Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Όταν ο Δήμος Γλυφάδας τραβά… μια πράσινη γραμμή!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Αλλού είναι πιο έντονη, αλλού πιο ξεθωριασμένη, παντού όμως είναι πράσινη. Οι πράσινες γραμμές του Δήμου Γλυφάδας βρίσκουν εφαρμογή στα καταστήματα εστίασης και η εμφάνισή τους έγινε για πρώτη φορά φέτος, κατόπιν οδηγιών του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου. Ο λόγος είναι εμφανής: Για να ορίζεται ο χώρος κατάληψης πεζοδρομίου με βάση τις άδειες κατάληψης που δίδει η υπηρεσία.
Πηγές από υπηρεσιακούς παράγοντες αναφέρουν στον «Π» ότι ο κανόνας είναι 3 μέτρα ελεύθερο πεζοδρόμιο (για διέλευση) και ύστερα τα τραπεζοκαθίσματα από την πράσινη γραμμή και μέσα προς το μαγαζί. Ο κανονισμός προβλέπει πράσινη διαγράμμιση οπουδήποτε γίνεται χώρος εστίασης. Στις καινούργιες άδειες ορίζεται στις προδιαγραφές και αν δεν το πράξουν μπορεί να ανακληθεί μέχρι και η άδεια τους. Σε όσους είχαν άδειες νωρίτερα από την εφαρμογή του μέτρου, οι διαγραμμίσεις έγιναν από την υπηρεσία του Δήμου.
Στο κέντρο της Γλυφάδας έγινε η πρώτη εφαρμογή και σταδιακά θα εφαρμοστεί και στην αγορά της Τερψιθέας.
Είναι όμως συχνό φαινόμενο – όχι σε όλες τις περιπτώσεις/χώρους – ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα και υπό την πίεση του κόσμου αυτή η πράσινη γραμμή να καταπατείται. Χρειάζεται κατανόηση εκεί που είναι ανθρώπινο και αυστηρός έλεγχος εκεί που καταστρατηγείται κατά κόρον. Δημότες, κάτοικοι και επισκέπτες τα μάτια σας… δεκατέσσερα!

Scroll to Top