Εγγραφείτε στο Newsletter μας

#Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Ο Ανδρέας Λοβέρδος Απαντά Στο Debate Του «Παλμού»

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

#Εκλογές ΚΙΝΑΛ

Η ώρα της κάλπης για τον νέο Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ

ΟΔεκέμβρης θα ορίσει τον νέο Πρόεδρο στο «Κίνημα Αλλαγής», αφού στις 5 και στις 12 Δεκεμβρίου καλούνται τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος να εκλέξουν τη νέα ηγεσία, όπως ορίζει το καταστατικό. Ο Β’ Γύρος έχει μεν προγραμματιστεί από νωρίς, θα αξιοποιηθεί όμως στην περίπτωση που δεν βγει κάποιος εκ των έξι υποψηφίων από την πρώτη Κυριακή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την επικράτεια ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους ή τα εκλογικά τους δικαιώματα στις εθνικές εκλογές. Το εκλογικό κέντρο στο οποίο θα ψηφίσει κάποιο μέλος ή φίλος του κόμματος δύναται να αλλάξει σε περίπτωση που απαιτηθεί και δεύτερος γύρος.

Ο «ΠΑΛΜΟΣ» σε ένα έντυπο… debate σας παρουσιάζει με αλφαβητική σειρά τους Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Χάρη Καστανίδη, Ανδρέα Λοβέρδο και Παύλο Χρηστίδη. Ο έκτος υποψήφιος, ο Γιώργος Παπανδρέου, αν και ρωτήθηκε εξίσου, δεν κατάφερε λόγω χρόνου να απαντήσει, για την ώρα, στις ερωτήσεις που του τέθηκαν.


Ανδρέας ΛΟΒΕΡΔΟΣ

Βουλευτής Β’ Αθηνών

[Π]: Πως θέλετε να είναι το ΚΙΝΑΛ την επομένη των εκλογών;

Α.Λ.: Είμαι εκείνος ο υποψήφιος που το έχω διακηρύξει ξεκάθαρα από την πρώτη μέρα της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς μου τον περασμένο Ιανουάριο ότι εάν οι συμπολίτες μας με επιλέξουν, θα κάνω δηλώσεις από το πρώτο βράδυ ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ανοικτά, δυνατά, καθαρά. Άλλωστε στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου προσέρχομαι με σύνθημα «Για πάντα ΠΑΣΟΚ» και #toPasokmprosta. Είμαι περήφανος που είμαι ΠΑΣΟΚ. Και φυσικά θα συνυπάρξουμε με όλους όσοι στήριξαν το Κίνημα Αλλαγής. Όλοι όσοι είναι μαζί μας θα έχουν και λόγο και χώρο. Η παράταξη όμως θα λέγεται ΠΑΣΟΚ με προοπτική να υπερδιπλασιάσει τα ποσοστά της.

“Όραμά μου είναι ένα κόμμα πατριωτικό, μεταρρυθμιστικό, προοδευτικό που θα αφουγκράζεται τις ανάγκες των πολιτών και κυρίως θα υπερασπίζεται σθεναρά και υπεύθυνα τα συμφέροντά τους”.

[Π]: Τι θα λέγατε στα μέλη και τους φίλους του κόμματος για να προσέλθουν στις εσωκομματικές κάλπες; Γιατί να στηρίξουν την υποψηφιότητα σας;

Α.Λ.: Απευθύνω κάλεσμα σε έντεκα εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες και θέλουμε να έρθουν στην κάλπη όσο περισσότερες και όσο περισσότεροι γίνεται γιατί αυτό θα σημάνει πρώτον τον ενταφιασμό των κομματικών μηχανισμών και δεύτερον θα προετοιμάσει τη μεγάλη παράταξη του κέντρου και της κεντροαριστεράς όπως θα εκφραστεί στις επόμενες εκλογές. Εμείς θέλουμε ένα μεγάλο κόμμα. Η χώρα έχει ανάγκη τον προοδευτικό πρωταγωνιστή. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα της δημαγωγίας και του λαϊκισμού δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Όραμά μου είναι ένα κόμμα πατριωτικό, μεταρρυθμιστικό, προοδευτικό που θα αφουγκράζεται τις ανάγκες των πολιτών και κυρίως θα υπερασπίζεται σθεναρά και υπεύθυνα τα συμφέροντά τους.

[Π]: Εφόσον σας αναδείξουν οι ψηφοφόροι του κινήματος πρώτο, πως θα συμπορευτείτε με τους ανθυποψηφίους σας;

Α.Λ.: Όπως όλοι με ξέρετε εδώ και εικοσιένα χρόνια: ενωτικά και δυναμικά. Στόχος μου είναι να κάνουμε την παράταξη μεγάλη ξανά. Δεν μπορώ να διανοηθώ πώς κάποιος από εμάς θα έφευγε από το κόμμα μετά την εκλογή του νέου αρχηγού. Ο αγώνας που δίνουμε είναι για την αναγέννηση της παράταξης. Σε ό,τι με αφορά προσέρχομαι σε αυτόν με βιογραφικό ενότητας και συνέπειας. Και για την επόμενη ημέρα έχω κάνει λόγο για την αναδιοργάνωση του ΠΑΣΟΚ από την αρχή, για τη δημοκρατική του λειτουργία με όλα τα όργανα αιρετά που θα αναδεικνύει τάσεις και απόψεις σε στενή διασύνδεση με τους πολίτες.

[Π]: Το ΚΙΝΑΛ μπορεί να γνωρίσει τα νούμερα που κατέγραψε το ένδοξο ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν; Θα επιδιώκατε κάτι τέτοιο;

Α.Λ.: Προφανέστατα. Το διακηρύττω από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς μου ότι στόχος μου είναι να υπερδιπλασιάσουμε τα ποσοστά μας, να γίνουμε δύναμη εξουσίας. Στις εκλογές της απλής αναλογικής ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέφτει και εμείς θα ανεβαίνουμε. Το σημείο συνάντησης είναι άγνωστο. Πάμε να γίνουμε αξιωματική αντιπολίτευση. Τέρμα τα ψέματα. Γίνεται.

[Π]: Τι μηνύματα εισπράττετε από τον κόσμο κατά τη διάρκεια της περιοδείας σας;

Α.Λ.: Έχω περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα. Οι πολίτες μας περιμένουν. Ζητούν λόγο μεταρρυθμιστικό, σοβαρό, υπεύθυνο. Θέλουν ξανά τη Δημοκρατική Παράταξη στο προσκήνιο με πρωταγωνιστικό ρόλο. Απαντώ ότι η ολική επαναφορά με το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Γι’ αυτό και ζητώ από την κάθε Ελληνίδα και τον κάθε Έλληνα να συμμετέχει στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου. Για την Ελλάδα πάνω απ’όλα.

[Π]: Θα επανεξετάσετε συνολικά την εικόνα του κόμματος από πλευράς ονοματοδοσίας και πολιτικής ουσίας;

Α.Λ.: Το είπα και πριν. Εάν οι πολίτες με προτιμήσουν το βράδυ της εκλογής μου θα κάνω δηλώσεις ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Μετά, όλα από την αρχή, όλα από τη βάση, κανένα όργανο αιρετό. Όλοι μαζί θα διαμορφώσουμε το πιο δημοκρατικό πολιτικό κίνημα στην Ευρώπη. Το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα θα είναι ένας σύγχρονος ενεργός οργανισμός. Λέμε όχι στις αποφάσεις κλειστών συσκέψεων στο γραφείο του εκάστοτε προέδρου. Βγάζουμε από την πρίζα τους κομματικούς μηχανισμούς, που ελέγχουν τα πάντα και διώχνουν τους πολίτες για να κρατήσουν τις σκουριασμένες τους καρέκλες. Κόβουμε μαχαίρι τις εξαρτήσεις από κάθε μορφής συμφέροντα. Λέμε ναι σε ένα κόμμα συλλογικό, ανοικτό, συμμετοχικό, κινηματικό. Ένα ανοικτό και ψηφιακό κόμμα άμεσης Δημοκρατίας στη λήψη αποφάσεων για ένα καλύτερο αύριο. Σε ό,τι δε αφορά την οικονομία θα θέσουμε ως νούμερο ένα θέμα του κόμματός μας την τυραννία των πολιτών, της οικονομίας και της χώρας από τη γραφειοκρατία.

[Π]: Είστε ικανοποιημένος από την κοινοβουλευτική παρουσία του Κινήματος;

Α.Λ.: Για μένα η Βουλή είναι το πρωτεύον πεδίο της πολιτικής παραγωγής. Στη Βουλή δίδονται οι μάχες, στη βουλή παίρνονται οι μεγάλες αποφάσεις για την κοινωνία, για την οικονομία, για τον πολίτη. Είμαι βαθιά κοινοβουλευτικός και από το 2000 μέχρι και σήμερα που οι συμπολίτες μου με τιμούν με την ψήφο τους και είμαι εκλεγμένος Βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου η παρουσία μου εκεί είναι καταγεγραμμένη και, δεν είναι υπερβολή να πω, πολύ δυναμική. Η αντιπολίτευση που θα κάνουμε, εάν οι πολίτες με προτιμήσουν, θα έχει καθαρές θέσεις. Θα είναι δημιουργική και σοβαρή. Ο Μητσοτάκης σήμερα επικρατεί γιατί υποδεικνύει τον λαϊκιστή ΣΥΡΙΖΑ και όχι γιατί προχωρά σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις. Εμείς με ορθολογισμό, σοβαρότητα και επιχειρήματα θα αποτελέσουμε τη φωνή του πολίτη μέσα στη βουλή. Όταν καταγγέλλεις πρέπει να έχεις αντιπρόταση. Και όταν προτείνεται κάτι προς το συμφέρον του πολίτη οφείλεις να το στηρίζεις και να το καλυτερεύεις όπου επιδέχεται. Αυτός είναι ο άξονας που θα κινηθούμε για να προστατεύσουμε την κοινωνία. Με ειλικρίνεια και βάθος. Όχι με δημαγωγία και ρηχότητα.

[Π]: Η απώλεια της Φώφης Γεννηματά πιστεύετε ότι θα επηρεάσει και πόσο την πορεία του ΚΙΝΑΛ;

Α.Λ.: Ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά, έχω δηλώσει, ότι δονεί την παράταξη. Πώς θα μπορούσε να ήταν αλλιώς; Αυτό που οφείλουμε τώρα όλοι να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να συνεχίσουμε την πορεία της παράταξης με ενότητα και δυναμισμό. Για μένα είναι στόχος και είναι υποχρέωση.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 27 Νοεμβρίου 2021]

Scroll to Top