Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Σε ζωντανή μετάδοση η παρουσίαση του Μεγάρου Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Σήμερα, στις 18:30 στο Συνεδριακό – Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» στην Αργυρούπολη, παρουσιάζονται τα επίσημα σχέδια της ανέγερσης του Μεγάρου Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων.

Θα είναι ένας χώρος για τον Παγκόσμιο Ποντιακό Ελληνισμό, όπου θα φιλοξενούνται και θα εκτίθενται κάθε είδους έγγραφα και αρχεία του Ποντιακού Ελληνισμού, προκειμένου ο επισκέπτης να έρχεται σε άμεση επαφή με το ιστορικό υλικό και να σχηματίζει ιδίοις όμμασι για την ιστορική πορεία των Ποντίων, συγχρόνως όμως να ενθυμείται, μέσω των εκτεθειμένων τεκμηρίων της Γενοκτονίας, την εκδίωξη των Ποντίων από τα πατρογονικά εδάφη.

Αποτελεί ένα προσωπικό στοίχημα και επιτυχία του Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου, αφού μέσα στο χώρο της επένδυσης θα υπάρχει το τοπικό στοιχείο της περιοχής και μάλιστα με παγκόσμια εμβέλεια.

Κατά την παρουσίαση αναμένεται να δώσουν το παρόν η ΑΕ Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, εκπρόσωποι της ομογένειας, Υπουργοί και Υφυπουργοί, Δήμαρχοι τηρώντας όλα όσα ορίζονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν ζωντανά την εκδήλωση μπορούν να συντονιστούν στο κάτωθι σύνδεσμο: https://www.facebook.com/yiannis.konstantatos/

Scroll to Top