Τάσος Ευσταθίου: «Η πόλη παραμένει στάσιμη χάνοντας το τρένο της ανάπτυξης»

Ηλιούπολη
  • Τοποθέτηση του Επικεφαλής της παράταξης «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά» στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ενημέρωση για την κορυφαία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης που έλαβε χώρα την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021 κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε και ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του 2022 και το Τεχνικό Πρόγραμμα δημόσια έκανε η παράταξη «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά» και ο επικεφαλής της Τάσος Ευσταθίου.

Αναφερόμενος στα δύο κορυφαία θέματα τόνισε ότι «Είναι αυτά τα δύο εργαλεία που δείχνουν την όρεξη, την διάθεση, την διορατικότητα αλλά & την κατεύθυνση που δίνει η δημοτική αρχή στην πόλη μας τον επόμενο χρόνο. Κάτι που δεν είδαμε ούτε πέρσι, ούτε πρόπερσι. Και σίγουρα πλέον δεν θα το δούμε ούτε και στο τέλος του 2022. Πάει χάθηκε το τρένο, το τρένο της ανάπτυξης και εξέλιξης της πόλης μας.

Βλέπουμε κάθε φορά τα ίδια και τα ίδια τεχνικά έργα, σε ένα μίζερο τεχνικό πρόγραμμα, που ποτέ δεν τελειώνουν. Έτσι η Ηλιούπολη παραμένει στάσιμη αφού η δημοτική αρχή δεν έχει καταγεγραμμένες τις ανάγκες της, δεν τις έχει ιεραρχήσει & δεν τις έχει μελετήσει.

Λειτουργεί όμως αποσπασματικά & ευκαιριακά.

Και ρωτάμε:

·         Τι γίνεται με τον ηλεκτροφωτισμό;

·         Τι θα κάνουμε με το ρέμα της Πικροδάφνης, ποιος είναι ο σχεδιασμός μας;

·         Στο Α γήπεδο της πόλης μας δεν θα έπρεπε ήδη να είχε γίνει η αναβάθμιση του, τώρα που πρόκειται να ανέβει κατηγορία η ομάδα μας (ΓΣΗ);

·         Δεν θα έπρεπε να είχαμε προνοήσει;

·         Στο κυκλοφοριακό τι λέμε;

·         Με την υπόγεια σήραγγα τι κάνουμε;

·         Για τις επιπτώσεις στην πόλη μας που θα υπάρχουν με την έναρξη των εργασιών για την επένδυση του Ελληνικού τι έχουμε κάνει; Το έχουμε μελετήσει αυτό;  κ.λ.π.

Κύριοι της δημοτικής αρχής όλοι περίμεναν από την πρώτη στιγμή που αναλάβατε ότι θα πιάνατε τον ταύρο από τα “κέρατα”.

Δυστυχώς δεν δείξατε την ανάλογη διάθεση για να προχωρήσετε την πόλη μας μπροστά αλλά όλα αυτά τα χρόνια ασχολείστε με τη συντήρηση των κεκτημένων & με λογική διαχείρισης.

Και αυτό γιατί δεν ξέρετε ποια κατεύθυνση να δώσετε στην πόλη μας, δεν ξέρετε που να την οδηγήσετε. Δεν έχετε όραμα…»

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 25 Δεκεμβρίου 2021]