«Θέλω νέο σχολικό κτίριο….ΤΩΡΑ!»

Γλυφάδα

Διασχολική Επιτροπή για την ανέγερση νέου κτιρίου για το 7ο Γυμνάσιο Γλυφάδας

Οι ανάγκες της μαθητικής νεολαίας που φοιτά επί τρεις δεκαετίες στο ακατάλληλο – κατά γενική ομολογία για σχολείο – κτίριο του 7ου Γυμνασίου Γλυφάδας, οδήγησαν τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων να αναλάβουν δράση, πιέζοντας καταστάσεις και αρμοδίους προς την επίλυση ενός σημαντικού προβλήματος που χρονίζει. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, την οποία υπογράφει η Διασχολική επιτροπή για την ανέγερση νέου κτιρίου για το 7ο Γυμνάσιο Γλυφάδας:

«Με ομόφωνες αποφάσεις των Διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων γονέων του 7ου γυμνασίου, του 12ου και του 7ου δημοτικού Γλυφάδας, συγκροτήθηκε Διασχολική Επιτροπή η οποία θα διεκδικήσει την άμεση ανέγερση ενός αξιοπρεπούς, σύγχρονου και βιοκλιματικού σχολείου για τα παιδιά του 7ου Γυμνασίου Γλυφάδας.

Η Διασχολική Επιτροπή σε συνεργασία με τη σχολική κοινότητα, την ευρύτερη κοινωνία των πολιτών καθώς και εξέχοντες νομικούς του Αστικού και του Διοικητικού Δικαίου έχει καταγράψει την πορεία εξέλιξης του θέματος από το 1991 μέχρι και σήμερα και κατέληξε στο εξής συμπέρασμα:

Εδώ και 31 χρόνια, τα παιδιά μας αναγκάζονται να φοιτούν σε ένα ακατάλληλο και ανεπαρκές (σύμφωνα και με γνωμοδότηση του Δήμου) μισθωμένο ιδιωτικό κτίριο!

Η Διασχολική Επιτροπή θα ξεκινήσει ένα κύκλο ενημερωτικών δράσεων καθώς και άσκησης πίεσης προς τις αρμόδιες αρχές (Δήμος Γλυφάδας, Περιφέρεια Αττικής, Αποκεντρωμένη Διοίκηση, συναρμόδια Υπουργεία) για την επίλυση του θέματος, διερευνώντας παράλληλα αν προκύπτουν αστικές ή και πειθαρχικές ευθύνες για την 31χρονη (!) καθυστέρηση.

Σκοπός μας βέβαια δεν είναι ο διαξιφισμός, η αντιπαλότητα και η διχόνοια, αλλά η δημιουργία περιβάλλοντος συναντίληψης, ο διάλογος και η ομοφροσύνη με τελικό στόχο την μετεγκατάσταση του 7ου Γυμνασίου Γλυφάδας σε ένα λειτουργικό, άνετο και σύγχρονο δημόσιο κτήριο.

Καλούμε όλους τους συναρμόδιους φορείς να θέσουν ως εξαιρετικά επείγουσα προτεραιότητα την επίλυση του κτηριακού του 7ου γυμνασίου και την ένωση γονέων Γλυφάδας όσο και την τοπική κοινωνία να σταθεί στο πλευρό μας.

31 χρόνια πέρασαν χωρίς αποτέλεσμα. Φτάνει πια!»

Θέλω νέο σχολικό κτίριο….ΤΩΡΑ!

Η διασχολική επιτροπή απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους γονείς προκειμένου να κάνουν Like στη σελίδα facebook https://www.facebook.com/7oGymnasioTheloNeoSxoleio και στη συνέχεια να καλέσουν όσους γονείς, συμπολίτες φίλες και φίλους θέλουν να ενημερώνονται σχετικά με τα νέα, τις δράσεις και τις εξελίξεις με τη Διασχολική επιτροπή που αφορούν στο αίτημα ανέγερσης νέου σχολικού κτιρίου …ΤΩΡΑ!

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 19 Μαρτίου 2022]