Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Δημιουργική απασχόληση με ψυχαγωγία και ανάπτυξη δεξιοτήτων στις «Παιχνιδοπλασίες»

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Οι «Παιχνιδοπλασίες» θα κρατήσουν και σήμερα συντροφιά στους αναγνώστες της εφημερίδας «Παλμός της Γλυφάδας» με ένα ακόμη άρθρο γνωριμίας. Ο  νεοσύστατος πολυχώρος πρότυπο όπως ήδη γνωρίζετε απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 2- 11 ετών και λειτουργεί καθημερινές και Σάββατα, ενώ τα Σαββατοκύριακα υπάρχει η δυνατότητα διοργάνωσης παιδικών πάρτι. Η μέρα στις Παιχνιδοπλασίες ξεκινά με το πρωινό τμήμα δημιουργικής απασχόλησης προσχολικής ηλικίας, συνεχίζεται με τη μελέτη και την ενισχυτική διδασκαλία που γίνεται το μεσημέρι και το απόγευμα την σκυτάλη παίρνει τόσο η δημιουργική απασχόληση όσο και τα εργαστήρια (Εργαστήρι Ψυχοκινητικής Αγωγής, Μικροί Μάγειρες και Ζαχαροπλάστες, Εργαστήρι Πειραμάτων, Μυθολογία, Εργαστήρι Χειροτεχνίας- Κατασκευών, Messy Play ο Φυσικός Τρόπος Παιχνιδιού, Μαθητευόμενοι Ταχυδακτυλουργοί, Εργαστήρι Ρομποτικής, Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού και Εκμάθηση Σκάκι). Έχουμε μιλήσει σε προηγούμενα φύλλα για τα εργαστήριά μας αλλά και για την μελέτη και την ενισχυτική διδασκαλία. Σήμερα λοιπόν θα πούμε δύο λόγια για την απογευματινή δημιουργική απασχόληση που λειτουργεί στο χώρο μας.

Η δημιουργική απασχόληση παιδιών 2- 11 λειτουργεί καθημερινά από το μεσημέρι έως και το κλείσιμο αλλά και Σάββατα από τις 10 το πρωί έως και τις 3 το μεσημέρι. Ο σκοπός της δημιουργικής απασχόλησης στον χώρο μας είναι διπλός!

Βασικό μας μέλημα είναι η ψυχαγωγία αλλά και η ανάπτυξη δεξιοτήτων των παιδιών! Εδώ όλα τα παιδιά χωρισμένα σε ομαδούλες ανάλογες με τις ηλικίες και τις δεξιότητές τους καταπιάνονται με παιχνίδια γνώσεων, παιχνίδια κινητικών δεξιοτήτων αλλά εμπλέκονται και με το συμβολικό παιχνίδι μαθαίνοντας ταυτόχρονα τη συνεργασία και την ευγενή άμιλλα. Όλα υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση του ειδικού.

Σαν ειδικοί και γονείς ωστόσο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την ανάγκη των γονιών οι οποίοι δουλεύουν τις απογευματινές ώρες και τα Σάββατα ή έχουν υποχρεώσεις οι οποίες τους κρατάνε μακριά από τα παιδιά τους κάποιες ώρες! Πολλοί εξ αυτών δεν έχουν τη βοήθεια συγγενικού προσώπου για τη φροντίδα των μικρών τους και άλλοι δεν επιθυμούν να αναθέσουν την φύλαξή τους σε κάποιο πρόσωπο στο περιβάλλον του σπιτιού αλλά επιθυμούν την κοινωνικοποίησή τους. Παντρεύοντας τα παραπάνω η σκέψη για την δημιουργική μας απασχόληση έγινε πράξη!

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 8 Ιανουαρίου 2022]

Scroll to Top