Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Τα εκλογικά κέντρα του ΚΙΝΑΛ στα Νότια Προάστια και η «διαδρομή» του ψηφοφόρου

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Εκλογικά Κέντρα

Ένα Εκλογικό Κέντρο μπορεί να έχει ένα ή περισσότερα Εκλογικά Τμήματα (που έχουν από μια Εφορευτική Επιτροπή, παραβάν και μια κάλπη). Στα Νότια Προάστια θα στηθούν 12 κάλπες στα εξής εκλογικά κέντρα:

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ

  • Μουσείο Εθνικής Αντίστασης (Μαρίνου Αντύπα & Ελ. Βενιζέλου)

ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ

  • Β΄ ΚΑΠΗ (Πλαστήρα 124)

ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

  • ΚΑΠΗ Αγ. Τρύφωνα (Αρχιπελάγους 31)
  • Παλιο Δημαρχείο Γλυφάδας (Σάκη Καράγιωργα 2 και Διαδόχου Παύλου)

ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

  • Β’ ΚΑΠΗ (Λ. Ιασωνιδου 35), ΕΛΛΗΝΙΚΟ
  • Α’ ΚΑΠΗ (Αλεξιουπόλεως 27), ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ – ΒΟΥΛΑΣ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

  • ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ (Λ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα)
  • ΒΑΡΚΙΖΑ “ΓΥΑΛΙΝΟ” (Πλατεία Βάρκιζας, Λ. Ποσειδώνος)

Με βάση τα άρθρα 4 και 5 του Καταστατικού:

  • Μέλη και φίλοι του Κινήματος Αλλαγής μπορούν να εγγραφούν Έλληνες πολίτες, πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, από την ηλικία των 16 ετών, οι οποίοι αποδέχονται τις αρχές και τις επιδιώξεις του, εφόσον δεν συμμετέχουν σε άλλο ελληνικό πολιτικό κόμμα ή σε οργανώσεις και φορείς, των οποίων οι στόχοι έρχονται σε αντίθεση με αυτούς του φορέα. Τα μέλη του φορέα μπορούν να διατηρούν παράλληλα και την ιδιότητα μέλους σε ένα από τα κόμματα, τις κινήσεις και τις συλλογικότητες που συναποτελούν το Κίνημα Αλλαγής.
  • Ως μέλη του Κινήματος Αλλαγής ορίζονται όσοι συμφωνούν με τις αρχές, τις επιδιώξεις, την οργάνωση και τη λειτουργία του, αποδέχονται το πρόγραμμά του και το παρόν καταστατικό και επιθυμούν να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων του, στην προώθηση των θέσεών του και στην προβολή της δράσης του.

Κατά την διαδικασία των εκλογών όποιος/α δεν είναι μέλος του Κινήματος υπογράφει αίτηση και βεβαιώνει ότι δεν είναι μέλος άλλου πολιτικού κόμματος, ότι αποδέχεται και αναλαμβάνει πλήρως τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την αντίστοιχη ιδιότητα με βάση τα σχετικά άρθρα του Καταστατικού και ακόμα συναινεί και εξουσιοδοτεί το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ για την χρήση των στοιχείων του καταλόγου ψηφισάντων με βάση το νομικό πλαίσιο για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων.


Η «διαδρομή» του ψηφοφόρου

Όπως φαίνεται στο σχέδιο, ο ψηφοφόρος εισερχόμενος στο Εκλογικό Κέντρο κάνει τέσσερεις στάσεις:

Στο τραπέζι “υποδοχής” εθελοντές τον βοηθούν να συμπληρώσει την αίτηση εγγραφής εφόσον δεν είναι μέλος.

  1. Στο τραπέζι της Εφορευτικής Επιτροπής παραδίδοντας την αίτηση εγγραφής εφόσον δεν είναι μέλος και την ταυτότητά του, γίνεται η διαπίστευσή του από το χειριστή της ταμπλέτας και η εγγραφή του στην κατάσταση ψηφισάντων από το Γραμματέα, στον οποίο καταβάλει το ποσό των 3 ευρώ (μόνο στον πρώτο γύρο των εκλογών) και υπογράφει. Μετά παίρνει από τον Πρόεδρο φάκελο και ψηφοδέλτιο.
  2. Μπαίνει πίσω από το παραβάν και ψηφίζει, βάζει το διπλωμένο ψηφοδέλτιο στο φάκελο.
  3. Επιστρέφει στην Εφορευτική Επιτροπή όπου ο Πρόεδρος σφραγίζει το φάκελο τον μονογράφει και ο ψηφοφόρος τον ρίχνει στην κάλπη.
  4. Παίρνει την ταυτότητά του από την Εφορευτική Επιτροπή και φεύγει.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 27 Νοεμβρίου 2021]

Scroll to Top