Ο. στη μελετητική εταιρεία «DIADIKASIA BUSSINESS CONCULTING ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» µε διακριτικό τίτλο DBC. Η ανάδοχος εταιρεία ολοκλήρωσε το παραδοτέο της το οποίο εγκρίθηκε με την υπ. Αριθμ.12/2022 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας του Δήμου.

Το εν λόγω παραδοτέο υποβλήθηκε στο Αυτοτελές Τμήμα Ηλεκτροκίνησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για έγκριση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και παράλληλα ο Δήμος προχωρά τις διαδικασίες για την υποβολή αιτήματος πληρωμής προς το Πράσινο Ταμείο.

Με το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) γίνεται χωροθέτηση (των ελαχίστων σύμφωνα με τη νομοθεσία) δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Η/Ο) κανονικής ή υψηλής ισχύος και αντίστοιχα θέσεων στάθμευσης Η/Ο, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου. Τα Σ.Φ.Η.Ο. θα αποτελούν ουσιαστικά τον Οδικό Χάρτη χωροθέτησης των δημοσίως προσβάσιμων θέσεων στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, απαραίτητο για την ανάπτυξη των υποδομών φόρτισης  περισσότερων ηλεκτρικών οχημάτων, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα εντός των αστικών κέντρων και οικιστικών ιστών και στο σύνολο του πλανήτη.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 16 Απριλίου 2022]

Scroll to Top