Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Ενημέρωση και πρόληψη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Στο Διασχολικό Κέντρο του Δήμου Γλυφάδας βρέθηκαν δεκάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας δείχνοντας αυξημένο ενδιαφέρον και παρακολουθώντας τις ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις που ακούστηκαν στα πλαίσια της ημερίδας για τον Σακχαρώδη Διαβήτη που διοργάνωσε ο Δήμος Γλυφάδας με αφορμή την αντίστοιχη Παγκόσμια Ημέρα. Την ίδια ημέρα υπεβλήθησαν και σε μετρήσεις σακχάρου, λαμβάνοντας συμβουλές από ειδήμονες.

Ξεκινώντας η ημερίδα χαιρετισμό απηύθυναν οι:

  • Νέλλυ Μιχαλάκη, General Manager ΗealthSpot
  • Γκόλφω Γεμιστού, Πρόεδρος Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και νήσων, Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη.
  • Αναστασία Καφούση, Πρόεδρος Αστικής ΜΚΟ ”Με οδηγό το διαβήτη”.

Στη συνέχεια το επιστημονικό πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε τις ακόλουθες ομιλίες:

  • «Οι ανθυγιεινές διατροφικές συμπεριφορές και τα στοιχεία και οι ιδιότητες της σύγχρονης υγιεινής διατροφής». Ομιλητής ο Κάρολος Παπαλαζάρου, Διαιτολόγος διατροφολόγος Διαβητολογικού Καρδιομεταβολικού κέντρου Metropolitan Hospital.
  • «Προδιαβήτης : Τι είναι και γιατί είναι πρόβλημα υγείας»; Ομιλήτρια η Αικατερίνη Τρικκαλινού, Παθολόγος διαβητολόγος, Επιστ. Υπεύθυνη παθολογικού τομέα Ηealthspot Γλυφάδας, Επιμελήτρια διαβητολογικού Καρδιομεταβολικού κέντρου Metropolitan Hospital, Επιστ. Υπευθυνη Digital Clinic.
  • «Σακχαρώδης διαβήτης: Η σημαντική μεταβολική νόσος. Η επιδημιολογική εικόνα, οι επιπλοκές, οι θεραπευτικές παρεμβάσεις». Ομιλητής ο Δρ. Ανδρέας Μελιδώνης, Παθολόγος διαβητολόγος, Συντονιστής διευθυντής διαβητολογικού Καρδιομεταβολικού Κέντρου Metropolitan Hospital.

«Ως Δήμος και ως Κοινωνική Υπηρεσία με κάθε ευκαιρία φροντίζουμε για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση γύρω από θέματα που αφορούν τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική μας υγεία. Έτσι κάναμε και σε αυτή την περίπτωση, για ένα τόσο σοβαρό θέμα που μας αφορά όλους», επεσήμανε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά, που είχε και την ευθύνη της διοργάνωσης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη Συνεργασία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Με Οδηγό τον Διαβήτη» και του διαβητολογικού ιατρείου Healthspot Γλυφάδας του HHG.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 4 Δεκεμβρίου 2021]

Scroll to Top