Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Ο άνθρωπος για τον άνθρωπο – Οι Νότιοι Δήμοι στέκονται αλληλέγγυοι στο λαό της Ουκρανίας

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό
  • Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας

Το φιλότιμο, η φιλοξενία, η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά, η στοργή και πολλά ακόμη χαρακτηριστικά και αρετές διακρίνουν τον Ελληνικό λαό. Και όλα αναδεικνύονται τις δύσκολες στιγμές, επιβεβαιώνοντας τη φύση του. Έτσι και τώρα, με τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας να έχει προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον οι Έλληνες, παρά τα δεινά και τις ανάγκες τους, δημιουργούν δίχτυ αλληλεγγύης και ανθρωπιάς προς τους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους και έμειναν χωρίς τα αναγκαία αγαθά. Οι Νότιοι Δήμοι  υψώνουν ανάστημα και καλούν τους συμπολίτες μας στο να συγκεντρώσουν υλικά και είδη πρώτης ανάγκης προκειμένου να αποσταλούν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό, τούτες τις κρίσιμες ώρες.

Σε μια συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση προέβη ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης. Με επιστολή του Δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου προς το Υπουργείο Εξωτερικών και την Πρεσβεία της Ουκρανίας γνωστοποίησε την πρόθεση του Δήμου να φιλοξενήσει συγκεκριμένο αριθμό οικογενειών από την Ουκρανία με τα παιδιά τους. Την κίνηση αυτή επαίνεσαν πολλοί συμπολίτες μας που δήλωσαν πρόθυμοι να ανοίξουν και οι ίδιοι τα σπίτια τους.

Γλυφάδα

Συγκέντρωση ειδών σε συνεργασία με το «Όλοι μαζί Μπορούμε»

Ο Δήμος Γλυφάδας προχωρεί στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης την Τρίτη 8 Μαρτίου, από τις 9 π.μ. έως τις 8 μ.μ., στο Δημαρχείο της πόλης (Άλσους 15). Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι τα ακόλουθα: Κουβέρτες, υπνόσακοι, είδη ατομικής υγιεινής, παιδικές τροφές και γάλατα, φαρμακευτικό υλικό, όπως: αιμοστατικά, αλοιφές εγκαυμάτων, αντιϊσταμινικά φάρμακα, αντιπυρετικά, αντισηπτικά, γάζες, αντιφλεγμονώδη, επιστρώματα, ισοθερμικές κουβέρτες, λευκοπλάστ, παυσίπονα, σύριγγες με βελόνες, φλεβοκαθετήρες.

«Η καρδιά μας σφίγγεται από τις εικόνες που βλέπουμε και τις μαρτυρίες που ακούμε καθημερινά από την Ουκρανία. Είναι μια σκοτεινή ώρα για την Ευρώπη. Είναι παράλληλα η ώρα της συμπαράστασης στον σκληρά δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό. Η ώρα της αλληλεγγύης και της προσφοράς», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει: «Αναζητήσαμε τον πιο πρόσφορο τρόπο για να στείλουμε βοήθεια στους συνανθρώπους μας στην Ουκρανία, ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι το εγχείρημα αυτό θα γίνει έγκαιρα, συντονισμένα και σωστά.

Γι’ αυτό και σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» – που για μια ακόμα φορά με τον πρόεδρό του Ιωάννη Σπανολιό βγαίνει μπροστά σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές – και κατόπιν επικοινωνίας με την πρεσβεία της Ουκρανίας, προχωράμε οργανωμένα στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και στη συνέχεια στην στοχευμένη αποστολή τους. Σας καλούμε όλους την προσεχή Τρίτη 8 Μαρτίου, από τις 09:00 ως τις 20:00, στο Δημαρχείο Γλυφάδας (Άλσους 15, στο ισόγειο). Στην πρωτοβουλία αυτή, που θα γίνει σε δέκα Δήμους συνολικά, συμμετέχουν και η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών».

Ηλιούπολη

Πενθήμερη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας

Η συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας στο Δήμο Ηλιούπολης ξεκίνησε από την Τετάρτη 2 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 6 Μαρτίου 2022, από τις 9:00 έως τις 19:00, στην είσοδο του Δημαρχείου Ηλιούπολης και σε συνεννόηση με την Ουκρανική πρεσβεία της Αθήνας θα προωθηθεί στον προορισμό της.

Συγκεντρώνονται κυρίως:

• Τρόφιμα μακράς διαρκείας, ξηρά τροφή, κονσέρβες, δημητριακά, μπισκότα, παιδικό γάλα σε σκόνη, παιδικές τροφές σε σκόνη, κλπ.

• Υγειονομικό υλικό για ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, ιατρικά γάντια, μάσκες, αντισηπτικά χεριών, κρέμες εγκαυμάτων, οροί, παυσίπονα, αντιπυρετικά και αντιβιοτικά.

«Συγκλονισμένοι και άναυδοι παρακολουθούμε την δοκιμασία του λαού της Ουκρανίας, που υποφέρει σκληρά από την στρατιωτική επέμβαση και τις πολεμικές επιχειρήσεις. Σύσσωμοι στηρίζουμε τον Ουκρανικό λαό και προσκαλούμε τους συμπολίτες μας να συγκεντρώσουμε όλοι μαζί είδη πρώτης ανάγκης για τους ομογενείς μας και όλα τα θύματα του πολέμου.

Να σταματήσει άμεσα η στρατιωτική επέμβαση και να υπερισχύσει η λογική και η διπλωματία, γιατί η Ανθρωπότητα δεν χρειάζεται πολέμους και αιματοχυσίες, αλλά Ειρήνη, Σταθερότητα και Ευημερία!», τονίζει στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης.

Ελληνικό Αργυρούπολη

Ανοιχτή αγκαλιά του Δήμου για πρόσφυγες από την Ουκρανία

Την αγκαλιά του για τους ανθρώπους εκείνους που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και την πατρίδα τους, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ανοίγει ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης. Ο Γιάννης Κωνσταντάτος έστειλε επιστολή τόσο στο υπουργείο Εξωτερικών, όσο και στην Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα, με την οποία γνωστοποίησε την πρόθεση του Δήμου να φιλοξενήσει έναν αριθμό οικογενειών με τα παιδιά τους και να τους παρέχει και τα αναγκαία.

Ο Δήμος θέτει στη διάθεση των οικογενειών από την Ουκρανία, τον ξενώνα που έχει, ενώ θα μισθώσει και ξενοδοχείο αν χρειαστεί. Παράλληλα, ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος έκανε έκκληση προς τους δημότες της πόλης, ώστε όποιος διαθέτει χώρο και μπορεί, επίσης να ανοίξει την κατοικία του για να φιλοξενήσει μία προσφυγική οικογένεια.

«Εμείς είμαστε ένας προσφυγικός δήμος και δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς και αμέτοχοι σε αυτή την κατάσταση», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κωνσταντάτος. «Είναι μια απόλυτα ανθρωπιστική κίνηση, ώστε να βοηθηθούν αυτοί οι άνθρωποι. Υπάρχουν και οικογένειες ομογενών στη Μαριούπολη, που αναγκάζονται να φύγουν από τα σπίτια τους, αλλά δεν είναι μόνο για τους ομογενείς μας, είναι για όλες τις οικογένειες από την Ουκρανία. Ενημερώσαμε ήδη το Υπουργείο Εξωτερικών και την ουκρανική Πρεσβεία, πως παρέχουμε τον ξενώνα, θα μισθώσουμε και κάποιο ξενοδοχείο και φυσικά θα παρέχουμε όλα τα απαραίτητα, φαγητό κ.λ.π.», τονίζει ακόμη ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης και προσθέτει: «Αν χρειαστεί θα θέσουμε στη διάθεση του Κράτους και τις κατασκηνώσεις μας στην Εύβοια».

Παράλληλα, ο Δήμος προχωρεί και σε δράση αλληλεγγύης με τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. Όπως ανακοίνωσε, την Τρίτη 8 Μαρτίου, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης», θα μπορεί όποιος το επιθυμεί να προσφέρει είδη όπως όσπρια, ζυμαρικά, κουβέρτες, υπνόσακους, είδη ατομικής υγιεινής, πάνες, κονσέρβες, παιδικές τροφές και γάλατα, ώστε να σταλούν στους πληγέντες από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη

Ένας ακόμη κρίκος στο κύμα κοινωνικής αλληλεγγύης

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης συμμετέχει ενεργά στο παγκόσμιο κύμα κοινωνικής αλληλεγγύης που εκδηλώνεται και καλεί όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στη δράση συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης, η οποία πραγματοποιείται στο Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα), την Παρασκευή 4 Μαρτίου από τις 10:00 έως τις 20:00 και το Σάββατο 5 Μαρτίου από τις 10:00 έως τις 16:00.

Θα συγκεντρωθούν τρόφιμα με τουλάχιστον έξι (6) μήνες ως ημερομηνία λήξης, είδη προσωπικής υγιεινής, είδη ρουχισμού και φαρμακευτικό υλικό. Ενδεικτικά:

– Όσπρια, Ρύζι, Ζυμαρικά

– Βρεφικές τροφές και παιδικά γάλατα

– Γάλατα εβαπορέ

– Κονσέρβες

– Βρεφικές πάνες και είδη ατομικής υγιεινής

– Γάζες και γάντια αποστειρωμένα

– Οινόπνευμα

– Φυσιολογικούς ορούς

– Παυσίπονα

– Παιδικά σιρόπια

– Αντιβηχικά

– Betadine

– Κουβέρτες

– Sleeping Bag

Παράκληση τα είδη να είναι σε καλή κατάσταση και κατάλληλα συσκευασμένα.

Άλιμος

Αλληλεγγύη και ανθρωπιά

Ο Δήμος Αλίμου συγκεντρώνει ανθρωπιστική βοήθεια, ώστε να υποστηριχθεί ο λαός της Ουκρανίας, που βιώνει την σφοδρότητα του πολέμου. «Ας ανταποκριθούμε όλοι για να προσφέρουμε τη βοήθεια μας, δείχνοντας την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά μας».

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι:

– Τρόφιμα μακράς διαρκείας

– Είδη ατομικής υγιεινής

– Παιδικές τροφές – γάλατα – πάνες

– Επιστρώματα, ισοθερμικές κουβέρτες

– Φαρμακευτικό υλικό: αιμοστατικά, αλοιφές εγκαυμάτων, αντιισταμινικά φάρμακα, αντιπυρετικά, αντισηπτικά, γάζες, γάντια αποστειρωμένα, αντιφλεγμονώδη, λευκοπλάστ, παυσίπονα, σύριγγες με βελόνες, φλεβοκαθετήρες.

ΧΩΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ των προσφορών είναι το Α’ ΚΑΠΗ Αλίμου, Λ. Καλαμακίου 72 & Ερεχθείου, (τηλ.: 210 9836956). Λόγω της πανδημίας η παράδοση – παραλαβή των προσφορών θα γίνεται από υπάλληλο του Δήμου.

ΩΡΕΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ: 09:00 π.μ. – 19.00, Τρίτη 8 Μαρτίου 2022 και Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 5 Μαρτίου 2022]

Scroll to Top