Εγγραφείτε στο Newsletter μας

2021 «Ρίζες που μας Ενώνουν» φυτεύτηκαν στον Υμηττό

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Νοεμβρίου η νέα μεγάλη αναδάσωση στον Υμηττό με την συνδιοργάνωση του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, της Πανελλήνιας Εθελοντικής Εκστρατείας “Let’s do it Greece”, του Σώματος Εθελοντών και της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας & Πυρόσβεσης Ελληνικού Αργυρούπολης, σε συνεργασία με όλους τους φορείς της πόλης και με την επιστημονική υποστήριξη του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού.

Με κεντρικό σύνθημα “Ρίζες που μας Ενώνουν” πάνω από 500 εθελοντές όλων των ηλικιών έσπευσαν να συμβάλουν στην πρώτη φάση του μεγάλου εγχειρήματος της αναγέννησης ενός νέου δάσους με 2021 δέντρα, αντισταθμίζοντας το πράσινο που χάθηκε τα προηγούμενα χρόνια από τις πυρκαγιές.

Τα δέντρα που φυτεύτηκαν είναι οι “Ρίζες που μας Ενώνουν” με το παρελθόν μας, με το παρόν μας αλλά και με το μέλλον μας, συμβολίζοντας όλα όσα μας ενώνουν και μας δίνουν δύναμη να προσπαθούμε καθημερινά για έναν καλύτερο κόσμο.

Για πρώτη φορά μάλιστα, η δενδροφύτευση θα μεταφερθεί και στον ψηφιακό κόσμο. Κάθε δέντρο που φυτεύτηκε θα φέρει το όνομα μιας εθελοντικής ομάδας της πατρίδας μας και οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθούν την εξέλιξη της πορείας του μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Let’s do it Greece.

Δυναμικό παρών στη δράση έδωσαν επίσης το 2ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Ελληνικού Αργυρούπολης, το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Δάφνης, το 1ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Πεύκης, ο Σύλλογος Δρομέων Ευκλής, η Κίνηση Γυναικών Ελληνικού Αργυρούπολης (ΚΙΓΕΑ), ο Σύλλογος Χοροέκφραση, εκπρόσωποι των συλλόγων της πόλης, η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Ηλιούπολης (ΕΟΔΠΗ), η Εθελοντική Δασοπροστασία – Πυρόσβεση Γλυφάδας (ΕΔΑΠΥΓ), η Εθελοντική Ομάδα Πυρόσβεσης Βούλας, τα Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη, το St Catherine’s British School, το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Π. Φαλήρου, η ανοιχτή δομή προσφύγων του Ελαιώνα, η εθελοντική ομάδα του ΕΚΠΑ (UN-SDSN NKUA Hub), ενώ σημαντική ήταν επίσης η υποστήριξη της εταιρείας Vassilakis 4×4, της εταιρείας Pizza Fan και της εταιρείας Hundzsoil.

H δράση τελέσθηκε υπό την Αιγίδα της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 27 Νοεμβρίου 2021]

Scroll to Top