Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Ρωτώντας πας στο… ΙΚΑ – Σε νέο κτίριο το Υποκατάστημα του ΙΚΑ Γλυφάδας

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό
  • Γιώργος Κοκκοβός, Διευθυντής ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Γλυφάδας: «Δυστυχώς στην Ελλάδα η μεταφορά προηγείται της σήμανσης»

Kokkovos Giorgos IKA Glyfadas

Δεν είναι πολλές ημέρες που έχει γίνει η μεταφορά των Διοικητικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ ΕΤΑΜ Γλυφάδας από το κτίριο της Λ. Ποσειδώνος στο νέο κτίριο επί των οδών Λ. Βουλιαγμένης 24Α (Μιαούλη 43 και Ροδόπης) στην Γλυφάδα (ύψος παλαιάς τροχαίας). Όσοι είχατε προσωπική υπόθεση και έπρεπε να επισκεφτείτε το υποκατάστημα τις προηγούμενες ημέρες σίγουρα θα ταλαιπωρηθήκατε – όπως κι εμείς – στο να βρείτε το νέο κτίριο του υποκαταστήματος παρά την σχετική προειδοποιητική αναφορά που υπάρχει στο ισόγειο του κτιρίου επί της παραλιακής που μέχρι πρότινος στεγαζόταν οι υπηρεσίες.

Όπως ανέφερε και το σχετικό ειδοποιητήριο το υποκατάστημα του ιδρύματος παρέμεινε κλειστό για το κοινό από 21 μέχρι και 27 Απριλίου προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μεταφορά των υπηρεσιών στο νέο κτίριο. Μάλιστα η διεύθυνση προνόησε και ενημέρωσε με ειδοποιητήριο τοιχοκολλημένο για την επικείμενη μεταφορά προκειμένου να αποφευχθεί η μέγιστη δυνατή ταλαιπωρία για το κοινό.

Η μεταφορά των υπηρεσιών ολοκληρώθηκε και όσοι προσπάθησαν να βρουν το νέο υποκατάστημα δυσκολεύτηκαν αρκετά αφού πηγαίνοντας στον παράδρομο της Λ. Βουλιαγμένης στον ύψος του αριθμού 24Α και στη συμβολή των οδών Μιαούλη και Ροδόπης μόνο κάποιο κτίριο δημόσιας υπηρεσίας δεν αντίκριζαν. Κοιτώντας δεξιά και αριστερά και ρωτώντας πότε τον έναν διερχόμενο πεζό και πότε κάποιον οδηγό ο ενδιαφερόμενος έφθανε έξω από την πόρτα του ΙΚΑ χωρίς όμως να γνωρίζει αν στέκεται στο σωστό σημείο. Ένα συνεργείο βρίσκεται σε περίοπτη θέση και ο ευγενικός υπάλληλος σε όλους που πλησίαζαν, αυτόματα εξηγούσε πως η είσοδος για το ΙΚΑ βρίσκεται παραπλεύρως του κτιρίου.

IKA Glyfadas_neo ktirio_3s

Ακολουθώντας τις οδηγίες, αυτοκόλλητα Α4 χαρτιά τυπωμένα από τον υπολογιστή και άλλα με ένα απλό στυλό με βελάκια έδειχναν την πορεία προς την είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες. Τότε βρεθήκαμε μπροστά από την πόρτα όπου πάλι υπήρχαν επεξηγηματικά χαρτιά τοιχοκολλημένα για να κατευθύνουν τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους στον αντίστοιχο όροφο. Ανεβαίνοντας στο καινούργιο κτίριο παντού έβλεπες τακτοποιημένα γραφεία και οργανωμένα αλλά και υπαλλήλους πίσω από τα γκισέ. Μια εικόνα πραγματικά αξιοζήλευτη. Ξεχνούσες τον μέχρι πρότινος κόπο σου να φτάσεις στην υπηρεσία.

IKA Glyfadas_neo ktirio_2s

Ο «Π» συνάντησε τον Διευθυντή του ΙΚΑ ΕΤΑΜ Γλυφάδας κ. Γιώργο Κοκκοβό προκειμένου να μεταφέρει τα δικά σας ερωτήματα. Πολύ φιλικός και με διάθεση για προσφορά. Άνθρωπος εργατικός και συνεσταλμένος στην ερώτησή μας «γιατί παιδευτήκαμε τόσο να βρούμε το κτίριο» η απάντηση ήταν αφοπλιστική. «Δυστυχώς, ξέρετε, στην Ελλάδα η μεταφορά προηγείται της σήμανσης. Αν ήμασταν στο εξωτερικό θα είχε προηγηθεί η σήμανση και οι ταμπέλες στο κτίριο για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος και κατόπιν θα γινόταν η μεταφορά των υπηρεσιών». Από το γραφείο του ο Διευθυντής έχει θέα προς τη συμβολή των οδών – Λ. Βουλιαγμένης, Μιαούλη και Ροδόπης. Με λύπη του μας αναφέρει πως καθημερινά δεδομένης της κίνησης των διερχόμενων οχημάτων λόγω του όγκου των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων που καλείται να εξυπηρετήσει το υποκατάστημα είναι θεατής πολλών μικροατυχημάτων. «Στο υποκατάστημα έρχονται άνθρωποι κάθε ηλικίας και φυσικά ηλικιωμένοι, οι οποίοι στην προσπάθεια τους να περάσουν το δρόμο κινδυνεύουν από διερχόμενα αυτοκίνητα», μας ανέφερε. «Ίσως θα έπρεπε να μπει και ένα παλλόμενο φανάρι, μια σήμανση στις οδούς για επιπρόσθετη ασφάλεια των διερχόμενων» συνέχισε ο κ. Κοκκοβός «κάτι που να προειδοποιεί ότι υπάρχει μεγάλη διέλευση κόσμου και να εφιστάται η προσοχή». Πέρα από την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων για να φτάσουν στο νέο υποκατάστημα ο κ. Κοκκοβός επεσήμανε πως υπάρχει και ένα μεγάλο θετικό στη μεταφορά των Διοικητικών Υπηρεσιών. «Στο νέο κτίριο πληρώνουμε λιγότερο ενοίκιο. Στο προηγούμενο κτίριο καταβάλλαμε μηνιαίως το ποσό των 40.000 ευρώ ενώ στο νέο κτίριο το ενοίκιο ανέρχεται στις 14.000 ευρώ. Σημαντική διαφορά και το μεγάλο θετικό σημείο της μεταφοράς». Στην ερώτησή μας «κατά πόσο ήταν εύκολη η μεταφορά των υπηρεσιών δεδομένου του όγκου του υποκαταστήματος» ο Διοικητής τόνισε πως οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο προσωπικό. «Υπάρχει θέληση και χωρίς αυτήν δε θα γινόταν τίποτα».

Ο φόρτος εργασίας του Διευθυντή δεν μας επέτρεψε να πούμε περισσότερα. Η συνάντησή μας ολοκληρώθηκε και η πόρτα του γραφείου του παρέμεινε ανοιχτή…

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 28 Μαΐου 2016]

Scroll to Top